Android Marshmallow: Ακόμα στο 1% των συσκευών

Το Android Marshmallow βρίσκεται εγκατεστημένο σε λιγότερο από το 1% του συνόλου των συσκευών με το λειτουργικό σύστημα της Google, ενώ μία στις τρεις συσκευές με λειτουργικό Android τρέχουν αυτή τη στιγμή Lollipop. Βέβαια, όλα αυτά συμβαίνουν στην αρχή της διαδικασίας αναβάθμισης σε Android Marshmallow.

To Android Marshmallow ξεκίνησε την πορεία του μόλις τρεις μήνες πριν, στις 29 Σεπτεμβρίου, επομένως είναι ακόμα στην αρχή του και πρέπει να περιμένουμε μέχρι να δούμε το πώς θα τα πάει στο Android οικοσύστημα. Παρόλα αυτά και σύμφωνα με τα στοιχεία της Google, το Android Marshmallow ανέβηκε από το 0.2% στο 0.7% από τον Δεκέμβριο μέχρι τον Ιανουάριο 2016, με το Android Lollipop να κατακτά το 32.6% των συσκευών.

Πτώση σημειώνει στα ποσοστά του το Android 4.4 KitKat, το οποίο βρίσκεται πλέον στο 36.1%. Το Jelly Bean είναι στο 24.7%, ενώ το Android Ice Cream Sandwich βρίσκεται στο 2.7%. Τα Gingerbread και Froyo ζουν ακόμα και βρίσκονται στο 3.0 και το 0.2% αντίστοιχα.

Η κατάταξη των εκδόσεων του λειτουργικού της Google σύμφωνα με το πλήθος των συσκευών που το χρησιμοποιούν διαμορφώνεται ως εξής: Κυρίαρχο παραμένει το Android KitKat, στη δεύτερη θέση είναι το Lollipop, στην τρίτη το Jelly Bean, στην τέταρτη το Gingerbread, στην πέμπτη το Ice Cream Sandwich, στην έκτη το Android Marshmallow και στην έβδομη το Froyo.

Android Marshmallow, Android Marshmallow: Ακόμα στο 1% των συσκευών

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

27 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Darth

για το δικο μου υπαρχει παντος αλλα δεν θα το κανω για πολυ καιρο

λεόντιος

WM 10 2.6% lol από 3.4% το 2012 με τα 8.1 και εμπιστεύτηκα τα λόγια της εταιρίας ms ότι θα έχω smooth και άλλα φοβερά
Στο διαταύτα τα λειτουργικά θα πρέπει να εξυπηρετούν όλες τις συσκευές και όχι το αντίθετο αλλιώς είναι πιασοκολιά !!!

λεόντιος

Πάντος αν ήμουν dev της ms θα αυτοκτονούσα το gingerbread ποιό ψηλά από το WM10 !!!!
για τον …… καβάλα

John

ANDROID… To πιο fail λογισμικο που δυστυχως εξακολουθει να εχει παρα πολλους χρηστες εξαιτιας του χαμηλου ανταγωνισμου.

Vasili

@john το ANDROID μια χαρα λογισμικο ειναι…το πιο fail με διαφορα ειναι το Ios στις περισσοτερες λειτουργιες σε σχεση με το ANDROID

Ιωάννης jb

John.. Κάτι τέτοια σχόλια διαβάζω και γελάω!!!! τη αλλο θα ακούσουμε ήθελα να ήξερα!
Vasili.. Ολα τα λογισμικά καλά είναι… και το android ειναι καλό και το ios καλό είναι… και τα windows καλά είναι…

Γιωργος Παππας

Kitkat μακραν η καλυτερη εκδοση του android ειδηκα σε nexus. Παει τοσο ομαλα που ξεχνας τι σημαινει lag ή fps drop.

ChrisG

Το android είναι το πιό υπερπλήρες λειτουργικό και στη φωτός απο το ios.σήμερα διάβαζα σε ένα site ξένο τους 8-10 λόγους που ο αρθρογράφος στήριζε τα λεγόμενα του.μόνο τα εικονίδια και το μενού να δεί κανείς στο ios καταλαβαίνει ένας ψαγμένος χρήστης γιατί μιλάμε.τα features του android;αλλάζεις themes,γραμματοσειρά,το παραμετροποιείς όσο τα ρούχα που φοράς.το ios έμεινε έτη πίσω και πολύ φοβάμαι οτι αν αποκτήσει ότι το android τότε θα κολλάει και θα έχει προβλήματα με τόσο αρχαίο hardware που βάζει η apple όσο κολλούσε το android προ kitkat.πραγματικό multitasking και όχι νάχαμε να λέγαμε.δικαίωμα φυσικά του καθενός να επιλέγει ότι του ταιριάζει αλλά κάποια πράγματα πρέπει να λέγονται.έχει η κοπέλα μου iphone και μετά απο ενασχόληση του με αυτό 2 ωρών με κούρασε.μονότονο και φτωχό.αυτή είναι η άποψή μου.
Για το marshmallow είναι πολύ νωρίς ακόμη και δεν καταλαβαίνω την βιασύνη των στατιστικών σε ένα ήδη υπερπλήρες λειτουργικό.ας βγάλει η κάθε εταιρεία πρώτα την αρχική έκδοση να βγούνε και να διορθωθούνε μικροbugs και μετά βλέπουμε.

Makis

Το 2019 θα είναι πρώτο, μην βιάζεστε….

George

Ε και;αφου ολες οι εφαρμογες αναβαθμηζοντε απο μονες τους μεσο του google play.πιστευω οτι πολλοι χρηστες θα πρεπει να ηρεμησουν στο θεμα της αναβαθμισης κ αυτη η μανια να κοπασει.μην ενεργοποιητε τις αγνωστες πηγες κανετε κ τις αναβαθμησεις των εφαρμογων σας κ ειστε κομπλε παντα up to date.τι ios κ windows ειστε στο καλυτερο λογισμικο.για να μη πολυλογουμε android με jellybean κ μετα ειναι καλυτερο ειδικα απο windows.

NickOS

Σταματήστε να πιστεύετε και να διαδίδετε πως οι αναβαθμίσεις λογισμικού και λειτουργικών συστημάτων δεν είναι σημαντικές. ΟΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ.
Γιατί; Γιατί πέρα από τα νέα χαρακτηριστικά που φέρνουν (και που η σημασία τους είναι υποκειμενική για τον καθένα) φέρνουν βελτιώσεις απόδοσης και διορθώσεις προβλημάτων, τις οποίες δε θα πάρουν ΠΟΤΕ παλαιότερες εκδόσεις, αφού σταματάει η υποστήριξή τους με την ανακοίνωση της νέας.
Ακόμα και προβλήματα να φέρει μια αναβάθμιση (που είναι πολύ λογικό), θα διορθωθούν σε επόμενη αναβάθμιση, είτε με την ίδια έκδοση (π.χ. Android 5.0.0 -> 5.0.1), είτε με νεότερη έκδοση (π.χ. Android 5.0.x -> Android 5.1.x). Ορίστε και πάλι η σημασία της αναβάθμισης.

Βαγγέλης

Το stagefright είναι σοβαρό θέμα ότι και να λέμε, πολλοί πλέον έχουν internet banking μετά τα capital controls και φυσικά οι αναβαθμίσεις χρειάζονται και για βελτιστοποίηση της συσκευής αλλά και γιατί όλες οι εφαρμογές απαιτούν κάποια έκδοση λογισμικού και μετά για να τρέξουν.

George

νικο δε με καταλαβες φιλε μου.δε λεω οτι δεν ειναι σημαντικες αλλα οχι τοσο οσο γινετε θεμα αναμεσα στους android users.εχεις μια jellybean δεν ψαχνεσε δεν κατεβαζεις apk απο μερη μη πιστοποιημενα δεν εχεις ενεργοποιησει τις αγνωστες πηγες οποτε εισαι ασφαλης παει αυτο.με ενα launcher αποκτας ολα τα καλουδια που πιθανον αλλες εκδοσεις εχουν στα στανταρ.τωρα υπαρχει το doze κ ομως υπαρχει κ σε εφαρμογη για ολους παει κ αυτο.υπαρχει το greenify κ τοσα αλλα καλα που κανει ενα λειτουργικο πληρες ακομα κ σε μενα που εχω μεινει πισω.κ να σου φερω ενα παραδειγμα.το browsing ειδικα σε σελιδες οπως news247 sport24 κ.α εχει γινει θεοβαρο.για καθε tab θελει κ 200mb ο browser.πολλοι browser οπως κ ο μαμα ανοιγουν μια διεργασια κ εχω κινητο με 1γιγα,πας λοιπον να ανοιξεις ενα 2ρο ταμπ κ παει η εφαρμογη δεν αποκρινετε σου λεει.κατεβαζω λοιπον τον chrome την τελευταια εκδοση που ανοιγει ξεχωριστες διεργασιες για καθε ταμπ κ κρασσαρισμα τελος,μπορει γυρνωντας στην 1τη σελιδα να την φορτωνει παλι αλλα δε κρασσαρει δε κολλαει το προβλημα λυθηκε.θελω να πω οτι απο την στιγμη που συνεχιζουν να αναβαθμιζοντε οι κυριες εφαρμογες μας δεν ειναι να τρελλενεσε.εχω jellybean κ με τα gestures του smart launcher το multiwindows της… Συνέχεια »

Λευτέρης

@John Καλό θα ήταν να μην σχολιάζεις θέματα που δεν κατέχεις.

Yiannis

Για αυτήν την κατάσταση δεν φταίει το Android, αλλά οι απαράδεκτοι κατασκευαστές(Samsung, Lg, κτλ) που αφενώς δίνουν αναβαθμίσεις στην συσκευές των 500+ ευρώ και αφετέρου κάνουν και 150 χρόνια. Τα nexus (που κανονικά με αυτά έπρεπε να συγκρίνονται οι συσκευές της Apple) μια χαρά έχουν αναβαθμίσεις. Πιστεύετε δηλαδή άμα υπήρχαν για παράδειγμα Samsung συσκεύες με iOS θα έπερναν αναβαθμίσεις σωστότερα;;;

Agnostos13

Οι συνεργαζομενες εταιριες ειναι απαραδεκτες. Παιρνουν ενα λειτουργικο κυριολεκτικα δωρεαν και το μονο που πρεπει να κανουν ειναι τους drivers για τις συσκευες τους, το χαρακτηριστικο τους θεμα στο ui και το bloatware (κακως). Και αντι να τους πει η google, οκ θα σας δινω δωραν το android αλλα σε 1 μηνα απο την παρουσιαση θα εχετε ετοιμο το πρωτο update (ισως και με τη βοηθεια καποιου OEM edition που θα διανεμεται λιγο νωριτερα) τουλαχιστον για τις ναυαρχιδες το εχει αφησει χυμαδιο. Θα μου πεις τα λεφτα της δεν τα βγαζει αυτη απο τα διαγνωστικα των παλιων εκδοσεων; Θα σου πω ναι! Αλλα υποτιθεται ενδοαφερεται και για την προωθηση του λειτουργικου της και οχι μονο για τα user data…

Dimitris

Πέστα φίλε μου John!!!Κανονικά Lagdroid έπρεπε να λέγετε και όχι Android….. και ξέρετε τον λόγο …!!! IOS το καλύτερο λογισμικό ξεκαθαραααα….!!!

shadgr

Δηλαδή το G4 είναι στο τεράστιο ποσοστό που πήρε το android 6.0, δηλαδή 1%…

Μπράβο καταναλωτή.. Γι αυτό στο τέλος θα μας πουλάνε φύκια σκέτα…

NickOS

Όσο υπάρχουν (και θα υπάρχουν) “έξυπνοι” καταναλωτές που πληρώνουν χρυσάφι για τα φύκια, τόσο λιγότερα φύκια θα μας πουλάνε για το χρυσάφι μας.

Για εμένα κανένα κινητό δεν αξίζει πάνω από 300€ ό,τι και αν προσφέρει. Ωστόσο, όσο οι καταναλωτές αγοράζουν ναυαρχίδες και ακριβά μοντέλα, τόσο θα ανεβαίνουν οι τιμές.

Για όσους το αμφισβητούν, ας δουν την τιμή πώλησης της ναυαρχίδας κάθε εταιρίας από το 2010 μέχρι και σήμερα.

Samsung Galaxy S (2010) στα 600€ –> Samsung Galaxy S6 (2015) στα 770€
LG Optimus G (2012) στα 600€ –> LG G4 (2015) στα 720€
Huawei Ascend Mate (2013) στα 450€ –> Huawei Mate 8 στα 600€

panos

Γελάω με τον John kai dimitris που λογικά είναι ο ίδιος να κάνει σχόλια υπέρ του ιος.. Έτσι θέλουν να μας κάνουν να τσακωνομαστε και να πάρεις Apple oxi καλύτερα samsung με 400€ που είναι ο βασικός έλεος

forneverarrow

@NickOS: σωστός σε όλα. Το ότι δεν χρειάζεται η αναβάθμιση είναι δικαιολογία για να παρηγορηθεί οποίος έχει περσινή συσκευή και έμεινε όπως την αγόρασε. Όπως λέω κάθε φορά, απο τη στιγμή που πλήρωσα για flagship απαιτώ να έχω υποστήριξη για τουλάχιστον 18 μήνες και όχι όποτε τους έρθει. Βγήκε πριν τρεις μήνες το 6 και θα το πάρω στο S5 τον Μάρτιο (αν δε μας το ακυρώσει πάλι)!! Να το βράσω το εξελιγμένο Android απο τη στιγμή που 8 στις 10 συσκευές του είναι μιας χρήσης! Αλήθεια, αναρωτηθήκατε ποτέ πόσες απο τις μεσαίας κατηγορίας συσκευές των 300€ έμειναν με την αρχική έκδοση;

Και πραγματικά γελάω με όσους κράζουν την Apple για τις αναβαθμίσεις…

ChrisG

να είχαν και νόημα ή κάτι καινούριο οι αναβαθμίσεις της apple…άντε να πείς οκ.αλλά το να σου δίνουν αναβαθμίσεις που ουσιαστικά δεν έχει αλλάξει ΤΙΠΟΤΕ σχεδόν…ε…κάπως δεν είναι;αναβαθμίσεις διορθώσεων είναι το 85-90%.και τo 4s δεν πήρε ποτέ τα πολυαναμενόμενα του ios 8,9 λόγω έλλειψης μνήμης και σίγουρα λόγω cpu.(τι προτότυπο ε,όταν λέγανε οτι στο ios δεν χρειάζεται,σημαία το είχαν οι ios users που μόλις τους έδωσε η apple 2 ram τρέξαν οι ίδιοι να τα πάρουν).τίποτε διαφορετικό απο ότι κάνουν και οι άλλοι.εταιρείες όλοι που ψάχνουν να πουλάνε κάθε χρόνο το καινούριο μοντέλο και να γεμίζουν τους λογαριασμούς τους.τι σας παραξενεύει ακριβώς;
πιο αντιφαντικά άτομα απο τους ios,iphone users πραγματικά δεν έχω ξαναδεί.και το θέμα της ram είναι το ελάχιστο.απο τα ios 5 έως το 9 τι πραγματικά έδωσε καινούριο η apple;ούτε το UI δεν ανανέωσε,ούτε εικονίδια,ούτε χρώματα στο μενού,ούτε μέγεθος γραματοσειράς κλπ.αν είναι να βλέπω τέτοιες ενημερώσεις στο android καλύτερα να μείνω στο kitkat ή στο lollipop για 4 χρόνια μέχρι να αλλάξω συσκευή.άλλωστε το πολυφημισμένο “ελαφρυ ios” μόνο ελαφρύ που δεν βγήκε στις παλιές συσκευές όπως έλεγε η apple ότι θα τις κάνει “αεροπλάνο”.(διαβάζουμε τι έγινε ακριβώς).

Paraksenos

Την περιμένουμε την αναβάθμιση σε moto G3 αν και το lollipop μέχρι στιγμής μια χαρά είναι, δεν καταλαβαίνω γιατί τσακώνονται από πάνω! Τι άλλο θέλετε από ένα λογισμικό; Να φτιάχνει φραπεδάκια; 😉

Android & Windows User

@Ο/Η NickOS: Ένα έχω να πω πολύ σωστός !!!!!!!!!!!!1 Προς όλους -> Δεν αξίζει να αγοράζουμε τις τελευταίες ναυαρχίδες εφόσον υπάρχουν smartphones με 200 Ευρώ που κάνουμε άνετα την δουλειά μας (Internet, Facebook, Multimedia, Email, Gaming ) χωρίς να δώσουμε μια περιουσία στις ναυαρχίδες γιατί όπως λέει και ο NickOS όταν βγει καινούργια το προηγούμενο μοντέλο πέφτει η τιμή καθώς και οι επιδόσεις δεν είναι ίδιες με το καινούργιο μοντέλο. Πάρτε παράδειγμα το Samsung Galaxy S3 το 2012 έκανε γύρω στα 700 Ε το 2014 βγήκε το Samsung Galaxy S3 Neo που έχει καλύτερα χαρακτηριστικά και κοστίζει γύρω στα 170 Ε ξέρετε γιατί, γιατί το 2014 είχαμε την ναυαρχίδα Samsung Galaxy S5 και αυτόματα πέσανε οι τιμές στα προηγούμενα μοντέλα. Στο θέμα του άρθρου -> Είμαι κάτοχος στο Samsung Galaxy S3 Neo και μου έκαναν δώρο το LG G3 το LG G3 πήρε την αναβάθμιση στο Marshmallow το S3 Neo που έχει αρκετά καλό επεξεργαστή και 1,5 GB RAM έπρεπε κανονικά να αναβαθμίζεται αλλά τι περιμένεις το android os οι εταιρίες δεν δίνουν αβέρτα τις αναβαθμίσεις του os για να σε αναγκάσουν να αγοράσεις άλλο · όπως το Galaxy Alpha θα αναβαθμιστεί στο Marshmallow ενώ έχει χειρότερα χαρακτηριστικά από το… Συνέχεια »

thor21

Προφανώς στο 1% βάζουν τις συσκευές nexus που έχουν ενημερωθεί.Πάντως στο nexus 7 2gen που έχω ήδη έβγαλαν ένα μικρό update στην 6.0.1 που φοραω.Διαφορες?Δεν καταλαβα κατι ούτε με νοιάζει ιδιαίτερα.Το ταμπλετακι ρολαρει απίστευτα, το έχω φορτωμένο σαν γαϊδούρι (όσο μου επιτρέπουν τα 32gb) κ δεν το αλλαζω με τίποτα.Επίσης οποίος είναι ψαγμενος μπορεί να κάνει τα πάντα σε nexus συσκευή αλλά κ ένας αρχάριος κάνει ota τις αναβαθμίσεις του κ είναι κύριος.Για άμεσες αναβαθμίσεις παίδες συσκευές nexus και μετά οι υπολοιπες..

Android & Windows User

@Ο/Η thor21: ακριβώς μόνο οι nexus και οι stock android συσκευές – (Google Devices) έχουν αυτά τα προνόμια οι άλλοι υπόλοιποι μετά !!!

Βασίλης

Πότε θα ξεκινήσει η αναβάθμιση για το Samsung Galaxy S6;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Smartphones Google Pixel Pixel 7

Google Pixel 7 & Pixel 8: Δεύτερη ενημέρωση Απριλίου επιλύει προβλήματα δικτύου

Μετά την εγκατάσταση της μηνιαίας ενημέρωσης Μαρτίου 2024, χρήστες συσκευών Pixel 7 και Pixel 8 αντιμετώπισαν διάφορα προβλήματα δικτύου.