Android Q: H Google δοκιμάζει ενημερώσεις λειτουργικού μέσω του Play Store

Android Q, Android Q: H Google δοκιμάζει ενημερώσεις λειτουργικού μέσω του Play Store

Την προηγούμενη εβδομάδα, διάφοροι χρήστες βρήκαν γραμμές κώδικα στο Android Q οι οποίες υπαινίσσονταν πως στο μέλλον οι αναβαθμίσεις συστήματος θα γίνονται μέσω της εφαρμογής του Google Play Store.

Σήμερα, ο χρήστης ενός Pixel, ο οποίος είναι μέλος του προγράμματος beta για το Android Q, βρήκε μία ειδοποίηση στο κινητό του με τίτλο “Google System Update”. Ο ίδιος σχολίασε ότι η ειδοποίηση έμοιαζε με οποιαδήποτε άλλη λαμβάνουμε στο κινητό μας όταν κάποια εφαρμογή πραγματοποιεί αναβάθμιση, και ότι δεν θύμιζε καθόλου την ειδοποίηση που εμφανίζεται όταν έχει ενημέρωση το λειτουργικό.

Android Q, Android Q: H Google δοκιμάζει ενημερώσεις λειτουργικού μέσω του Play Store

Το αρχείο ενημέρωσης κατέβηκε αυτόματα και μόλις ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση η συσκευή έκανε επανεκκίνηση. Όταν το smartphone άνοιξε, ο χρήστης παρατήρησε πως το build number έμεινε το ίδιο και ανέφερε πως δεν μπόρεσε να βρει κάτι διαφορετικό στη συσκευή.

Καθώς δεν έχουν υπάρξει άλλες σχετικές αναφορές, κατά πάσα πιθανότητα η Google προς το παρόν δοκιμάζει αυτή τη μέθοδο σε περιορισμένο αριθμό χρηστών. Ωστόσο, αν τελικά αυτό το χαρακτηριστικό ενσωματωθεί στο λειτουργικό, ελπίζουμε ότι θα υπάρχει μία οθόνη στο Google Play Store η οποία θα αναφέρει τις σημειώσεις έκδοσης για την εκάστοτε ενημέρωση λογισμικού.

Προς το παρόν η Google δεν έχει σχολιάσει οτιδήποτε σχετικά με το θέμα αυτό, αλλά σε περίπτωση που αυτός ο τρόπος ενημερώσεων αποτελέσει σταθερή αλλαγή, η εταιρεία θα το ανακοινώσει στο I/O 2019, αφού οι προγραμματιστές θα επωφελούνταν από συχνές ενημερώσεις και δυνατότητες backend.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Brainmorf

Τουλάχιστον στις πιστοποιημένες συσκευές θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει να γίνεται εδώ και χρόνια από την Google. Αν δεν μπορούν να αναβαθμίσουν την έκδοση , ας δίνουν ενημερώσεις ασφαλείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android 10 Android Q featured

Android 10: Η Google εγκαταλείπει τα γλυκά και το σώμα του ρομπότ

Η Google αποκάλυψε επίσημα το όνομα της νέας έκδοσης το οποίο θα είναι Android 10. Επίσης, παρουσίασε τις σχεδιαστικές αλλαγές που έγιναν στο brand.

Software Android Q Google

Android Q: Οι χρήστες προτιμούν τα κουμπιά του μενού αντί για τα Gestures

Παρόλο που η Google ανέφερε πως ο χειρισμός μέσω χειρονομιών στο Android Q βελτιώθηκε, οι χρήστες παραπονιούνται και προτιμούν τα κουμπιά.

Software Android Q Google

Android Q: Κυκλοφόρησε η τελευταία beta, σε λίγες εβδομάδες η τελική έκδοση

Η Android Q beta 6 όπως είναι λογικό δεν φέρνει νέα χαρακτηριστικά, αλλά τελειοποιεί όλα τα υπάρχοντα, αν και παρουσιάζει μερικά προβλήματα.

Smartphones Android Q Xiaomi Android smartphones Xiaomi Mi 9

Xiaomi Mi 9: Χάρη στους testers πήραμε μία γεύση από το MIUI Android Q [βίντεο+εικόνες]

Οι πρώτες δοκιμές του MIUI Android Q πραγματοποιούνται στο Xiaomi Mi 9 και διέρρευσαν μερικές εικόνες από τη νέα έκδοση του Android Q με το skin του MIUI 10.