Έρευνα MIT: Πολλά Android apps έχουν κρυφή επικοινωνία με τους servers

Ένας από τους κύριους λόγους που η μπαταρία στο κινητό εξαντλείται είναι ότι πολλές εφαρμογές συνεχίζουν να τρέχουν στο background. Αυτό που κάνουν είναι να βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τους servers τους, να ανταλλάσσουν δεδομένα και να παρέχουν περιεχόμενο έτσι ώστε να έχετε τα δεδομένα που χρειάζεστε.

Ωστόσο, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησαν ερευνητές του MIT, αποκαλύπτονται κάποια πολύ ενδιαφέροντα και ίσως ενοχλητικά στοιχεία για το πως επικοινωνούν οι εφαρμογές αυτές. Διαπιστώθηκε ότι παραπάνω από την μισή επικοινωνία μεταξύ εφαρμογών και των servers τους, δεν γίνεται για να ωφεληθεί η εμπειρία χρήσης. Αυτό σημαίνει ότι οι εφαρμογές αυτές δεν συγχρονίζουν δεδομένα που χρειαζόμαστε, αλλά στέλνουν πληροφορίες σχετικά με την συμπεριφορά του χρήστη.

Επομένως εγείρονται ζητήματα προστασίας των προσωπικών δεδομένων, φυσικά επηρεάζεται η κατανάλωση μπαταρίας αλλά και η κατανάλωση δεδομένων του κινητού.

Αναλύοντας 500 δωρεάν δημοφιλείς εφαρμογές στο Play Store, φάνηκε ότι όταν δεν επετράπη στις εφαρμογές αυτές να κάνουν “covert communications” με τους servers τους, αυτό δεν επηρέασε καθόλου την εμπειρία χρήσης. Ένα παράδειγμα είναι το Walmart app, το οποίο έχει ένα barcode scanning feature και επικοινωνεί με έναν Ebay server.

Η διαδικασία αυτή είναι αναμενόμενη και πολύ σημαντική για τις εταιρείες που φτιάχνουν τις εφαρμογές, όμως το πρόβλημα είναι ότι οι χρήστες δεν είναι ενήμεροι γι αυτό. Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι οι χρήστες θα πρέπει να ενημερωθούν.

mit android apps data, Έρευνα MIT: Πολλά Android apps έχουν κρυφή επικοινωνία με τους servers

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NikosAr

Σε ένα μεγάλο ποσοστό φταίει το ιντερνετ στο κινητό το οποίο με την σειρά του εγινε *έξυπνο και οι εταιρίες με την σειρά τους βρήκαν τρόπους να προωθούν τα προϊόντα τους και πληρώνουν πολλά χρήματα στους προγραμματιστές για να γίνει αυτό. Οπότε φυσικό κι επόμενο να βγάζουν *δωρεάν εφαρμογές που θα τις χρησιμοποιούν περισσότεροι ..

viel

για αλλη μια φορα το android μας δειχνει τι ειναι! gz google….

Konstantinos

Τελικά μάλλον θα μείνω με το windows phone μου. Όλες οι δημοφιλείς εφαρμογές, μπαταρία 2 μέρες και βάλε με ανοικτό το WiFi για να παίρνω όλες τις ενημερώσεις. 👍

Μάριος

Δεν φταίει το Android, αν το Facebook, το messenger και διάφορες άλλες εφαρμογές τρέχουν συνεχώς στο παρασκήνιο ακόμα και αν τις κλείσεις για να μαζεύουν δεδομένα για τις κινήσεις του χρήστη. Αυτό προσπάθησε να καταπολεμησει η Google με το marshmallow. Προσωπικά ενώ έχω πολύ δυνατή συσκευή το Facebook το έχω βγάλει εδώ και καιρό σαν εφαρμογή και είδα και αξιοσημείωτη διαφορά στην μπαταρία

gkis

Πριν κανεις εγκατασταση η εφαρμογη σε ενημερωνει για τα permission που χρειαζεται για να τρεξει. Όταν του δινουμε full access στο κινητο αυτο μπορει θεωρητικα να κανει το οτιδηποτε. Το θεμα ειναι οτι μας ενημερωνει πριν. Αν αυτο ειναι ηθικο ή οχι αυτο ειναι “αλλουνου παπα ευαγγελιο” 🙂

Sotiris

Από τους γραφικούς με wp δεν γλιτώνουμε ούτε εδώ. Να του δώσουμε και ένα παιχνίδι της playschool να χαρεί το παιδί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Προωθητικό υλικό αποκαλύπτει “AI-mazing” κάμερα και επτά χρόνια ενημερώσεων

Προωθητικές εικόνες του Google Pixel 8a έκαναν την εμφάνισή τους και μας δίνουν μια καλύτερη ιδέα για το τι να περιμένουμε από τη συσκευή.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Google Pixel 8a: Διέρρευσαν εικόνες υψηλής ανάλυσης που αναδεικνύουν τις καμπύλες του

Kι όμως το Pixel 8a διέρρευσε ξανά αλλά αυτή τη φορά οι εικόνες είναι οι πιο υψηλής ανάλυσης φωτογραφίες που έχουμε δει μέχρι σήμερα.

Gear Google Google Pixel

Google Pixel Tablet: Διέρρευσε η τιμή για το μοντέλο χωρίς dock

Mια φήμη που κυκλοφορεί υποστηρίζει ότι η Google ετοιμάζεται να λανσάρει μια έκδοση του Pixel Tablet χωρίς το Charging Speaker Dock στο κουτί.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.