Android Q: Επιτρέπει την απενεργοποίηση των αισθητήρων

Android Q, Android Q: Επιτρέπει την απενεργοποίηση των αισθητήρων

Η τελευταία Beta 3 έκδοση της έκδοσης του λειτουργικού συστήματος Android Q έφερε μερικές επιπλέον λειτουργείες στο λειτουργικό όπως την απενεργοποίηση των αισθητήρων του smartphone.

Στην Beta 2 έκδοση τα Quick Settings developer tiles αποτελούνταν από τα Show layout bounds, Profile HWUI rendering, Force RTL layout direction, Window animation scale και Winscope Trace. Η Beta 3 έκδοση έχει τις ίδιες προδιαγραφές με την διαφορά ότι υπάρχει και κουμπί ονόματι “Sensors Off”.

Android Q, Android Q: Επιτρέπει την απενεργοποίηση των αισθητήρων

Όταν οι αισθητήρες είναι απενεργοποιημένοι η κάμερα, το επιταχυνσιόμετρο, οι αισθητήρες εγγύτητας αλλά και η πυξίδα δεν λειτουργούν. Άλλοι αισθητήρες όπως το βαρόμετρο, το γυροσκόπιο ή το δαχτυλικό αποτύπωμα θα μπορούσαν να επηρεαστούν ενώ δεν φαίνεται να υπάρχουν αλλαγές στο WiFi και το Bluetooth.

Για ποιον λόγο όμως να υπάρχει μία τέτοια λειτουργία στα smartphone; Μήπως αυτός είναι ένας τρόπος να εξοικονομήσουμε ενέργεια τις φορές που αυτοί οι αισθητήρες δεν μας χρειάζονται;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android 10 Android Q featured

Android 10: Η Google εγκαταλείπει τα γλυκά και το σώμα του ρομπότ

Η Google αποκάλυψε επίσημα το όνομα της νέας έκδοσης το οποίο θα είναι Android 10. Επίσης, παρουσίασε τις σχεδιαστικές αλλαγές που έγιναν στο brand.

Software Android Q Google

Android Q: Οι χρήστες προτιμούν τα κουμπιά του μενού αντί για τα Gestures

Παρόλο που η Google ανέφερε πως ο χειρισμός μέσω χειρονομιών στο Android Q βελτιώθηκε, οι χρήστες παραπονιούνται και προτιμούν τα κουμπιά.

Software Android Q Google

Android Q: Κυκλοφόρησε η τελευταία beta, σε λίγες εβδομάδες η τελική έκδοση

Η Android Q beta 6 όπως είναι λογικό δεν φέρνει νέα χαρακτηριστικά, αλλά τελειοποιεί όλα τα υπάρχοντα, αν και παρουσιάζει μερικά προβλήματα.

Smartphones Android Q Xiaomi Android smartphones Xiaomi Mi 9

Xiaomi Mi 9: Χάρη στους testers πήραμε μία γεύση από το MIUI Android Q [βίντεο+εικόνες]

Οι πρώτες δοκιμές του MIUI Android Q πραγματοποιούνται στο Xiaomi Mi 9 και διέρρευσαν μερικές εικόνες από τη νέα έκδοση του Android Q με το skin του MIUI 10.