Android L vs Android KitKat, Φωτογραφική σύγκριση των σημαντικότερων αλλαγών του UI

Την πρώτη ημέρα του Google I/O 2014 μάθαμε κάποιες πρώτες πληροφορίες για την επόμενη έκδοση του Android L (όπως είναι η κωδική του ονομασία μέχρι σήμερα), ενώ παράλληλα είδαμε βίντεο από το νέο Material Design. Το νέο UI παρουσιάζει αρκετές αλλαγές καθώς είναι πλεον αρκετά πιο επίπεδο, minimal, καθαρό, με περισσότερα χρώματα και σκιές και γενικώς περισσότερο user-friendly.

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν μας δίνεται η δυνατότητα να ανακαλύψουμε κάποιες από τις σημαντικότερες αλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί στο νέο UI, ενώ παράλληλα παρουσιάζονται οι αντίστοιχες οθόνες του Android KitKat.

Ποιές είναι οι εντυπώσεις σας από τις αλλαγές, βάση των όσων έχουμε δει μέχρι στιγμής;

, Android L vs Android KitKat, Φωτογραφική σύγκριση των σημαντικότερων αλλαγών του UI, Android L vs Android KitKat, Φωτογραφική σύγκριση των σημαντικότερων αλλαγών του UI, Android L vs Android KitKat, Φωτογραφική σύγκριση των σημαντικότερων αλλαγών του UI, Android L vs Android KitKat, Φωτογραφική σύγκριση των σημαντικότερων αλλαγών του UI, Android L vs Android KitKat, Φωτογραφική σύγκριση των σημαντικότερων αλλαγών του UI, Android L vs Android KitKat, Φωτογραφική σύγκριση των σημαντικότερων αλλαγών του UI, Android L vs Android KitKat, Φωτογραφική σύγκριση των σημαντικότερων αλλαγών του UI, Android L vs Android KitKat, Φωτογραφική σύγκριση των σημαντικότερων αλλαγών του UI, Android L vs Android KitKat, Φωτογραφική σύγκριση των σημαντικότερων αλλαγών του UI, Android L vs Android KitKat, Φωτογραφική σύγκριση των σημαντικότερων αλλαγών του UI, Android L vs Android KitKat, Φωτογραφική σύγκριση των σημαντικότερων αλλαγών του UI, Android L vs Android KitKat, Φωτογραφική σύγκριση των σημαντικότερων αλλαγών του UI, Android L vs Android KitKat, Φωτογραφική σύγκριση των σημαντικότερων αλλαγών του UI, Android L vs Android KitKat, Φωτογραφική σύγκριση των σημαντικότερων αλλαγών του UI, Android L vs Android KitKat, Φωτογραφική σύγκριση των σημαντικότερων αλλαγών του UI, Android L vs Android KitKat, Φωτογραφική σύγκριση των σημαντικότερων αλλαγών του UI, Android L vs Android KitKat, Φωτογραφική σύγκριση των σημαντικότερων αλλαγών του UI, Android L vs Android KitKat, Φωτογραφική σύγκριση των σημαντικότερων αλλαγών του UI, Android L vs Android KitKat, Φωτογραφική σύγκριση των σημαντικότερων αλλαγών του UI, Android L vs Android KitKat, Φωτογραφική σύγκριση των σημαντικότερων αλλαγών του UI, Android L vs Android KitKat, Φωτογραφική σύγκριση των σημαντικότερων αλλαγών του UI, Android L vs Android KitKat, Φωτογραφική σύγκριση των σημαντικότερων αλλαγών του UI, Android L vs Android KitKat, Φωτογραφική σύγκριση των σημαντικότερων αλλαγών του UI, Android L vs Android KitKat, Φωτογραφική σύγκριση των σημαντικότερων αλλαγών του UI
Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

38 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Someone

Τώρα που το βλέπω αναλυτικότερα μου αρέσει το L.

Ρ

Χρειαζόμαστε ριζική αλλαγή στους designers.:Ρ όπως κ να χει δεν μ αρέσει η στροφή που εχει πάρει η σχεδίαση των λειτουργικών. Από λειτουργικά-ρεαλιστικά σε flat- χρωματιστά.

Nio

Πολλά “live tiles” είδα. Ολόιδιο με τα Windows. Ειρωνικά το λέω. Τέλος πάντων πολύ άσπρο φόντο βλέπω από πίσω που είναι κουραστικό και ενεργοβόρο.
Στην δεύτερη φωτογραφία στα volumes μια χαρά ήταν τα εικονίδια τι τα άλλαξαν?
“σπουδαίες αλλαγές”. Για να μην λένε μερικοί ότι εμείς του Android είμαστε πρόβατα. Χρωματακια άλλαξαν. Τα software buttons τα σκότωσαν αλλά ευτυχώς είναι software και αλλάζουν. Σε γενικές γραμμές το κιτ κατ προσωπικά μου κάθεται καλύτερα στο μάτι.

κανενας

Τα κουμπάκια αφής κάτω είναι απαισιοτατα

ΑντώνηςΤ

Δεν ξέρω για τους νέους designers, ανέκαθεν ήμουν υπέρ της μινιμαλιστικής προσέγγισης. Σαν software engeener πάντα ότι έκανα το έκανα μινιμαλιστικό και άκρως λειτουργικό χωρίς τυμπανοκρουσίες…

Οπότε, τα τελευταία χρόνια η τάση αυτή, είναι το καλύτερο μου 😉

Πάντως τρόχος είναι και γυρίζει, μόνο που ελπίζω τώρα να πηγαίνει πολύ αργά…

Σπύρος

@Nio Μόνο στις amoled είναι πιο ενεργοβόρο το λευκό. Στις lcd (που είναι και η πλειοψηφία), ουσιαστικά, δεν υπάρχει διαφορά. Οι αλλαγές, γενικά, μου αρέσουν. Πάντως, συμφωνώ απόλυτα για τα software buttons. Δε νομίζω ότι μπορούσαν να τα κάνουν χειρότερα. Είπαμε, ωραίο το απλό, αλλά μην το παρακάνουμε… Ένα Χ μένει και ένα designed by SONY για να συμπληρωθεί το χειριστήριο του PS.

wrangler10

Χωρις πλακα ,νόμιζα οι δεξιές εικονες ειναι οι καινούργιες (λογο υδατογραφηματος του Arena) και λεω..μπράβο ωραιότερο το έκαναν…και μετα ανακάλυψα οτι ειναι οι αριστερές …χαχα..Το χάλασαν για μενα mega fail

dimitris

Απλά υπέροχο! Το θέμα είναι να βάλουν μυαλό κάτι εταιρίες (Samsung, HTC, LG) και να μην του αλλάζουν τα φώτα κάνοντάς το πιο άσχημο, πιο περίπλοκο και το κυριότερο.. πιο αργό.

kostas

Εμενα μ’αρεσει πολυ!

killbillgr

Όλοι αυτή η δουλειά που έγινε βοηθάει στο να γίνει ποιο ελαφρύ το λογισμικά, δλδ. θα υπάρχει ποιο αρκετή ελεύθερη ram τώρα? Ή θα ξανά μηνούν στην φιλοσοφία να ανεβάζουν και την ram κάθε φορά που θα βγαίνει μια καινούρια ναυαρχίδα και θα βλέπουμε σε νέα μοντέλα 4g ram -5g ram και πάει λέγοντας ώστε να γίνει ποιο γρήγορο το κινητό? 📱?

spirios

Το search bar δεν βλεπω να εχει το βελακι με το οποιο μπορεις να εισαγεις το suggestion και να συνεχιζεις το γραψιμο χωρις να κανεις απευθειας αναζητηση. Επισης τα κουμπια ειναι απαισιοτατα θυμιζουν playstation. Μαρεσει το νεο google keep though. Τελος σε πολλα screenshots δε βλεπω τις 3 τελιτσες των επιλογων πανω και αριστερα, που μπορει να ειναι ειτε πολυ καλο ειτε πολυ κακο.Λογικα οι επιλογες ερχονται με swipe απο αριστερα (yay!)

Someone

Εμένα παντός τα καινούρια navigation buttons μου αρέσουν, ήθελαν πιστεύω μια αλλαγή.

Andrew

Οκ, πολύ συμπαθητικό για μινιμαλιστικό ui… Αλλά το στο καλό άλλαξε και όλα τα λειτουργικά τα τελευταια 2-3 χρόνια εχουν γυρισει προς αυτη την κατέυθυνση? Και στα desktop με τα windows απο τα vista και τα 7 (που ηταν εντυπωσιακα και πανεμορφα) πηγαμε στα 8, και στο android απο το 2.3 που ηταν μετριο πηγαμε στο ics, και στο ios μεχρι το 6 ηταν και ειναι μεχρι σημερα μακραν οτι ομορφοτερο εχει βγει και στο 7 το αλλαξαν τελειως… για windows phone δεν το πιανω γιατι ηταν ετσι απο την αρχη τους… Υπάρχει συγκεκριμένος λόγος που εγινε αυτη η αλλαγη?, η απλα εγω ειμαι ο περιεργος που θελω το λειτουργικο μου τερμα φορτωμενο με γραφικα και εφε, κι ας ειναι λιγο πιο αργο…? Φιλικά παντα.

someone

@Andrew Μα αυτό κάνουν, το γεμίζουν με γραφικά και εφέ (αν είδες την παρουσιαση) απλός είναι πιο flat και χρωματιστό.

Nik

Επειδή πέρασα στο LG G2 Custom Rom G3 Port μπορώ να πω ότι ήδη έχω το Android L, τουλάχιστον από εμφάνιση μοιάζουν πάρα πολύ..

Andrew

@someone Οκ, δικό μου λάθος, επρεπε να το θέσω διαφορετικά. Αν δεν κάνω λάθος στα αγγλικά λεγετε skeuomorphism (υποθέτω βγαινει απο το σκευομορφισμος..??). Γι αυτη την αλλαγη εννοουσα. 🙂

Dimitrinho

Αντιγραφει απο το ios 7

P

Όταν βγήκε ο διευθυντής σχεδιασμού με κάρο σακάκι και εμπριμέ πουκάμισο , σκιάχτικα λιγάκι .. Αλλά τελικά λίγο αντιγραφή από ms λίγο από apple το έσωσε … Μου αρέσει γιατί ειναι μινιμαλ..

killbillgr

“Αντιγραφει απο το ios 7”
και για δώσε μας αναλύσεις πως και που είναι αντιγράφει?

dimitris

μου αρεσε το νεο android, εχω εγκαταστησει το android x86 4.4.2 RC2 στον σταθερο μου και ειναι υπεροχο ανυπομονω να δοκιμασω και αυτη την νεα εκδοση !!

Dimitrinho

Ειναι αυτος ο σχεδιασμος τυπου flat που εχει το iOS επισης το πολυ λευκο το πληκτρολογιο τα εικονιδια οι χαρτες το αλμπουμ με τις φωτογραφιες

killbillgr

Μπορεί να μας πει κάποιος ποια κινητά τηλέφωνα θα πάρουν αυτήν την έκδοση? Ας πούμε το Galaxy s4-s5 το Sony Z2, το lg g2,και κάποιο από τα HTC ?
Εαν ξέρει κάποιος εας μας πει

P

Στρογγυλά avatar .. Κουμπιά .. Πληκτρολόγιο .. Mail , ημερολόγιο … Σχεδόν ίδια …

Λευτέρης

Πανέμορφο!Το έκαναν ακριβώς όπως θα το ήθελα!Μινιμαλιστικό και με ωραίο σχεδιασμό!Του έδωσαν ζωντάνια!Πολύ μουντό το προηγούμενο ui.Όσο για τα software buttons μπορεί να μην αρέσουν σε μερικούς τώρα όμως στην πορεία πιστεύω θα εξοικειωθούν και θα τους αρέσουν.Μπράβο από εμένα 😀

Aris

Εγω δεν ακουσα κανεναν να ανφερεται στο αν ειναι ελαφρυτερο απο 4.4 ή οχι ξερει κανεις να απαντησει?

ilias99

εντάξει είναι διαφορετικό επιφανειακά και ποιο ωραίο !!!! Αυτό που με καίει είναι πότε θα πάρει το νότε 2 4.4 κιτκατ

Αλέξης

Και εγώ τώρα που είδα τις εικόνες δίπλα δίπλα ομολογώ ότι το νέο android μου αρέσει αρκετά…

Αντρέας

(δεν είχα χρόνο να διαβάσω τα παραπάνω σχόλια.) Πιστεύω πως έχετε καταλάβει ότι θέλουν να μας κάνουν να αγαπήσουμε το flat. Δεν μου αρέσει τόσο αλλά έτσι και αλλιώς σε 2 χρόνια όλα τα κινητά και ταμλετ έτσι θα είναι, για αυτό εξοικιωθητε

Marios

Εγώ πιστεύω πως το 4.4 KitKat ηταν πολυ πιο ωραιω και εμφανισιακα και λειτουργικα. Θεωρω πως η εμφανιση στο νεο Android προκαλει μπερδεμα λογω του οτι απουσιαζουν οι γραμμες που διαχωριζαν τις πλαηροφοριεσ που παρουσιαζονται στην οθονη.

GiannisMix

επιτέλους το android σταμάτησε να δείχνει κινεζοκατασταση. απλα σοβαρά γεωμετρικά σχήματα που μόνο θετική γνωμη δημιουργούν θεωρώ. αν το android καταφέρει και παρει offline maps και κάμερα αντίστοιχη στα μέτρα των lumia 920, 925, 930, 1520, 1020 τότε τρέχοντας εγώ!! (προσωπικά offline maps και καλή κάμερα τα χρειάζομαι, μην αρχισετε οτι συγκρίνω λειτουργικά κτλ. απλα προσωπική γνωμη λεω)

Nio

Κάτι για δυσλεκτικους που είπα σε άλλο ποστ και με παρεξήγησαν.
Στην 20η φώτο με την δημιουργία φακέλων κάτι σταυρούς κάτι ανακατεμένα πράγματα βλέπω που δεν με δυσκολεύουν φυσικά να κάνω την δουλειά μου αλλά μου χαλάει το μάτι γιατί δεν είναι σε μια σειρά όπως στην κιτ κατ που λέει create? Τι create.? Και σου λέει αυτό και αυτό. Δεν ξέρω αν με καταλαβαινετε. Έτσι είναι τα Windows και δεν μου αρέσουν.
Επίσης στην έκτη φώτο το L βελτιώνεται και γίνεται όχι πιο απλό αλλά πιο τακτοποιημενο και μου αρέσει εκεί το L.
Θέλω να είναι τακτοποιημενα σωστά δεν με πειράζουν τα φλατ και τα φλας και τα παστελια χρώματα.

Max91

Εμενα δεν μου αρεσουν ολα αυτα, το καινουργιο στυλ που εχουν παρει ολα τα os
πχ τα aero των windows 7 ειναι μακραν οτι πιο ωραιο υπαρχει μετα ερχονται τα 8 και το σκοτωνουν…
ειχαμε κατι σαν αερο στο android 2.3 μετα ηρθε το ics (τουλαχιστον σε sony ericsson που ειχα τα παμπαλαια 2.3 απο εμφανιση ηταν μια χαρα) φυσικα γουστα ειναι ολα αυτα. οσο για το “L” ναι ειναι πιο ωραια απο τα kitkat εκτος τα κουμπια αφης.

nikos

@GiannisMix μακάρι αλλά δεν το βλέπω σύντομα…Η κάμερα,οι off line maps, η ελαφρότητα του λογισμικού και η αναβαθμίσεις παραμένουν προνόμια των windows phone(και κάποια από αυτά και του IOS).Αν το android είχε όλα τα παραπάνω(για την κάμερα,δεν εννοώ τις κάμερες των high end αλλά τις κάμερες κινητών 250€,όσο δηλαδή κάνει και το 925 που ανταγωνίζεται άνετα s5,z2,g3 κλπ.)τότε θα ήταν το τέλειο λογισμικό.Προς το παρών,τα περισσότερα από αυτά που ζητάω από μια συσκευή τα έχουν τα windows phone με μελανό σημείο όμως το άθλιο store που παίζει πολύ σημαντικό ρόλο σε οποιοδήποτε λογισμικό!Τι να κάνουμε, δεν μπορούσε να τα έχουμε όλα…

sofokles5

Τελικά εαν ένας εδειχνε το δρόμο είναι η microsoft. Και οποίος δε βλέπει οτι το L είναι μια πίστη σχεδόν αντιγραφή του interface mood n look του windows phone και 8, θέλει οφθαλμίατρο….
Η microsoft αναγκασε ταπεινωτικα την apple και google να αποδειχθούν κατώτεροι και απλα να την αντιγράψουν… Ξεφτυλα….

βασιλης

Μου αρεσει παρα πολυ.Φαινεται πολυ ανανεωμένο.το χρειαζοταν.μου θυμιζει miui και windowsphone αλλα δεν με πειραζει.πολυ ομορφο.ξερει κανεις κυκλοφορια?

giannogeorge

Είναι η ΠΡΩΤΗ φορά που σκέφτομαι σοβαρά να πάρω συσκευή με stock Android. Αυτό λέει πολλά!

3laloun

Πολύ μου άρεσαν οι αλλαγές. Δείχνει πιο “συμπαγές” και “ενιαίο” απ’ άκρη σ’ άκρη του λειτουργικού. Ελπίζω να μη θέλει της Παναγιάς τα μάτια να τρέχει ομαλά.

Mack

Πιο πολυ για windows phone UI μου φαινεται αυτο..ο.0

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Software Android Bluetooth Google

Google: Το “Find My Device” όταν η συσκευή έχει άδεια μπαταρία θα είναι διαθέσιμο μόνο στα premium Android

Η Google ανακοίνωσε τη λειτουργία “Find My device” που θα παρακολουθεί το τηλέφωνο μέσω της ισχύος των εκατομμυρίων συσκευών με Bluetooth.