Το Android Oreo 8.1 είναι επίσημο – Τι νέο φέρνει;

Android Oreo 8.1 official, Το Android Oreo 8.1 είναι επίσημο – Τι νέο φέρνει;

Την ώρα που πολλοί κατασκευαστές δεν έχουν δώσει ακόμη την αναβάθμιση σε Android 8.0 Oreo, η Google ανακοινώνει επίσημα το Android Oreo 8.1 και οι κάτοχοι Nexus και Pixel smartphones, θα ξεκινήσουν να λαμβάνουν τις σχετικές ειδοποιήσεις για το update.

Στην επίσημη ανακοίνωση δεν δίνεται η λίστα με τις αλλαγές που φέρνει το Android Oreo 8.1, αλλά γνωρίζουμε τα features χάρη στα Developer Previews:

Neural Networks API – Επιτρέπει στις εφαρμογές να επωφεληθούν από το hardware acceleration, που σημαίνει ότι έχουμε μείωση σε latency και network loads, ενώ τα ευαίσθητα δεδομένα παραμένουν στην ίδια τη συσκευή. Εάν το κινητό διαθέτει ειδικό AI chip, το API θα μπορέσει να το εκμεταλλευτεί, αν όχι, θα βάλει το load στη CPU.

Pixel Visual Core – Ο πρώτος custom-designed co-processor της Google (σε Pixel 2 και Pixel 2 XL) για machine learning και image processing, είναι πλέον διαθέσιμος σε third-party developers. Εφαρμογές που χρησιμοποιούν Android Camera API θα έχουν τη δυνατότητα λήψης σε HDR+.

Safer browsing – Το συγκεκριμένο feature επιτρέπει στις εφαρμογές να ανιχνεύουν απόπειρες WebView που θα μπορούσαν να πλοηγηθούν σε γνωστές κακές διευθύνσεις URL.

Οι εφαρμογές περιορίζονται τώρα σε έναν ήχο ειδοποίησης ανά δευτερόλεπτο.

Bluetooth battery indicator στα Quick Settings – Εάν έχετε συνδεδεμένη συσκευή Bluetooth στο τηλέφωνό σας, θα μπορείτε να δείτε πόση μπαταρία έχει απομείνει απευθείας από το Quick Settings shade..

Βελτιώσεις στην αυτόματη συμπλήρωση.

Βελτίωση ασφάλειας του σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων – Οι χρήστες θα μπορούν να αποκλείουν μόνιμα όσους επιχειρούν να ξεκλειδώσουν συνεχόμενα τη συσκευή μέσω δαχτυλικού αποτυπώματος που δεν είναι αποθηκευμένο.

Προστέθηκε Colors menu στο Display tab των Settings για Pixel 2 και 2 XL. Διαθέσιμες 3 επιλογές: Natural, Boosted, Saturated.

Επιδιορθώθηκε ένα πρόβλημα με το Nexus 5X που δεν αναπαράγει ήχο μέσω του ηχείου.

Διορθώθηκε ένα πρόβλημα με την παραμόρφωση ήχου Pixel 2/2 XL στην αναπαραγωγή βίντεο.

Διορθώθηκαν τα hamburger και beer emojis.

Οι κάτοχοι Pixel και Nexus θα είναι οι πρώτοι που θα αναβαθμιστούν σε 8.1, αλλά λογικά δεν θα αργήσει να έρθει και σε άλλες συσκευές με Android Oreo.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
30fill

Ελπίζω οι συσκευές που επρόκειτο να αναβαθμιστού στο 8.0 να λάβουν κατευθείαν το 8.1

Ατ

Ελπίζω να υπάρχουν κάτοχοι nexus μέχρι τότε. Το δικό μου 5x καθώς και άλλων δύο που το είχα προτείνει είναι στο σέρβις με bootloop δύο εβδομάδες τώρα ταυτόχρονα σχεδόν και τα τρία με 8.0 πάνω μόλις για λίγες εβδομάδες.

Παπαροκας tiamat

ατ ας προσεχες και συ που εμπιστευτηκες lg!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Google Pixel 8a: Διέρρευσαν εικόνες υψηλής ανάλυσης που αναδεικνύουν τις καμπύλες του

Kι όμως το Pixel 8a διέρρευσε ξανά αλλά αυτή τη φορά οι εικόνες είναι οι πιο υψηλής ανάλυσης φωτογραφίες που έχουμε δει μέχρι σήμερα.

Gear Google Google Pixel

Google Pixel Tablet: Διέρρευσε η τιμή για το μοντέλο χωρίς dock

Mια φήμη που κυκλοφορεί υποστηρίζει ότι η Google ετοιμάζεται να λανσάρει μια έκδοση του Pixel Tablet χωρίς το Charging Speaker Dock στο κουτί.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.