Το Android Marshmallow η κορυφαία έκδοση – Στο 9.5% το Nougat

android distribution, Το Android Marshmallow η κορυφαία έκδοση – Στο 9.5% το Nougat

Είναι η πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου και η Google έδωσε τα ποσοστά υιοθέτησης των διάφορων εκδόσεων του mobile OS της. Το ποσοστό του Android 7.0-7.1.1 Nougat όσο περνά ο καιρός, αυξάνεται, αλλά απέχει πολύ από το να βρεθεί στην πρώτη θέση.

To Android Nougat βρίσκεται στο 9.5% του συνόλου των Android συσκευών, ενώ την πρωτιά παίρνει το Android 6.0 Marshmallow με 31.2%. Ακολουθεί με 30.8% το Android 5.0-5.1 Lollipop, το οποίο τον προηγούμενο μήνα είχε ένα μικρό προβάδισμα έναντι του Marshmallow.

Στην τρίτη θέση είναι το Android 4.4 (KitKat) με ποσοστό 18.1% και ακολουθεί το Nougat.

To Android 4.1.x-4.3 (JellyBean) είναι πλέον στο 8.8% των Android συσκευών. Στις τελευταίες θέσεις είναι τα Android 4.0.3-4.0.4 (Ice Cream Sandwich) και Android 2.3.3-2.37 (Gingerbread) με ποσοτά 0.8%.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
KnightRider

Το είχα πει οτι το Nougat ειναι fail + που οι εταιριες δεν εδιναν αναβαθμισεις σε πολλες συσκευες

Kostas

@KnightRider ναι ναι το είχες πει,είσαι η Λιτσα Πατερα της τεχνολογίας

James

@KnightRider το έχεις γράψει ίσαμε 300 φορές. Θέλεις να μας πεις και το γιατί;

Το nougat είναι ό,τι πιο smooth και απροβλημάτιστο έχει βγει ποτέ στο Android. Το λέω αυτό έχοντας δουλέψει ΟΛΕΣ τις εκδόσεις από 2.1 και μετά.

ΝΙΚΟΣ

Γίγαντα @KnightRider ,αν τρολάρεις μπράβο σου. Αν δεν τρολάρεις ,υπάρχει bug βαρβάτο,

Nikos

Κάτοχος Xperia x performance με 7.1.1 Nougat μια χαρά δουλεύει!

KnightRider

@James το Nougat είναι το μόνο Android που έχει πολλά bugs και συνεχώς βγάζουν updates και δεν φτιάχνουν πολλά πράγματα και συνεχώς υπάρχει πάντα ένα προβληματάκι. Μόνο μέχρι Marshmallow αξίζει.

@NIKOΣ δεν τρολλάρω, αφού στο Nougat βλέπω ότι υπάρχουν προβλήματα και κάθε μήνα βλέπω κι από ένα κακό νέο συσκευή με Nougat πχ Galaxy και Nexus.

Τα καλύτερα Android ήταν Gingerbread,JellyBean και KitKat

James

@KnightRider θέλεις να πας πεις μερικά από τα πολλά bugs; Γιατί εγώ σχεδόν ένα χρόνο τώρα με nougat δεν εχω εντοπίσει κανένα;

Τα πολλά updates που βγάζουν είναι (με σειρά εμφανίσεως) 7.0, 7.1, 7.1.1, 7.1.2 και ήταν όλα προγραμματισμένα (και σταθερά ακόμα και στις beta εκδόσεις τους). Εκτός αν εννοείς τα security patches που και αυτά είναι προγραμματισμένα.

Αν από την άλλη εννοείς οτι η Sony και Samsung απέτυχαν να δώσουν με την πρώτη κάτι σταθερό και λειτουργικό, αυτό αφορά τις εταιρίες αυτές και όχι την έκδοση του λειτουργικού. Άλλες εταιρίες το κατάφεραν με την πρώτη.

vladimiros

Ωραιω το Nougat δε λεω,αλλα εχω ενα θεμα με το Ζ5 οταν ζουμαρο μια φωτο θολωνει 20-30 δευτερα μεχρι να δειξει καθαρα,ενω με την 6.1 δεν ειχα κανενα θεμα..οποιος το εχει το ιδιο κινητο ας με πειτε αν σας σημβαινει αυτο!

forneverarrow

Είμαι με το 7.0 δυο μήνες στο G5 και μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο σε σχέση με το 6.0.1. Η μόνη θετική βελτίωση είναι η κατανάλωση που είναι σαφώς λιγότερη ειδικά αν δεν δουλεύεις συχνά το κινητό ενώ είσαι εν κινήσει. Αλλά ρε παιδιά, δεν είναι το update που κάνει διαφορά όπως π.χ. το marshmallow σε σχέση με το lollipop ή το lollipop σε σχέση με το kit kat. Το πολυδιαφημισμένο split screen δεν αξίζει καν τον κόπο να το δουλέψεις εφόσον αρκετες εφαρμογές δεν το υποστηρίζουν… Απαραδεκτο να μην μπορώ να δουλέψω ταυτόχρονα το Pocket με το google translate ή με το Evernote. Καμία εφαρμογή της LG δεν το υποστηρίζει (απαράδεκτο) ενώ ούτε το Instagram μας κάνει την τιμή!

Στα θετικά ωστόσο το γεγονός ότι η λειτουργία συνολικά είναι περισσότερο smooth απο ποτέ, σειμείο που πιάνω iPhone 7 και νιώθω ότι τα animation δεν με ικανοποιούν! Αυτό πάντα συνέβαινε αντιστρόφως και έτσι πρέπει να δώσω τα εύσημα τόσο στην Google όσο και στην LG για το implementation!

Max91

@vladimiros
ειχα Ζ3+ και ειχε ακριβως το ιδιο θεμα και οπως το λες στο android 6 δεν μου το εκανε αλλα με το 7 παει… για αλλο λογο εστειλα την συσκευη μου για επισκευη και μου εδωσαν το Ζ5 το ιδιο το πηρα με 6 και δεν ειχε θεμα και οταν εκανα την αναβαθμιση σε 7 παλι το ιδιο…
(έμενα Γερμανια και η οικογενεια μου ειναι ακομα εκει οποτε γιαυτο ολα αυτα γιαυτους που θα πουν δεν υπαρχει το Ζ3+ στην ελληνικη αγορα)

Joujoukos

Παιδιά καλησπέρα … έχω το s6 και έχω την ενημέρωση εδώ και κάνα δυο μήνες… αξίζει να την κάνω η όχι ;

JD

Και εγώ το S6 με την 7 εδώ και τρεις μήνες έχω και μπορώ να σου πω ότι και να μην την κάνεις δεν χάνεις και κάτι σημαντικό, ειδικά τα notifications έχουν γίνει μικρότερα και κάπως λιγότερο ευδιάκριτα ενώ έχει αλλάξει και το theme store για εμένα προς το χειρότερο (μπορείς όμως να αλλάξεις εικονίδια μόνο χωρίς να αλλάξεις όλο το θέμα , επιλογή που δεν υπήρχε παλιότερα).

vladimiros

@ Max91 Ναι σε θυμαμε εσενα και παλιοτερα ειχες Ζ3,και σου εδωσαν το Ζ3+,και ειχες πει σαρεσε πιο πολυ το Ζ3…αλλα αυτο με το ζουμ που πρεπει να περιμενεις δεν τα κανουν ουτε τα κινητα τον 100ευρω,ας ελπιζω να το φτιαξουν στην εκδοση 7,1 του Ζ5,η στο Android Ο αν την παρει κιολας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.