Android Q: Αναπαραγωγή μουσικής στην οθόνη κλειδώματος, και αλλαγή εικονιδίου μπαταρίας

Android Q, Android Q: Αναπαραγωγή μουσικής στην οθόνη κλειδώματος, και αλλαγή εικονιδίου μπαταρίας

Android Q, Android Q: Αναπαραγωγή μουσικής στην οθόνη κλειδώματος, και αλλαγή εικονιδίου μπαταρίας Android Q, Android Q: Αναπαραγωγή μουσικής στην οθόνη κλειδώματος, και αλλαγή εικονιδίου μπαταρίας

Κάθε έκδοση Android τα τελευταία χρόνια, έχει κάνει μικρές αλλαγές στην “Οθόνη Περιβάλλοντος” (Ambient Display), και στην “Πάντα ενεργή” λειτουργία της. Ωστόσο, στο Android Q θα δούμε πολλαπλές διορθώσεις και αλλαγές, όσον αφορά το συγκεκριμένο κομμάτι του λειτουργικού συστήματος. Τώρα η μουσική που παίζουμε, ή οποιοδήποτε άλλο πολυμέσο αναπαράγεται στη συσκευή, θα εμφανίζεται στην “Οθόνη Περιβάλλοντος”, ενώ η ένδειξη της μπαταρίας έχει μετακινηθεί σε μία πιο λογική θέση.

Στην πρώτη beta έκδοση του Android Q, το “Ambient Display” δεν εμφανίζεται στις γενικές ρυθμίσεις, αντιθέτως τώρα πρέπει να μπούμε στη “Οθόνη κλειδώματος” και από εκεί να επιλέξουμε “Πότε να ενεργοποιείται” η “Οθόνη Περιβάλλοντος”. Επίσης, για να μην διακόπτεται η αναπαραγωγή της μουσικής, θα πρέπει να επιλέξουμε να είναι “Πάντα ορατή” η “Οθόνη Περιβάλλοντος”. Παρ’ όλα αυτά, αν δεν θέλουμε να ψάχνουμε με τις ώρες το μενού των ρυθμίσεων, μπορούμε να αναζητήσουμε τον όρο “Οθόνη Περιβάλλοντος” και να επιλέξουμε τη ρύθμιση από τα αποτελέσματα της αναζήτησης.

Πλέον, όταν γίνεται αναπαραγωγή κάποιου πολυμέσου, τώρα αυτό θα εμφανίζεται στην “Οθόνη Περιβάλλοντος”, ακριβώς κάτω από το ρολόι. Τη θέση της ημερομηνίας, των καιρικών συνθηκών και της θερμοκρασίας, την έχουν πάρει οι πληροφορίες του πολυμέσου που αναπαράγεται. Οπότε, κάτω από το ρολόι πλέον θα βλέπουμε το εικονίδιο της εφαρμογής, τον τίτλο του τραγουδιού ή του βίντεο, το όνομα του καλλιτέχνη, και τα λοιπά. Σύμφωνα με τις πρώτες δοκιμές, το χαρακτηριστικό αυτό δουλεύει με βίντεο από το YouTube, με μουσική από το YouTube Music, καθώς και με το Spotify.

Όσον αφορά το εικονίδιο της μπαταρίας, παλαιότερα βρισκόταν στο κάτω μέρος της οθόνης, και η τοποθέτηση αυτή βγάζει νόημα αφού ήταν κοντά στην θύρα USB-C από την οποία φορτίζουμε την συσκευή. Όμως όλοι οι χρήστες έχουν συνηθίσει να βλέπουν το εικονίδιο της μπαταρίας στην πάνω δεξιά γωνία. Οπότε, η Google πήρε την απόφαση και το μετακίνησε στο “σωστό” σημείο της οθόνης.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Thanoslam

Εγώ θα έλεγα καλύτερα να το ονομάσει iOS 12. Με όλα αυτά που διαβασα μέχρι τώρα από όλα τα άρθρα.

Τακης

Το AOD νομιζω πρωτη η σαμσουνγκ δεν το εβγαλε? Και το Music player το εχει εδώ και καιρο σερνοντας δεξια το ρολοι .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Software Android Bluetooth Google

Google: Το “Find My Device” όταν η συσκευή έχει άδεια μπαταρία θα είναι διαθέσιμο μόνο στα premium Android

Η Google ανακοίνωσε τη λειτουργία “Find My device” που θα παρακολουθεί το τηλέφωνο μέσω της ισχύος των εκατομμυρίων συσκευών με Bluetooth.