Android: Κυριαρχεί με 97% στην 3η μεγαλύτερη αγορά του κόσμου – 2.4% το iOS

Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Strategy Analytics, το Android της Google κατάφερε να πάρει το 97% της αγοράς της Ινδίας το δεύτερο τρίμηνο του 2016 κάνοντας την Google να παίρνει σχεδόν το μονοπώλιο στη συγκεκριμένη αγορά, ενώ το ποσοστό πέρσι ήταν στο 90%.

Η Apple απέστειλε μόλις 800.000 smartphones την Ινδία στο δεύτερο τρίμηνο του 2016 ενώ το ίδιο διάστημα πέρσι ο αριθμός ήταν στα 1.2 εκατ. Από την άλλη, το Android απέστειλε 29.8 εκατ. ενώ στο σύνολο στην 3η μεγαλύτερη αγορά του κόσμου απεστάλησαν σύνολο 30.7 εκατ. smartphones.

Το μερίδιο του iOS έφτασε σχεδόν στο μισό από 4.5% πήγε στο 2.4% για το δεύτερο τρίμηνο του 2016 (με 800.000 πωλήσεις). Η Strategy Analytics εκτιμά ότι η Apple θα πρέπει να μειώσει την τιμή των iPhones στην Ινδία προκειμένου να προσελκύσει περισσότερους καταναλωτές, αλλά και να αυξήσει την παρουσία της σε online και καταστήματα λιανικής, αν θέλει να αυξήσει το μερίδιό της μελλοντικά.

android market share, Android: Κυριαρχεί με 97% στην 3η μεγαλύτερη αγορά του κόσμου – 2.4% το iOS

android market share, Android: Κυριαρχεί με 97% στην 3η μεγαλύτερη αγορά του κόσμου – 2.4% το iOS

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
anergos13

οι Ινδοι ειναι Μεγιστοι Χακεραδες και μεσα απ τα καναλια στο youtube φαινεται ξεκαθαρα η επιλογη τους στο android

TechGeek

Χακεράδες? Καμια σχέση, αυτό που έχει σχέση είναι το γεγονός ότι το 1/5 της χώρας ζει κάτω από το όριο της φτώχειας και το γεγονός ότι το άλλο 1/5 δεν βγάζει ούτε 100$ τον μηνα και το γεγονός ότι τα αλλα 2/5 βγάζουν μόλις 300$ τον μηνα. Δεν είναι τυχαίο που τα iPhones πουλάνε καλά στην Κίνα όπου το βιοτικό επίπεδο είναι κατά πολύ καλύτερο απ αυτό της Ινδίας.

anergos13

Ενω στην κινα τρωνε Ολοι με Χρυσα Κουταλια κσι παιρνουν Ολοι iphone …
Ελα φιλε μου…τα ποσοστα δειχνουν κατευθυνση…προς android γενικοτερα…
Φυσικα θα αγορασουν και φτηνοτερες android συσκευες…οπως και ναυρχιδες .

James

30 εκατομμύρια Android και 800 χιλιάδες iPhones σε μία χώρα με πληθυσμό πάνω από ένα δις, δεν τα λες και πολλά.

Πέρα από αυτό, βλέπουμε παγκοσμίως μεγάλη αύξηση στο Android και μεγάλη πτώση στο iOS. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η τεχνολογία έχει ωριμάσει τόσο πολυ, που με μία συσκευή των 200 ευρώ (και πολλά λέω), η συντριπτική πλειοψηφία είναι καλυμμένη σε όλους τους τομείς και με το παραπάνω. Δεν υπάρχει λόγος να πετάει ο κόσμος τα λεφτά του για 2, 5 ή 8℅ καλύτερες επιδόσεις όταν αυτές δεν είναι ευθέως ανάλογες με τις τιμές πώλησης.

John

Όταν με 200-300 ευρώ αγοράζεις ισάξιο με iphone δεν έχει νόημα να ξοδέψεις παραπάνω χρήματα εκτός και θέλεις να πας σε κάτι πολύ ανώτερο από Apple όπως το S7 edge ή το Note 7.

Don mitso mou

Εχει σκεφτεί κάνει σας τί κινητά υπάρχουν στην αγορά της ινδιας; Εμένα καθημερινά μου έρχονται emails για προσφορές κινητών που ξεκινούν απο τα 30€. Κι όλα αυτά με android φυσικά. Το kit Kat κάνει πάρτυ στην Ινδία.

Agnostos13

Λογικο…με μεσο μισθο 150€ δεν βλεπω ποσο εφικτο ειναι για τους Ινδους να αγορασουν μαζικα συσκευες που ξεκινανε απο 400€!

Knight Rider

Λογικο το βρισκω:

Iphone = ακριβο,,κλειδωμενες λειτουργιες,,περιοσμος λειτουργιων

Android = μεγαλη ποικιλία συσκευων,,Φθηνοτερα,,customs roms,,πολλες λειτουργιες,,ελευθερια του χρηστη να κανει οτι θελει το Android

Darth

Τέτοιο μονοπώλιο πάρα πολύ κακό είναι

petros

Αυτη η καραμέλα οτι το iphone ειναι ακριβο, δεν πρεπει μα τελειώσει? Ολες οι ναυρχιδες 720 plus euro, βγαινουν και τα galaxy 800-900 euro

James

@petros και το iPhone είναι ακριβό και οι Android ναυαρχιδες είναι ακριβές. Το iPhone συνεχίζει όμως να παραμένει ακριβό και μετά απο ένα δύο χρόνια από την κυκλοφορία του χωρίς λόγο. Συνυπολογισε και τις συσκευές που κυκλοφορούν στα 200 ευρώ και λιγο μετά πάνε στα 150 και καλύπτουν λειτουργικά τεράστιο μέρος των χρηστών και θα καταλάβεις γιατί αυτή η καραμέλα δεν τελειώνει.

dimitris

@petros Ψάξε να δεις τιμές ι phone και samsung ναυαρχίδες πχ s7 με i phone 6 να δεις και θα καταλάβεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Google Pixel 8a: Διέρρευσαν εικόνες υψηλής ανάλυσης που αναδεικνύουν τις καμπύλες του

Kι όμως το Pixel 8a διέρρευσε ξανά αλλά αυτή τη φορά οι εικόνες είναι οι πιο υψηλής ανάλυσης φωτογραφίες που έχουμε δει μέχρι σήμερα.

Gear Google Google Pixel

Google Pixel Tablet: Διέρρευσε η τιμή για το μοντέλο χωρίς dock

Mια φήμη που κυκλοφορεί υποστηρίζει ότι η Google ετοιμάζεται να λανσάρει μια έκδοση του Pixel Tablet χωρίς το Charging Speaker Dock στο κουτί.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.