Android N: Υποστηρίζει οθόνες ευαίσθητες στην πίεση

Η Google ετοιμάζεται να προσθέσει την υποστήριξη αισθητήρων πίεσης στο επερχόμενο Android N. Η ίδια φέρεται να επιβεβαίωσε ότι το χαρακτηριστικό θα ενσωματωθεί στο OS λόγω της απαίτησης των κατασκευαστών που θέλουν να το συμπεριλάβουν στις μελλοντικές συσκευές.

Η ύπαρξη OS-level υποστήριξης, σημαίνει ότι οι κατασκευαστές δεν θα χρειάζεται να το κάνουν μόνοι τους (όπως κάνει αυτή τη στιγμή η Huawei με το Huawei Mate S) ενώ παράλληλα θα υπάρξει καλύτερη υποστήριξη από third party developers.

Στο τελευταίο Android N developer preview που εδωσε η Google υπάρχει ένα hint για τη νέα δυνατότητα στο “setDynamicShortcuts(List)” feature. Τα shortcuts στην homescreen θα δείχνουν επιπλέον λειτουργίες όταν πατάς την οθόνη (όπως κάνει το iPhone 6s για παράδειγμα). Δεν είναι ειδικά για οθόνες με ευαισθησία στην πίεση, οπότε θα μπορούσε να λειτουργήσει με άλλους τρόπους όπως το swipe down, σε συσκευές που δεν έχουν αισθητήρες πίεσης στην οθόνη.

android n pressure sensitive display, Android N: Υποστηρίζει οθόνες ευαίσθητες στην πίεση

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

19 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
viel

ειναι που χαλατε πολλα σε r&d και στο τελος καθε χρονο βαζετε οτι η apple περυσι

Dimitris F.

Η τραγική ειρωνία όταν το android μοιάζει περισσότερο με τα windows απ οτι το windows phone.

TechGeek

Μα είναι ένα gimmick και εντελώς αχρείαστο. Η Apple δεν ξέρει τι κάνει..

dialteo

Είναι από αυτά τα αχρείαστα που αν τα συνηθίσεις δεν γυρνάς πίσω

Konstantinos

Άντε και σε ένα start button για να κάνουμε πιο γρήγορα τη δουλειά μας

Lion-on

3D Touch χωρίς 3D Touch.Α χαχουχα…μπράβο στην Google.Έτσι να ξεβρακώνει.

Mary

Να μαντέψω, δεν είναι πλέον το παρατεταμενο πάτημα που υπάρχει εδώ χρόνια στο android, τώρα έγινε αισθητήρας πίεσης…

Και φαντάζομαι όταν βγουν ναυαρχίδες με αυτό το gimmick δεν θα τις αγοράσετε γιατί είναι τελείως άχρηστο…

Dimitris

άχρηστο (όπως και ο αισθητήρας αποτυπώματων) αλλά αφού το έχει ο ανταγωνισμός, τι να κάνουμε.

Οπότε περιμένουμε htc 10 (NEXUS device) 2016 με μόνη διαφορά από το htc 10 την ανταπόκριση στην πίεση.

James

Δηλαδή η Google δίνει μία λειτουργία με δύο εναλλακτικούς τρόπους, ώστε να μπορούν να την έχουν ακόμα και οι φθηνές ή οι παλιότερες συσκευές; Ναι, ακριβώς ό,τι έκανε και η Apple πέρυσι 😛

Phantomas

Συνέχισε Google να δίνεις πόνο στους μηλαράκηδες.Δίνει ότι και στο 3D Touch με λίγες γραμμές κώδικα.Πόσο μπροστά ρε φίλε αυτή η εταιρεία και το λειτουργικό της.Άσε τους άλλους να πληρώνουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες.Εύγε.

Κανείς δεν πρόκειται να αγοράσει συσκευή με αυτό διότι θα είναι στο λειτουργικό.Είναι δυνατόν να αγοράσεις desktop special edition για το δεξί κλίκ;Δεν χρειάζεται κανενός είδους αισθητήρες πίεσης(το λέει και στο άρθρο).Όποιος θα έχει Ν θα έχει και αυτό.Ξέρω πονάει η κοροιδία όταν την πουλάς ως feature δια μέσω 3D Touch apple και άλλων,αλλά αυτά θα έπρεπε να τα ξέρουν οι μηλαράκηδες και οι υπόλοιποι μέχρι τώρα.
Περαστικά τους και μην πασχίζουν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

viel

@ James ναι james θα σου αλαζει τηλεφωνο η google … :/ ουτε τι διαβαζετε δεν καταλαβαινετε

Panos7GR

Χαχαχαχα μιλάμε R&D και αντιγραφές όταν με τα τόσα “δανεικά” χαρακτηριστικά του iOS 7 έμοιαζε σαν custom ROM του Android παρά για διαφορετικό OS.
Για ξεκολλάτε λίγο!

Υ.Γ.: 3D Touch ακόμα και σε περσινες/προπέρσινες συσκευές που θα αναβαθμίσουν στην Ν και είναι χωρίς αισθητήρα πίεσης. 👍

Alexis

Ωραίο άρθρο για να κράξουμε πάλι την apple. Μου αρέσει που ό,τι και να λέει το άρθρο θα το συγκρίνουμε με την apple και θα την κράξουμε. Δεν υποστηρίζω κανέναν, απλά πιστεύω πως επιχειρήματα που κάνουν επίθεση στον αντίπαλο δεν είναι ισχυρά.

Επίσης το 3d touch χρησιμοποιείται πάρα πολύ σε παιχνίδια παράλληλα με το swipe down! Άρα αν δεν υπάρχει αισθητήρας πίεσης, δεν μπορείς να το αξιοποιήσεις σε όλες τις περιπτώσεις. (π.χ. αν θέλεις μια εφαρμογή να κάνει άλλο πράγμα με το swipe down και άλλο με το πιο δυνατό πάτημα)

James

@viel ξανά διάβασε λίγο το άρθρο. Όποιος πάρει το Ν θα έχει και αυτό το χαρακτηριστικό ανεξάρτητα αν έχει οθόνη με αισθητήρες πίεσης, μέσω swipe down. Αν έχεις δυσκολία στην κατανόηση κειμένου, μπορείς απλά να δεις το βίντεο, εύκολο είναι.

Mary

Το αρθρο γράφει ‘θα μπορουσε’, υποθετικος χρόνος you know?
Δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση ότι θα συνεχίσει να λειτουργεί έτσι, όπως δεν υπάρχει ακόμα και τελικό προϊόν για να ξέρουμε πως θα είναι τελικά.

Mary

Πάντως για όποιον ενδιαφέρεται υπάρχουν ηδη launchers στο play store που έχουν αυτή τη δυνατότητα.

Wolverine

Φοβερό μερικά άτομα να μην μπορούνε να κατανοήσουν ότι βλέπουν.Στο βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα τι δίνει η Google σε συσκευές χωρίς αισθητήρες και λοιπές προυποθέσεις hardware με ένα swipe down και όχι μόνο καθώς θα μπορούσε να είναι και μία άλλη κίνηση κάλλιστα.
Το άν ΘΑ και το αν ΘΑ είναι εικασίες.Αυτό λειτουργικά θα μπορούσε
να το δώσει και να το υλοποιήσει και η apple σε όλες τις συσκευές της αλλά δεν θα υπήρχε λόγως αγοράς καινούριας συσκευής και με το ανάλογο κόστος.Αυτό πονάει στους χρήστες της apple και δεν ξέρουν απο το πρωί τι να πούνε μειώνοντας την έιδηση ως είδηση.

Ανακιν

Α ρε Μαίρη όλα τα ξέρεις παναθεμα σε

Mary

Αν δεν έχεις να πεις κάτι που να έχει σχέση με το άρθρο καλύτερα να μην πεις τίποτα και 1ον μην μου απευθύνεις τον λόγο με ειρωνικό ύφος και 2ον άσε τι ξέρω και τι δεν ξέρω, κρίνε πρώτα τον εαυτό σου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Apple ChatGPT Google

iOS 18: Google, OpenAI και Baidu οι πιθανοί συνεργάτες της Apple για την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple έχει συζητήσει με την Baidu σχετικά με τη χρήση του παραγωγικού μοντέλου AI της κινεζικής εταιρείας.