Android Jelly Bean, Από το 1.2% έχει πιάσει το 2.7% των χρηστών σε ένα μήνα περίπου

Η Google έδωσε στη δημοσιότητα τα επίσημα στοιχεία για την πορεία των διαφόρων εκδόσεων του Android στην παγκόσμια αγορά με το πρώτο συμπέρασμα που προκύπτει να αφορά στην άνοδο κατά 1.5% του μεριδίου του Jelly Bean, κάτι που δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να περάσει απαρατήρητο.

Αναλυτικότερα, το Gingerbread συνεχίζει να είναι το κυρίαρχο με ποσοστό 54.2%, το Honeycomb βρίσκεται εγκατεστημένο στο 1.8% των Android συσκευών, το Ice Cream Sandwich στο 25.8%, ενώ το Jelly Bean (το 4.1 εννοείται, όχι το 4.2!) έχει πλέον το 2.7% των Androids, αν και θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι αυτό θα αλλάξει ραγδαία μετά την έλευση του 4.2 στις αγορές.

Για συγκριτικούς λόγους αρκεί να σας θυμήσουμε ότι στα μέσα Σεπτεμβρίου η κατάσταση είχε ως εξής: Το 57.5% των Android χρηστών είχαν 2.3 Gingerbread, τo 20.9% Ice Cream Sandwich και μόλις το 1.2% των Android χρηστών απολάμβαναν τις χάρες του Jelly Bean.

, Android Jelly Bean, Από το 1.2% έχει πιάσει το 2.7% των χρηστών σε ένα μήνα περίπου

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

25 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Giorgos

H τραγικοτητα σε νουμερα επρεπε να ειναι ο τιτλος….

Εαν και ειμαι Android “fan” και κατοχος sg2 το εχω παρει αποφαση οτι δεν υπαρχει υποστηριξη στο Android. Η apple οταν αναβαθμιζει το κανει ενιαια και για ολες τις συσκευες. Η δε samsung καταλαβαινω οτι ειναι αδυνατο αφου βγαζει 2-3 συσκευες το μηνα και σε τοσες πλατφορμες αλλα δεν κανει και τη ζωη αυτων που βγαζουν custom rom πιο ευκολη… Βριθει το xda απο παραπονα για κωδικες που δεν δημοσιευονται και drivers χωρις εκχωρημενα δικαιωματα…

Τελικα ειναι απλο, iOS=software, Android=Hardware. Πουθενα δεν συγκλινουν αυτα….

spyros

^Nα βαλουμε iOS σε Android συσκευες να τρελομπαντιλικονουνε

Haduuken!

Συγκλίνουνε στο νέο βλακβερρυ φίλε, θα κάνει πάταγο άμα δεν πεθάνει η ΡΙΜ ώσπου ναι το βγάλει .

Γιάννης

Οντως αν προλάβει και βγει το νέο blackberry θα κάνει επιτυχία … Θα ήθελα να δώ Samsung galaxy s 3 / Htc One X and One X+ / Sony Xperia T and butterfly να τρέχουν το αυθεντικό iOS … Μιλάμε υπερυπολογιστης σε μέγεθος κινητού … Και Μαμώ …

μαρκος xperia

εγω εχω το κεφαλι μου ησυχο. Εχω βαλει jb στο xperia neo v μου και τρεχει τελεια!!!

skace13

@Γιάννης υπερυπολογιστης με ios?ενα περιοριμενων δυνατοτητων ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΟ λειτουργικο?καλα ρε παιδια που στηριζετε την ανωτεροτητα του ios?μπορεις να κανεις περισοτερα πραγματα σε ios απο οτι σε android?

TnR

Απλά απογοητευτικό που το gingerbread έχει ακόμα τα πρωτεία… Γι αυτό φταίνε οι εταιρίες που δεν έχουν υποστήριξη. Μόνο nexus από android αν και δεν είμαι πλέοn fan

azriel84

Εδώ υπάρχει ένα 15.5% που έχει από Froyo και κάτω…τι τα θέλει και τα δημοσιοποιεί αυτά τα νούμερα η Google, δεν έχω καταλάβει. Άντε και όταν βγει το 5, το 4.2 θα έχει 5% της αγοράς! Καλές οι καινοτομίες και οι καινούριες εκδόσεις, αλλά να τις βλέπουμε και στα κινητά μας αλλιώς τι να το κάνω το Panorama sphere ή whatever πως το λένε.

bg

Δεδομένου ότι το μεγάλο boom του Android έγινε με το Gingerbread και σε γενικές γραμμές η υποστήριξη των εταιριών είναι φτωχή, δηλαδή δίνουν το πολύ μία -ακόμα και καμία- αναβάθμιση στα κινητά τους, κι αυτή με προβλήματα, το μερίδιο του Gingerbread θα παραμείνει μεγάλο και θα μειωθεί περισσότερο λόγω της αντικατάστασης συσκευών, παρά των αναβαθμίσεων…

Ζαφείρης

Γι αυτο προτιμουμε τα nexus 🙂
Nexus s,μοντελο 2010 με την τελευταια 4.1.2 εδώ και τρεις βδομαδες 🙂

Solon

Έχουμε κανένα νέο για το πότε θα δωθεί η 4.1 στο SII;

antonis

οι αναβαθμησεις ειναι πιο αργες και απο τον επιταφειο… καλα δεν ντρεπονται για τα νουμερα αυτα? τα παρασουαζουν κιολας? να δειξουν τι?

Axilleas85

azriel τα στοιχεια αυτα ειναι διαθεσιμα στην σελίδα του android developing της google. Η google τα δίνει για να ξέρουν οι devs τι ποσοστα και εκδόσεις να υποστηρίξουν στις εφαρμογές τους. Τα ανανεώνει συνέχεια. Αν δεν υπήρχαν τα λεφτά στους κατασκευαστές με τις νεες πωλήσεις συσκευων, δεν θα γινόταν αυτό. Γιατί είναι ελευθερο στον καθενα να υποστηρίξει απο την στιγμη που η google βγαζει την νεα εκδοση και ολοι κοιτανε να βγαλουν νεα μοντέλα. Δεν φταιει η google, φταίει η απόλυτη ελευθερία των κατασκευαστών που το κάνουν αυτό και ο κόσμος σιγα σιγά ξυπνάει και ζητάει ανανεώσεις και κρεμάει εταιρίες με κακα σχόλια και πωλήσεις. Ηδη στο techblog αυτό έβλεπα. Ακόμη και αν δεν ηξερα, εβγαζα ιδέα. Η λύση είναι να πάρετε όσοι θέλετε καθαρό android, nexus συσκευές. Εγώ μετά το iphone πήρα το galaxy nexus και δεν το έχω μετανιώσει πρώτη συσκευή android. Ανετα θα πάρω και το nexus4 με τις τιμες που ανακοινώθηκαν. Αναρωτιέμαι κιόλας γιατι δεν το έκανα νωρίτερα και άκουγα φίλους που μου έλεγαν άλλα. Μερικοί απο αυτούς πλέον και για αυτοί για android πανε τώρα που είδαν τελικά την δικιά μου συσκευή. Εβγαλα επιδότηση 699 απο το οικογενειακό που έχω με τις 3 γραμμές και… Συνέχεια »

Giorgos

@Solon

Λενε για Dεκεμβρη και μεχρι τοτε θα σε συμβουλευα να μη βαλεις custom rom καθως δεν υπαρχει πληρης ενσωματωση των χαρακτηριστικων του jb στο sg2…. Η δε Samsung υποσχεθηκε οτι θα προσφερει το SDK(?) source code(?) (ή κατι τετοιο τελος παντων) για τους Exynos αλλα και παλι οι sound drivers της yamaha δε θα δοθουν…. Ας προσλαβουνε 50 προγραμματιστες να κανει την δουλεια…. Δυσκολο τους ειναι?

Κostas K.

Αν σασ ενδιαφερει τοσο να εχετε το τελευταιο λειτουργικο ΜΟΝΟ Nexus..Αν περιμεναμε απο την καθε εταιρια σωθηκαμε…Ολοι τραγικοι…Βγαζοντας 30 Galaxy/Xperia κλπ τον χρονο πως περιμενετε υποστηριξη μετα?

crzbrn

Ρε παιδιά ψυχραιμία, έχετε αντιληφθεί για τι αριθμό συσκευών μιλάμε? Αν σκεφτεί κανείς ότι αυτή τη στιγμή τρέχουν android από superphones μέχρι android sticks των 50€ συν το ότι μπορεί να το βάλει ο κάθε πικραμένος Κινέζος κατασκευαστής σε ότι συσκευή του κατέβει, τότε αυτά τα νούμερα δεν κάνουν πια τόση εντύπωση.
Επιπλέον πιστεύετε στ αλήθεια ότι οι κάτοχοι των Vodafone Joy, Smart και των 10αδων entry level μοντέλων νιώθουν άσχημα που δεν πήρανε αναβάθμιση στο Ice Cream Sandwich?

Γιάννης

Crzbm ακριβώς όμως κάτοχος Sony Xperia U ? HTC one V ? Lg Optimus l3/5/7 ? που τα κινητά αυτά προφανώς το αντέχουν το jelly bean … Αλλά ; Εγώ έχω το galaxy s 3 που ήρθε αναβάθμιση 4 μήνες μετά την κυκλοφορία της αναβάθμισης ή ακόμα χειρότερα πήρε αναβάθμιση την ημέρα παρουσίασης νέου λογισμικού (4.2 jelly bean ) .. Επίσης έχω και το Sony Xperia U που πήρε ice cream sandwich πριν 1 μήνα ( λογισμικό που κυκλοφορεί εδώ και ένα χρόνο … Ενώ αντίθετα με το iPad που έχω όταν ήρθε η αναβάθμιση για iOS 6 την πήρα ακριβώς το ίδιο λεπτό κυκλοφορίας … Ούτε χώρες ούτε καθυστερήσεις … Παρόλα αυτά περιμένω πως και πως το νέο χαρακτηριστικό του πληκτρολόγιου στο Samsung galaxy s 3 γιατί πιστεύω θα με βολέψει αρκετά ( αν δεν κάνω λάθος λέγεται swipe ?? και έρχεται μαζί με το 4.2 δηλαδή καλό μαρτη ….

Axilleas85

Μα το σ3 εχει ηδη swipe οπως και τα προηγουμενα galaxy. Τωρα εβαλαν στο μαμα πληκτρολογιο του android που οι αλλες εταιριες δεν το ειχαν ποτε γιατι ειχαν τα δικα τους. Τουλαχιστον αυτο εχω καταλαβει.

Ναι καταλαβαινω τι λες για τις αναβαθμισεις και εχεις δικιο. Και εγω new ipad εχω, αλλα τωρα δεν μπορω να σου πω οτι δεν στεναχωρηθηκα που το πηρα πριν 2μηνες και ξερω τωρα οτι θα ερθει το 4 που ειναι καλυτερο στην ιδια τιμη. Δοκιμασα το android και με αφησε μια χαρα ικανοποιημενο. Ανετα παιρνω και nexus ταμπλετα 10 αν ερθουν και εχουν αντιστοιχες τιμες με ipad γιατι δεν θα εχω θεματα αναβαθμισεων που θα εχουν αλλοι.

Makis

Και λίγο είναι αν αναλογιστούμε πόσα εκατομμύρια Nexus και GS3 κυκλοφορούν εκεί έξω!

panos

ios 6 1minas 0%- 85% simply perfect!!!!

Sakis

Εάν το σκεφτείτε είναι σαν το windows xp είναι μεν outdated αλλά 35% των windows pc έχουν ακόμα windows xp εγκατεστημένα.

Kostas K.

@ panos συγκρινεις τωρα ενα λειτουργικο που τρεχει σε 5 συσκευες με ενα λειτουργικο που τρεχει σε….χιλιαδες..κανε την ιδια συγκριση με τα nexus που ειναι οτι ειναι και τα iPhone για το iOS και θ απογοητευθεις…

ktsak

Τραγικα τα ποσοστα !!!!!!!!!!!!!

Panos7GR

Θέλετε να αλλάξει αυτό; Πάρτε Nexus συσκευές!!! Αφήστε τα SGS3, τα HOX, τα Xperia T κτλ και πάρτε τα Nexus! Τρέχουν το καθαρό Android, είναι πιο γρήγορα γιατί δεν έχουν το bloatware της κάθε εταιρίας, αναβαθμίζονται πρώτα-πρώτα, οι εκάστοτε εκδόσεις του Android είναι κομμένες και ραμμένες για αυτές τις συσκευές και υποστηρίζονται για τουλάχιστον 2 χρόνια!! Μόνο αν δουν τα ποσοστά των Nexus να ανεβαίνουν τότε θα καταλάβουν ότι δεν μετράνε τα χαρακτηριστικά, αλλά η υποστήριξη!!! Εγώ θα ήθελα να συνεχίσει να έχει η κάθε εταιρία το δικό της UI, εφαρμογές και features στις συσκευές τους αλλά όταν μας το δίνουν το προϊόν τους μέσα στο κουτί. Μετά καλό για όλους μας θα ήταν, όποτε βγαίνει μια καινούρια έκδοση Android να την περνάνε καθαρή σε οποίες συσκευές το αντέχουν (έτσι θα είναι όλοι ενημερωμένοι) και αργότερα με μία άλλη αναβάθμιση να μας δίνουν τις δικιές τους “αναβαθμίσεις”. Έτσι θα είναι όλοι ευχαριστημένοι! @Γιάννης: Σ αρέσει το Touchwiz UI του S3 σου; Σ αρέσουν όλα αυτά τα features (πχ S Voice, Video Pop up, Direct call, S Beam, Voice cmd for apps, η παραμετροποίησημη lockscreen κτλ) που έχει; Ε… Όλα αυτά είναι γραμμένα και ενσωματωμένα στην ICS. Τρέχουν ομαλά και ακριβώς… Συνέχεια »

nicholas

Εγώ πάντως με ZTE Blade τρέχω 4.0.4 και είμαι πολύ happy. Και μιας πουταναφέραμε, πρέπει να ρίξω μια ματιά στο modaco μήπως βγάλαν καμιά αναβάθμιση 🙂

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 8a: Νέα στοιχεία προμηνύουν ότι έρχεται σύντομα

Το φημολογούμενο Pixel 8a εμφανίστηκε στον ιστότοπο της FCC, κάτι που δείχνει ότι η Google είναι έτοιμη να το κυκλοφορήσει.

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Internet Google

Google Chrome: Αλλάζει τον τρόπο που σε ειδοποιεί για επικίνδυνες ιστοσελίδες

Η Google ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή στη λειτουργία Safe Browsing στο Chrome, η οποία θα την κάνει να λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.