Τη δυνατότητα δοκιμής μιας εφαρμογής χωρίς να απαιτείται εγκατάστασή της δίνει πλέον το Google Play με το Instant Apps, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία σε ανάρτηση στο blog της. Η επιλογή “Try it now” θα βρίσκεται δίπλα από την επιλογή της αποθήκευσης. Η νέα επιλογή είναι σχεδιασμένη να προωθήσει το Instant Apps, την πιλοτική έκδοση της […]
Τη δυνατότητα δοκιμής μιας εφαρμογής χωρίς να απαιτείται εγκατάστασή της δίνει πλέον το Google Play με το Instant Apps, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία σε ανάρτηση στο blog της.
Η επιλογή “Try it now” θα βρίσκεται δίπλα από την επιλογή της αποθήκευσης. Η νέα επιλογή είναι σχεδιασμένη να προωθήσει το Instant Apps, την πιλοτική έκδοση της οποίας είδαν ορισμένοι επιλεγμένοι developers τον Ιανουάριο ενώ εμφανίστηκε ευρέως τον Μάιο.
Ο σκοπός είναι να αυξηθούν οι συνδρομές των εφαρμογών καθώς οι χρήστες θα μπορούν να δοκιμάσουν την εφαρμογή και να αποφασίσουν αν αξίζει να πληρώσουν για αυτή.
Επιπλέον, όσοι εγκαθιστούν μια εφαρμογή και τη χρησιμοποιούν μόνο μια φορά, ξεχνώντας να τη διαγράψουν, πλέον δεν θα έχουν τέτοιο πρόβλημα και θα γλιτώνουν και αποθηκευτικό χώρο.
Ταυτόχρονα η Google ανακοίνωσε και εργαλεία που θα διευκολύνουν τους developers να προσφέρουν εφαρμογές με συνδρομή στο Google Play Store.
Το Instant apps θα υποστηρίζει της εφαρμογές του Android για τις εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος από το Jelly Bean και μετά.
Η Google επιταχύνει τη μετάβαση σε νέα κρυπτογράφηση για το Android και τις υπηρεσίες της, με στόχο καλύτερη προστασία απέναντι στους μελλοντικούς quantum υπολογιστές.
Μια νέα λειτουργία που δοκιμάζεται στο Android 17 Beta 3 υπόσχεται πιο γρήγορη φόρτιση, περιορίζοντας διεργασίες στο παρασκήνιο όταν ο χρόνος είναι περιορισμένος.
Η Android 17 Beta 3 φέρνει πίσω το “Hey Google” για το Gemini, ενεργοποιεί τα App Bubbles και διορθώνει προβλήματα σε ειδοποιήσεις, κάμερα και σύστημα στα Pixel.
ΣΥΖΗΤΗΣΗ
Προσθήκη σχόλιου