Android Marshmallow: Έφτασε στο 18.7% – Απουσιάζει το Android Nougat

H Google έδωσε τα νέα στοιχεία σχετικά με τα ποσοστά που έχουν όλες οι εκδόσεις του λειτουργικού της συστήματος, Android. Συγκριτικά με τον περασμένο μήνα, το Marshmallow πήρε μερίδιο αγοράς πηγαίνοντας στο 18.7% από το 15.2%, που ήταν.

Μαζί οι δυο εκδόσεις του Android Lollipop έχουν το 35%, σημειώνοντας μικρή πτώση 0.5% από τον Αύγουστο. Το Android KitKat πηγαίνει επίσης προς τα κάτω, χάνοντας 1.5%, αλλά και πάλι βρίσκεται στο 27.7%.

Όλες οι εκδόσεις του Jelly Bean έχουν το 15.6% του συνόλου των Android συσκευών (πτώση 1.1% από τον Αύγουστο), το Cream Sandwich έπεσε κατά 0.2% όπως και το Gingerbread, ενώ το Froyo παραμένει κολλημένο στο 0.1%.

Από τα στατιστικά λείπει η τελευταία έκδοση του mobile OS της Google, το Android 7.0 Nougat. Η διάθεσή του ξεκίνησε από 22 Αυγούστου για Nexus, Pixel, Android One συσκευές και τα δεδομένα που βλέπουμε συλλέχθηκαν σε διάστημα 7 ημερών, το οποίο έληξε 5 Σεπτεμβρίου. Όπως έχει δηλώσει η ίδια η Google, εκδόσεις που βρίσκονται σε κάτω από 0.1% των συσκευών δεν περιλαμβάνονται στα ποσοστά της.

Άρα προφανώς το Android Nougat έχει μερίδιο κάτω από 0.1%, κάτι που προφανώς θα αλλάξει όσο περνάει ο καιρός.

android adoption, Android Marshmallow: Έφτασε στο 18.7% – Απουσιάζει το Android Nougat

android adoption, Android Marshmallow: Έφτασε στο 18.7% – Απουσιάζει το Android Nougat

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
forneverarrow

Η κλασική αρρώστια του Android…

mourgos1234

Για αυτο φταινει κυριως οι ΟΕΜ που κανουν μηνες για να αναβαθμισουν τις συσκευες καθως μαγειρευουν το λειτουργικο στα μετρα τους και μετα χρειαζεται χρονο και για την μεταφραση σε αλλες γλωσσες ?

Ενα αλλο προβλημα ειναι οτι αρεται η αναβαθμιση λογισμικου στα περισσοτερα τηλεφωνα ηλικιας ανω των 2 ετων αρα πως να αυξηθει το ποσοστο των καινουργιων εκδοσεων android ? Στην ουσια φουσκωνει μονο απο τις πωλησεις καινουργιων συσκευων.

Γιάννης

με το ηρωικο Ice Cream Sandwich ακομα ενα χρονο κ συνεχιζω

Solon

Τα πράγματα έχουν καλυτερέψει πολύ σε σχέση με παλαιότερα. Οι εκδόσεις από το KitKat και μετά όπου γίναν οι τελευταίες μεγάλες ουσιαστικές αλλαγές στο λειτουργικό έχουν συνολικό μερίδιο 81,4%. Πολύ καλό ποσοστό. Ενώ από το υπόλοιπο 18,6 που μένει το 15,6% είναι Jelly Bean που καλύπτει ακόμα και σήμερα όλες τις ανάγκες και έχει την απαραίτητη συμβατότητα χωρίς να λαγκάρει. Νομίζω πως η Google κατάφερε τελικά να συμμαζέψει σε μεγάλο βαθμό το χάος που επικρατούσε στο λειτουργικό της. Μεγάλο ρόλο έπαιξε σε αυτό και το γεγονός πως οι κινέζοι κατασκευαστές αναβάθμισαν πολύ το hardware τους και σταμάτησαν να πετάν στην αγορά εκατομμύρια συσκευών με Froyo. Ναι μεν λοιπόν υπάρχουν αρκετές εκδόσεις του λειτουργικού στην αγορά αλλά δεν υπάρχουν πλέον οι χαώδεις διαφορές στις δυνατότητές τους που υπήρχαν παλαιότερα.

ChristosT

Απο την στιγμή που το android εξυπηρετεί εκατομμύρια συσκευές είναι άθλος η σταθερότητα του και ότι προσφέρει σε αυτές. Άν ήταν το ios θα υπήρχε κόλαση. Εδώ η apple το δίνει στις δικές της συσκευές και τα lags και bugs δεν λείπουν, που υποτίθεται οτι σετάρεται σε δικό της hardware.
Το android πλεόν είναι σταθερότατο και αλαγκάριστο. Εάν οι εταιρείες το δίνανε στην ώρα τους δεν θα είχε αντίπαλο. Πιστέυω κάποια στιγμή αυτό να διευθετηθεί ώστε και ο κάθε “γκρινιάρης” να μέινει ικανοποιημένος.
Αυτό όμως προυποθέτει εταιρείες όπως η Samsung να μειώσει δραστικά των αριθμό των μοντέλων. Όταν έχεις δεκάδες μοντέλα λογικό είναι να υπάρχει καθυστέρηση. Θα το καταλάβει κάποια στιγμή αλλά πιστέυω οτι μάλλον θα είναι αργά. Κρίμα διότι αυτά που προσθέτει στο touchwiz της είναι ασυναγώνιστα ιδιαίτερα όταν έχεις ένα Note.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Software Android Bluetooth Google

Google: Το “Find My Device” όταν η συσκευή έχει άδεια μπαταρία θα είναι διαθέσιμο μόνο στα premium Android

Η Google ανακοίνωσε τη λειτουργία “Find My device” που θα παρακολουθεί το τηλέφωνο μέσω της ισχύος των εκατομμυρίων συσκευών με Bluetooth.

Software Android featured Google

Η Google επιτέλους λανσάρει το Android Find My Device Network

Η Google παρουσίασε το δίκτυο Find My Device για συσκευές που βασίζονται σε Android, φέρνοντας σε αυτές τη λειτουργικότητα του Apple Find My.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.