Android: Σημείωσε τη μεγαλύτερη ανάπτυξη των τελευταίων δύο ετών [Ευρώπη]

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Kantar, η οποία πραγματοποίησε έρευνα γα την αγορά mobile OS το πρώτο τρίμηνο του 2016, το Android φάνηκε να σημειώνει την μεγαλύτερη άνοδο των 2 τελευταίων ετών. Το mobile OS αναπτύχθηκε κατά 7.1%.

Πιο συγκεκριμένα στις EU5 (Μ. Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, Ισπανία) έχει ποσοστό 75.6%. Στην Κίνα ανέβηκε κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες φτάνοντας στο 77%, ενώ στις ΗΠΑ έχει το 65.5% (αύξηση 7.3%). Αναλυτής της Kantar αναφέρει ότι η ανάπτυξη του Android δεν προέρχεται μόνο από έναν ή δυο παίκτες, αλλά από διάφορα brands και οικοσυστήματα, που διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή.

Από την άλλη, η Apple δεν τα πηγαίνει τόσο καλά όσον αφορά το μερίδιο της αγοράς. Στις 5 μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές έπεσε από το 20.2% στο 18.9% για το τρίμηνο που έληξε τον Μάρτιο. Για την ακρίβεια, το 3.3% των νέων χρηστών Android προέρχεται από το iOS. Στην Κίνα το ποσοστό του iOS έπεσε στο 21.1% από το 26.1%, που ήταν το ίδιο διάστημα πέρσι.

Ωστόσο, αυτή που έχει τις μεγαλύτερες απώλειες είναι η Microsoft, οι πωλήσεις Windows Phone έπεσαν κατά 5% συγκριτικά με την περασμένη χρονιά, φτάνοντας στο 4.9%. Σχεδόν το 7% των νέων χρηστών Android, έρχεται από Windows Phone. Η Microsoft έχασε μεγάλο ποσοστό χρηστών σε αγορές που παραδοσιακά είχε δυνατή παρουσία, όπως Ιταλία και Γαλλία, το 10% των χρηστών αυτών πήγε σε Android επιλέγοντας brands όπως Huawei, Wiko και Asus.

Στις ΗΠΑ, η ανάπτυξη του Android στηρίχθηκε σε ονόματα όπως Samsung, Motorola και LG.

android growth, Android: Σημείωσε τη μεγαλύτερη ανάπτυξη των τελευταίων δύο ετών [Ευρώπη]

android growth, Android: Σημείωσε τη μεγαλύτερη ανάπτυξη των τελευταίων δύο ετών [Ευρώπη]

android growth, Android: Σημείωσε τη μεγαλύτερη ανάπτυξη των τελευταίων δύο ετών [Ευρώπη]

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
John

Αναμενόμενα τα αποτελέσματα , τα windows phone έχουν μεγάλο θέμα με το app store και οι διαθέσιμες συσκευές είναι λίγες και μέτριες προς κακές (πλην 950) , τα iphone είναι αδικαιολόγητα ακριβά και έχουν μείνει πίσω σε τεχνολογία. Άρα μένει το android που παίζει μόνο του.

Κώστας

Αν ή Apple δεν δόση το ios και σε άλλες εταιρείες τώρα που μπορεί ακόμα και το κρατήσει μόνο για την τον εαυτό της, σε καμία 5ετια θα καταντήσει να έχει κάτω από 5%. Η προσωπική άποψη είναι ότι αρχίζει ή πορεία της Apple να μοιάζει με της Nokia, σε καμία 10ρια χρόνια θα το κλείσουν το μαγαζάκι.

tester

Κώστα, δεν είμαι υποστηρικτής της Apple αλλά αυτά που λες δεν ισχύουν για δύο κύριως λόγους. Ο ένας είναι το κλειστό λειτουργικό και τα λεφτά που έχουν ρίξει οι πελάτες εκεί. Έχεις ιδέα τι τζίρους κάνει το Apple music; Και αύριο να σταματούσε να παράγει κινητά η Apple, μόνο με τα ipod και τα downloads να μείνει, πάλι θα κάνει απίστευτους τζίρους με τρομερά ποσοστά κέρδους. Ο δεύτερος λόγος είναι οι δεκάδες εταιρείες υψηλής τεχνολογίας που έχει αγοράσει όλα αυτά τα χρόνια με τα τρελά αποθέματα ρευστότητας που είχε. Οι περισσότερες είναι εταιρείες που ασχολούνται με τομείς πολύ προχωρημένης τεχνολόγιας και σίγουρα κάποια απο αυτές θα μας απασχολήσει τα επόμενα χρόνια.

fotis

Το εχω πει μη συγκρινετε την apple και την samsung με την νοκια.
Πρωτα πρωτα η σαμμη και το μηλο εχουν οπαδους κατι που τελικα η νοκια δεν ειχε.επιδης η νοκια οταν επεσε απο το 47% στο 4 % η αγορα ειχε αναπτυξη 52% ενω τωρα 5% κατι που μας δειχνει οτι υπαρχει γενικα κορεσμος .για την ιστορια ας δουμε 2015 τα εσοδα
Apple 232 δις δολ
Samsung 187 δις δολ
Νοκια 20 δις δολ.βεβαια πριν χρονια η νοκια ειχε 100 δις δολ εσοδα δηλαδη εχει χασει 80% .για την ιστορια
Νοκια revenue
2010 100 billion dollars
2011. 84 billion dollars – 16%
2012 52 billion dollars – 39%
2013 34 billion dollars – 34 %
2014 19.9 billion dollars – 40%
2015 20 billion dollars +0,7%
Τελος παντων ο καιρος θα δειξει παντω εχω 6σ και δεν φευγω απο αππλε

Ekimolaos

Καλά, η ανάπτυξη του Android στις ΗΠΑ δεν πρόκειτε να ξανα στηριχτεί σε Motorola, -1 brand (και ήταν και καλό)… Θα την σκοτώσει η Lenovo.

Λευτέρης

Ρε συ @tester δεν είναι μπακάλικα οι τεχνολογικές εταιρίες. “Και ξύδι να σταματήσω να πουλάω, βγάζω από τα λάδια”. Δεν πάει έτσι. Το κάθε κινητό δεν είναι τελικό προϊόν αυτό καθ’ αυτό. Είναι όχημα για πώληση περισσότερων προϊόντων και κυρίως υπενθύμιση πως η εταιρία υπάρχει – κοινώς marketing.

tester

Λευτέρη αυτό που λέω είναι ότι η Apple έχει πελάτες που έχουν συνδεθεί πολύ στενά στο δικό της σύστημα και οτι η εταιρεία έχει τέτοια αποθεματικά που μπορεί να ανακάμψει απο οποιαδήποτε αποτυχία. Μπορεί να κάνει επιθετική εξαγορά σε σχεδόν οποιαδήποτε εταιρεία θέλει, ενω η Nokia ήταν τελείως άλλη περίπτωση.

fotis

συμφωνω μην ξεχναμε οτι την νοκια δεν την ηθελε ο ιδιος ο elop αφου αφησε στην τυχη του το sympian και το meego που στο ν9 το οποιο και ειχα πριν παω οριστηκα στην apple ηταν εκπληκτικο. υπαρχει περιπτωση ο cook η ο CEO της Samsung να κανουν ποτε τετοιο πραγμα

Petros

@fotis

Και εγώ ευχαριστημένος χρήστης Symbian ήμουν μέχρι το 2011 αλλά μη λέμε ότι θέλουμε. Καμία τύχη δεν είχε το symbian. Είχε ήδη μείνει πολύ πίσω. Η κίνηση του Elop να το εγκαταλείψει ήταν λογική αλλά πόνταρε σε λάθος άλογο (Windows Phone).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Smartphones Google Pixel Pixel 7

Google Pixel 7 & Pixel 8: Δεύτερη ενημέρωση Απριλίου επιλύει προβλήματα δικτύου

Μετά την εγκατάσταση της μηνιαίας ενημέρωσης Μαρτίου 2024, χρήστες συσκευών Pixel 7 και Pixel 8 αντιμετώπισαν διάφορα προβλήματα δικτύου.