Android Marshmallow: Εγκατεστημένο στο 0.5% των συσκευών

H Google έδωσε σήμερα τα ποσοστά της κάθε έκδοσης του Android και βλέπουμε ότι το νέο Android 6.0 Marshmallow βρίσκεται μόλις στο 0.5% των συσκευών, αλλά ανέβηκε από το 0.3% που ήταν τον προηγούμενο μήνα. Παράλληλα, το Android Lollipop έχει καταφέρει να πάρει μερίδιο 29.5% της αγοράς, ανεβαίνοντας σχεδόν 4% από τον Νοέμβριο.

Αντίστοιχα, το iOS 9 της Apple που δόθηκε μέσα Σεπτεμβρίου, είχε καταφέρει στις πρώτες 24 ώρες να φτάσει στο 12% των συσκευών, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα έφτασε στο 70%. Όπως έχουμε ξαναπεί όμως, για την Apple είναι πιο εύκολο να αυξήσει τα ποσοστά της σε σύγκριση με την Google όπου για να φτάσει η αναβάθμιση στους χρήστες παίζουν ρόλο οι κατασκευαστές και οι πάροχοι.

Το KitKat σημείωσε μικρή πτώση έχοντας το 36.6% της αγοράς, ενώ οι τρεις εκδόσεις του Jelly Bean βρίσκονται στο 26.9% των συσκευών (πτώση σχεδόν 2% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα). Τα Ice Cream Sandwich και Gingerbread έχασαν ποσοστά, ενώ το αρχαίο Froyo παραμένει ακόμη στο 0.2%, λίγο πιο κάτω από το Marshmallow.

Tα ποσοστά του Android Marshmallow αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά στο πρώτο μισό του 2016 όπου περιμένουμε την αναβάθμιση των ναυαρχίδων του 2015, αλλά και την κυκλοφορία νέων συσκευών.

android marshmallow market share, Android Marshmallow: Εγκατεστημένο στο 0.5% των συσκευών

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιώργος

Να το βγάλουν το M για G2 να ανεβάσουμε το ποσοστό! 😛

gt-i9506

ειναι απαραδεκτο και τραγικο αυτο με τις αναβαθμισεις στο android κατι το οποιο ευτυχως δεν ισχυει στο ios οπου ακομα και κινητα 3ετιας -4ετιας δεχονται αναβαθμισεις χωρις να κοβουν τις πωλησεις απο τα νεοτερα μοντελα. Απαραδεκτο που δεν θα παρουν 6.0 συσκευες οπως S4 LTE-A (sd 800) note 3, g2, gflex και αλλα κινητα ναυαρχιδες του 13 με ακομα και σημερα πολυ δυνατα χαρακτηριστικα ενω αναβαθμιζουν καποια μοντελα του 15 με snapdragon 615 κλπ δλδ ελεος…. γι αυτο και εφυγα σε Iphone εδω και 1.5 μηνα και εχω βρει την υγεια μου και οσο για android εχω το s4 LTE-A αλλα για 2ο κινητο και δεν σκοπευω αν δεν αλλαξει αυτη η πολιτικη να ξαναγυρισω σε android

Nio

Gt αναβάθμιση στο ios εννοείς αυτήν που αναβάθμισε τρεις εφαρμογές? Το mail, το safari και το Apple music???
Γιατί κάτι τέτοιες αναβαθμίσεις στο Android κάνουμε κάθε μέρα ακόμα και σε κινητά του 1821. Μην ξανα πείτε ότι αναβαθμίζει η Apple. Δεν μπορείτε να καταλαβετε δύο πράγματα και θέλετε και ακριβά κινητά.

Yiannis

gt-i9506 θα μπορούσες απλώς να πας σε Νexus αν θέλεις αναβαθμίσεις… Και γενικώς δεν είναι πρόβλημα του Android που η κάθε Samsung, LG, κτλ κάνει 150 χρόνια να δώσει τις αναβαθμίσεις.

gt-i9506

@Nio δεν ειναι μονο οι αναβαθμισεις εφαρμογων αναφερομαι σε αναβαθμιση Ios σε ποιο καινουργια εκδοση εγω πηρα το 6s αλλα σκεψου πως η αδερφη μ που εχει το 4s επαιρνε μεχρι προσφατα αναβαθμισεις εν ετη 2015 και μιλαω για κινητο 2012 τοτε νομιζω βγηκε.
@Yiannis εχει δικιο απλα συνηθως οι εκδοσεις κινητων nexus εχουν τελειως απλο μενου μεσα δεν εχει τα εξτραδακια που βαζουν οι εταιριες στα υπολοιπα μοντελα πχ αισθητηρες air gestures ποιο ομορφο ui παραμετροποιησιμο κλπ

Makis

Η κατάντια τού να έχεις android (έχω, αλλά ευτυχώς nexus). Η οποιαδήποτε προπέρσινη έκδοση πάντοτε θα έχει το μεγαλύτερο ποσοστό.

Nio

Gt είδες που δεν καταλαβαίνεις. Ως επί το πλείστον οι αναβαθμίσεις σε νέα έκδοση είναι αναβαθμίσεις εφαρμογών κάτι που στο Android γίνεται Καθημερινά.!!!
Άσε που σχεδόν πάντα οι αναβαθμίσεις στο ios σε παλαιότερα τηλέφωνα είναι καταστροφή. Και αυτό δεν το λέω εγώ. Αφήνει τα τηλέφωνα για 6 μήνες όχι απλά να σερνονται σαν Android των 20 ευρώ αλλά θες να τα πετάξεις και στον τοίχο κιόλας.
Αυτό μου είπαν μπολικοι κάτοχοι 4s.
Οπότε μην εκστασιαζεστε και πολύ με τις αναβαθμίσεις.
Και στην τελική τι να την κάνω την αναβάθμιση? Το νόημα είναι κάθε χρόνο να παίρνεις ότι καλύτερο υπάρχει και όχι να χαίρεσαι με την γριά που έχεις για τηλέφωνο το 4s αναβαθμιζοντας σε κάθε νέα έκδοση τον browser….

Makis

@ Nio

Καλά μην μας πεις κιόλας ότι είναι επιτυχία αυτό που συμβαίνει στο Android, τον κακό τους τον καιρό είναι. Τώρα αν εσύ θες να αλλάζεις και να μην έχεις “γριά”, οκ, κάντο.

ChrisG

ο Nio έχει σε πολλά δίκιο.πολλές αναβαθμίσεις είναι εφαρμογών και το 4s,5,5s(παλαιότερα κινητά)γίναν πολύ πιο αργά.το 4s το έχει η κοπέλα μου(και το 5s φιλαράκι) και εγώ τις κάνω τις αναβαθμίσεις…οπότε μην βιαστεί να πεί κανείς τα γνωστά.το να πάρει ένα κινητό αναβαθμίσεις κάνοντας το χειρότερο δεν προσφέρει τίποτε.τα android κινητά έχουν καλύτερο και ισχυρότερο hw αλλά δυστυχώς ενώ θα μπορούσαν να πάρουν όντως κάτι καλύτερο μετά την διετία μένουν λίγο πίσω.προσωπικά πιστέυω οτι αν κάποιος ξεπεράσει το ψυχολογικό κομμάτι να θέλει κάθε λίγο και λιγάκι αναβάθμιση γιατί θεωρεί οτι παίρνει καινούριο κινητό έτσι…όλα μέσα στο μυαλό είναι.
εδώ ο άλλος με 4s έχει ios 6 και άλλος με ios 7 και είναι μιά χαρά.άν κάτι δουλέυει σωστά δεν βλέπω τον λόγο να αναβαθμιστεί απλά για να πώ οτι το κινητό αναβαθμίστηκε.

th9928

Οτι θελουμε θα λέμε και οτι θελουμε θα αγοράζουμε απο τη στιγμή που ανοίγουμε το πορτοφόλι μας και πληρώνουμε. Δεν κατάλαβα! Μαζί ψωνίζουμε; Ή σου ζήτησε κάποιος δανεικά και εχεις και άποψη; ΝΙΟ ,ιόν αμυγδάλου ή όπως αλλιώς ειναι το nick να ασχολείσαι με το android. Αυτο το απίθανο λειτουργικό που κανει τα πάντα και πάνω απολα δεν lagάρει…οτι να ναι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Smartphones Google Pixel Pixel 7

Google Pixel 7 & Pixel 8: Δεύτερη ενημέρωση Απριλίου επιλύει προβλήματα δικτύου

Μετά την εγκατάσταση της μηνιαίας ενημέρωσης Μαρτίου 2024, χρήστες συσκευών Pixel 7 και Pixel 8 αντιμετώπισαν διάφορα προβλήματα δικτύου.