Jelly Bean, Εγκατεστημένο στο 40% των Androids

Η Google ενημερώνει για την κατάσταση του Android οικοσυστήματος με τα στοιχεία να αποκαλύπτουν ότι τα Android 4.1 και 4.2, ήτοι το Jelly Bean είναι η πιο δημοφιλής εκδοχή του Android, καθώς βρίσκεται εγκατεστημένο στο 40.5% των συσκευών με λειτουργικό της Google, ενώ ένα μήνα πριν ήταν στο 37.9%. Ακολουθεί το Gingerbread με 33.1%.

Μία στις τρεις συσκευές με Android τρέχουν την έκδοση 2.3, ενώ το Ice Cream Sandwich βρίσκεται εγκατεστημένο στο 22.5% των συσκευών, σημειώνοντας πτώση από το 23.3% του προηγούμενου μήνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Froyo βρίσκεται πλέον εγκατεστημένο μόλις στο 2.5% των συσκευών. Τον επόμενο μήνα αναμένονται και τα στοιχεία από την επέκταση του Android 4.3.

Android, Jelly Bean, Εγκατεστημένο στο 40% των Androids

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

15 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Stefan

Εμενα παντως εχει ακομα την 4,0,4 (και αυτη με το ζορι) και ουτε προκειται να αποκτησει αλλη γιατι η καλη μας η LG δεν θα βγαλει αλλες αναβαθμισεις για κινητο 2 ετων και 500€.

tasos

εμ ετσι παει..ουτε microsoft ουτε apple ειναι που εχουν υποστηριξη στα κινητα 3 χρονια και….μονο στα android γινεται αυτο το μπαχαλο με τις αναβαθμισεις χωρις λογο….

MEDS

Δε μπορούμε να συγκρίνουμε το Android με Apple και Microsoft γιατί το Android δεν είναι κάποιο συγκεκριμένο προϊόν φτιαγμένο για κάποια συγκεκριμένη εταιρεία. Το σωστό θα ήταν να συγκρίνουν τις αναβαθμίσεις με τις συσκευές NEXUS, όχι με όλες τις συσκευές που φοράνε Android. Η Apple έχει μόνο 4-5 συσκευές να αναβαθμίσει και η Microsoft τα ίδια. Η έκδοση του Android όμως, δεν εξαρτάται μόνο από τη Google αλλά κάθε μεγαλομικρή εταιρεία που φοράει το λειτουργικό της.

Kostas K.

Ναι είδαμε και τα Wphones 7.5 που έφτασαν μέχρι το 7,8 είχαν φοβερή υποστήριξη..Και η Apple δινει updates και τα προηγούμενα μοντέλα τα παίρνουν κουτσουρεμενα..
Android έχετε..Οτι θέλετε κάνετε..Καντε μια βόλτα στο xda..Το παλιό μου galaxy s το έκοψε η samsung στο 2.3 και όμως τρέχει 4.2.2 απροβληματιστα εδω και κάνα 4μηνο..Η αλλιώς πάρτε ενα nexus να τελειωνουμε

diecast

εδω ελλαδα δεν εξω ναι! εγω με galaxy s advance το φαγα στη μαπα απο την κυρια samsung ωραιοτατα!

Γιώργος

Χαχαχα..Ομως υπαρχει και ένας ακομα με 1.5 cupcake και htc magic με ποσοστό 0,000000001% ΑΥΤΟΣ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ.

Γιώργος Κ.

+1 @MEDS

Κώστας

Kostas K. δεν είναι όλοι αυτοί που μπορούν να κάνουν root το κινητό τους και πόσο μάλλον να περάσουν μια άλλη rom

Konstantinos

Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να φταίει η Google για συσκευές που οι εταιρίες δεν αναβαθμίζουν για να πουλήσουν.

Προσωπικά έφυγα από android και πήρα ένα πολύ φθηνό windows phone 620 που τα έχει όλα δεν κολλάει ποτέ και δεν με νοιάζει αν θα πάρει αναβαθμίσεις ή όχι. Τα βασικά μέρη ανανεώνονται από τη nokia μιας και πρόκειται για services και από εκεί κ πέρα οι περισσότερες εφαρμογές είναι άψογες. Η μπαταρία κρατάει κατά πολύ περισσότερο από το XT910 RAZR που είχα και αν δεν αφήνω ανοιχτό το wifi-mobile data πιάνει τις 2 μέρες τουλάχιστο.

Ακόμα και το iphone θέλει φόρτιση κάθε μισή μέρα από φίλους μου που κάνουν ίδια χρήση ίσως και λιγότερη. Το μόνο καλό που πουλάει αυτή τη στιγμή η apple είναι το macbook air με 12 ώρες αυτονομία!

Πάνος

Σκέφτομαι να “χακάρω” το κινητο μου (LG Optimus 2x) μιας και έχει λήξει πλέον η εγγύηση που είχα γιατί κολλάει πολλές φορές και είναι εκνευριστικό. Επίσης κάνει από μόνο του επανεκκίνηση, δεν ξέρω αν έχει τύχει και σε κανέναν άλλον με την 4.0.4. Απλά το σκέφτομαι γιατί πρέπει να βρω μια καλή έκδοση που να μην πάθει κάτι το κινητό.

azriel84

Καημένοι developers τι τραβάνε…Jelly Bean στο 40,5% των συσκευών…/golfclap

azriel84

Επίσης, μια χαρά συγκρίνεται το Android με την Apple. Δεν είναι δυνατό μέσω xda να παίρνει το Galaxy S Android 4.2 και επισήμως η Samsung να μην κάνει απολύτως τίποτα (σε αντιπαράθεση με το iPhone 4 που θα πάρει iOS 7 έστω και λίγο κουτσουρεμένο). Οι σκοπιμότητες των Android κατασκευαστών και ο “σεβασμός” στους πελάτες τους είναι εμφανής νομίζω.

Kostas K.

@ Kostas για αυτους τοτε υπαρχουν και οι Nexus συσκευες το γραφω και πιο κατω..
.
@ azriel Αν θες να συγκρινεις το android με το iphone σύγκρινε nexus και τιποτε αλλο..Δεν ειναι δυνατον να συγκρινεις ενα open source λειτουργικο που το παιρνει ο καθε κατασκευαστης και του αλλαζει τα φωτα με το καρακλειστο λειτουργικο της apple που το τρεχουν 5 συσκευες ολες κ ολες και να φταιει και απο πανω η Google γ αυτο.
Και για αυτους που δεν τρεχουν Vanilla Android μην τρελενεστε με τις αναβαθμισεις..Οι διαφορες απο 4,1 σε 4,3 ειναι ελαχιστες τις οποιες τις βλεπουν περισσοτερο οι χρηστες των Nexus συσκευων και κανενας αλλος..Σημασια εχει αυτες οι συσκευες να παρουν το Major update οταν αυτο βγει και οχι μια προσθετη λειτουργια της google την οποια μπορει να την εχετε ηδη στο κινητο σας την οποια μπορει να εχει προσθεσει (πχ 4,3 smart dialer)

geohotGR

@Γιώργος Χαχαχαχα θεος ο τυπος. Μπραβο Γιωργο κρατα το λαβαρο!!

Στα του θεματος: Δεν ξερω καμια εταιρια να παρεχει υποστηριξη στα 2+ χρονια (android). Ουτε η Sony (Ericsson τοτε) ουτε η Samsung που εχει διαμαντια οπως το S2 που κραταω και δεν λενε να δωσουν εστω 4.1. Αλλα δεν δικαιολογειται η Ericsson γιατι βλεπω budget phones με 4.0 σφαιρα και εν τω μεταξυ με ειχε κλειδωσει στο 2.1 πολλα χρονια.

Δε λεω παιδια καλα να ειναι οι τυποι στο xda αλλα οι εταιριες καλα θα κανουν να βαλουν μυαλο και να καταλαβουν πως υποστηριξη δεν ειναι καινουριο μοντελο καθε 10 μερες αλλα αναβαθμιση λογισμικου των υπαρχοντων γιατι εμενα με χασανε αν δε δω συμαντικες αλλαγες, παμε Windows Phone και αγαπημενη Nokia.

azriel84

@Kostas K.

Μάλλον δεν κατάλαβες. Δεν συγκρίνω Apple με Google. Η Google μια χαρά κάνει τη δουλειά της και τα τσεπώνει απ’τις διαφημίσεις. Συγκρίνω Apple με Samsung, HTC, LG κτλ. Δεν δίνω δεκάρα αν αλλάζουν τα φώτα στο Android, ας συνεργαστούν καλύτερα με την Google (;) να βρουν τρόπο να δίνουν αναβαθμίσεις στα μοντέλα τους ΠΑΝΤΑ αναλόγως με τις δυνατότητες τους (πχ το iPhone 4 δεν παίρνει πλήρες iOS 7 αλλά παίρνει iOS 7 όπως και να χει). Δεν σου φταίει η Apple που αποφάσισε να έχει πάντα 3 iPhone στην αγορά και μπορεί να τα υποστηρίζει άριστα, θα πρέπει να σου φταίνε οι άλλοι κατασκευαστές που βγάζουν τα πάντα όλα και τα περισσότερα τα αφήνουν στη μοίρα τους. Όχι επειδή μας βολεύει το Nexus να τα συγκρίνουμε όλα με το Nexus χαίρω πολύ, άλλωστε ένα απ’τα “όπλα” του Android είναι η πλειάδα επιλογών που μας προσφέρει. H καλύτερη συνδυαστική κίνηση που έγινε ποτέ στην κοινότητα του Android ήταν η φετινή κυκλοφορία S4 και One με stock Android κάτι που κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να έχει γίνει ήδη από πέρυσι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Internet Google

Google Chrome: Αλλάζει τον τρόπο που σε ειδοποιεί για επικίνδυνες ιστοσελίδες

Η Google ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή στη λειτουργία Safe Browsing στο Chrome, η οποία θα την κάνει να λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Business featured Google Google I/O

Google I/O: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία – Στις 14 Μαΐου φέτος

Το ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών της Google, I/O, είναι μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις, όχι μόνο για τους προγραμματιστές.