Android Q: H Google πρόσθεσε 53 emoji ουδέτερου φύλου, καταρρίπτοντας τις διακρίσεις

Android Q, Android Q: H Google πρόσθεσε 53 emoji ουδέτερου φύλου, καταρρίπτοντας τις διακρίσεις

Ως μέρος του Android Q Beta 3, η Google δημιούργησε 230 νέα emojis, με τα 53 να είναι ουδέτερου φύλου. Αυτό σημαίνει ότι το εικονίδιο μπορεί να αντιπροσωπεύει τόσο έναν άνδρα όσο και μια γυναίκα, χωρίς να προσδιορίζεται κάποιο συγκεκριμένο φύλο.

Για να το πετύχει αυτό η Google επικεντρώθηκε στον σχεδιασμό ενός χτενίσματος που μπορεί να κοσμήσει το κεφάλι τόσο μιας γυναίκας όσο και ενός άντρα. Επιπλέον, η εταιρεία κοίταξε και άλλες λεπτομέρειες για να κάνει τα emojis gender-fluid, όπως για παράδειγμα διάλεξε ουδέτερα χρώματα στα ρούχα και δεν χρησιμοποίησε αξεσουάρ όπως γραβάτες ή σουτιέν.

Τα νέα emoji θα είναι αρχικά διαθέσιμα στα Google Pixel και το Android Q. Αργότερα η εταιρεία θα τα διαθέσει και στις παλαιότερες εκδόσεις του λειτουργικού. Ωστόσο, αν προσπαθήσουμε να στείλουμε τα ουδέτερου φύλου emoji σε μία συσκευή που δεν τα υποστηρίζει προς στιγμήν, τότε το λειτουργικό θα επιλέξει και θα εμφανίσει ένα emoji τυχαίου φύλου.

Η Google είναι γνωστό ότι είναι μία εταιρεία η οποία δεν κάνει διακρίσεις και είναι η πρώτη που κυκλοφορεί τέτοιου είδους emoji. Ας ελπίσουμε ότι κι άλλες εταιρείες όπως η Apple και το Facebook θα ακολουθήσουν, ώστε αυτή η πρωτοβουλία να διαδοθεί.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

23 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Zero1gr

Μπράβο στην Google που κάνει ένα τόσο σημαντικό βήμα για να σπάσουν στερεότυπα. Ελπίζω να ακολουθήσουν και άλλες εταιρείες. Οι κοινωνίες προοδεύουν όταν αφήνουν πίσω πατριαρχικά καλούπια.

I am

Το θεωρώ κάπως βλακεια αυτό το παιχνίδι με τα emojis. Ας έχει ένα άντρα μια γυναίκα και ένα μωρό και ας κάνει ο καθένας ότι συνδιασμο ξεχωριστά. Σώνει και καλά να φτιάχνει ζευγάρια ετεροφιλα και ομοφυλόφιλα…political correctness σε όλο του το μεγαλείο. 1 στους 10000 άνθρωπος είναι τραβεστί σας ας φτιάξω κι ένα τέτοιο emoji. Αν το πάμε έτσι να φτιάξει για όλα τα επαγγέλματα όλες τις χώρες όλα τα φαγητά κτλ…γιατί να μην έχει σουβλάκι? Να βγούμε στους δρόμους

Koukoz

Πατριαρχικα καλούπια. Τι ζούμε θεέ μου!!!! Ο φασισμός της πολιτικής ορθότητας μας κατάντησε να σκεφτόμαστε αν θα ονοματισουμε κάποιον που φέρει πεος ως άνδρα και κάποια που φέρει αιδοίο και ωοθήκες ως γυναίκα. Σταματήστε την γη να κατέβω!!!

Θοδωρής Χ.

Πατριαρχικά καλούπια; Είσαι σοβαρός ή μας δουλεύεις; Εσύ γεννήθηκες από δύο άτομα ίδιου φύλου ή από τον πατέρα και την μητέρα σου;
Έλεος με τους ψευτο-προοδευτισμούς της γελοίας «πολιτικής ορθότητας», της άφυλης – έκφυλης κοινωνίας και της τραβελοχούντας των «Τζέισον Αντιγόνη».

ΚώσταςD.

Θοδωρής Χ. +1.

Spp

Εσύ τι είσαι; ουδέτερο;

Baioss

Όλοι προσπαθούν να μας περάσουν την παράνοια ως κανονικότητα. Τα έλεγε ο Ησίοδος στη θεογονία τα έλεγαν και οι ινδουιστές με την Kali Yuga.

Bart

Εγώ ήρθα για τα σχόλια 🍿

Denis Thomas

Το περίμενα να δω τέτοια..

Techplanet

Περίεργο περίμενα αυτήν την κίνηση πρώτα από την apple. Οπότε μάλλον θα είναι η επόμενη που θα ανακοινώσει κάτι τέτοιο.

Για να ξεκαθαρίσουμε…

το τι είμαστε το έχει κανονίσει ο Θεός. Το πως νιώθουμε είναι δικάιωμα του καθενός, αλλά να μην περνάμε το αφύσικο και το διεστραμμνένο ως προοδευτικό και σωστό κοινωνικό πρότυπο. Δεν περίμενα το techblog να συμφωνεί με τέτοιου είδους ΄΄πρωτοβουλίες΄΄, οι 3 τελευταίες γραμμές δεν χρειαζόταν ώστε να γίνει πιο αντικειμενικό το άρθρο.
Άρα σε λίγο (ήδη έχει αρχίσει) να μην λέμε μπαμπά και μαμά αλλά Γονέας 1 και Γονέας 2…

Υ.Γ. Αισθάνομαι ελικόπτερο και θα πάω να μου βάλουν έλικες και πυραύλους αέρος-εδάφους AGM-114L.
ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΄΄ΑΠΑΤΣΙ΄΄

konstantinos

“πρωτοβουλια” ειναι αυτο που κανετε εσεις να γραφετε με κριτηριο τις δικες σας αξιες και αρχες.
“για να ξεκαθαρισουμε”εκτος απο την προσωπικη σας αποψη, το τι ειναι κοινωνικο προτυπο ,σωστο και αφυσικο (και εγω δεν συμφωνω με πολλα αλλα σεβομαι) το καθοριζουν οι αρχες .Ναι σε πολλες χωρες ηδη γινεται γονεας 1και γονεας 2 εκτος απο σαουδικη αλλα και εκει δεν θα μπορουσατε να εχετε ελευθερια λογου.

Υ.Γ. ναι και δεν θελω να σας τρομαξω μπορειτε να πατε στο ληξιαρχειο και να αλλαξετε το ονομα σας σε οτι θελετε απλα μην βαλετε ελικες και πυραυλους.

Techplanet

Πάμε άλλη μία…

Δεν είναι οι δικές μου αξίες και αρχές καλέ μου άνθρωπε αλλά οι βιολογικοί νόμοι που συγκροτούν την κοινωνία μας.
ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΩ ΤΗ ΒΑΣΙΚΗ ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΟΥ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ.

Το ότι μπορείς να κάνεις πράγματα νόμιμα ΔΕΝ σημαίνει πως είναι και βιολογικώς ορθά.
ΔΕΝ αρνούμαι την ανθρώπινη υπόσταση κανενός, υποστηρίζω απλώς ότι δεν υπάρχει και τρίτο φύλο με βάση τους βιολογικούς νόμους.

Είπατε ότι το κοινωνικό πρότυπο το καθορίζουν οι αρχές… στο παρελθόν αλλά και σήμερα σχεδόν σε όλο τον κόσμο προωθούν το ανορεξικό μοντέλο ως πρότυπο αλλά είναι τελείως νοσηρό και επιβλαβές για την ανθρώπινη υγεία. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να το αποδεχτούμε με βάση τις αρχές κάθε χώρας??? (σας παρακαλώ μην τρώτε φασολάδα μετά τα μεσάνυχτα διότι πειράζει πολύ)

Την ηλικία μας τότε γιατί δεν μπορούμε να την αλλάξουμε νόμιμα? Να αλλάξουμε και αυτό τότε. (τροφή για σκέψη)

Εγώ έκανα την έρευνα μου, εσείς??

Υ.Γ. Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας…(ανοίγουμε και κανά βιβλίο που και που)

konstantinos

για ατομα τεχνολογιας σας βλεπω στενομυαλους ,τοσα χρονια δεν σας πειραζε που η σιρι η αλεξα ειναι ουδετερα φυλα .και εν τελει ποσα απο αυτα θα χρησιμοποιησετε?
ελληναρας κλασσικος θα το παιξει προδευτικος ««μακρια απο εμενα και ειμαστε μια χαρα»».επιστρεψτε πισω τις εξυπνες συσκευες ετσι και αλλιως μονο για να τα αφηνετε πανω στα τραπεζια απο τα καφε τα εχετε και δουλευετε με το 2% των δυνατοτητων της συσκευης…..1% απο αυτα ειναι σχολια !

Baioss

Που κολλάει η εξέλιξη της τεχνολογίας με τις σεξουαλικότητες; Η καλύτερα, όσο εξελίσσεται η τεχνολογία, εξελίσσονται και τα φύλλα;

Nio

This is madness.
Ας ελπισουμε να ακολουθήσουν και οι παιδόφιλοι και μετα οι ζωοφιλοι. Ειναι δικαιωμα τους ανθρώπινο να κάνουν οτι θελουν. Και αφου βιάσουν τα παιδακια μετα να τα υποχρεωνουμε οπως στην Τουρκία να παντρεύονται τον βιαστή. Δηλαδή να συνεχιζεται ο εφιαλτης επειδή καποιανου του γλυκαινεται το πεος του με ανωμαλιες. Εγω θεωρώ φυσιολογικο να πηγαινω με παιδακια και θελω και για μενα emoji.
Υ.Γ. Δεν ξερω αν με καταλαβαινετε αλλα οσο και να χτυπιουνται κάποιοι η ανωμαλια κανονικοτητα δεν γίνεται. Μοδα γινεται!!! Και εγινε!!! Κανονικοτητα δεν θα γινει ποτέ.
Επαναλαμβανω αν κάποιος αισθάνεται αλλιώς καλα κάνει αλλα δεν χρειάζεται emoji ούτε διαφήμιση.
Εισαι άντρας αλλα νιώθεις γυναίκα?? Βαλε γυναικειο emoji. Εισαι γυναικα και νιωθεις αντρας?? Βαλε αντρικο emoji. Τωρα αν νιώθεις ερμαφροδιτος η δεν ξέρεις τι σου γίνεται τι φταιει η google να καθεται να ασχολείται με χαζομάρες.

Φαραώ ο Δ´

Όσες πουτσες και αν ενώσετε μωρό δεν κάνουν. Απλή βιολογία, όλα τα αλλά είναι ψεύτο γραφικές αντιλήψεις μιας μετα πτωτικής κοινωνίας.

Το να θεωρείς τον εαυτό σου άρρωστο επειδή γεννήθηκες άντρας ή γυναίκα σε καθιστά ψυχικά άρρωστο και όχι σωματικά.

Geo

Αμα δεν ειχαν το μονοπωλιο αυτες οι εταιρειες θα το σκεφτοντουσαν περισσοτερο πριν τα κανουν αυτα.

Ekimolaos

Ρς είστε σοβαροί; Κάθεστε και ασχολείστε με το τι κάνει ο καθένας στο κρεβάτι του; Ναι okay σιγά το σημαντικό νέο τα νέα genderless emojis, αλλά να την λέτε ο ένας στον άλλο και να την λέτε και στο techblog για το τι κάνει ποιος στο κρεβάτι του και το ποιός υποστηρίζει τί, το βρίσκω τουλάχιστον ηλίθιο. Έλεος. Είτε straight είτε gay είτε δεν ξέρω κι εγώ τί, ΧΈΣΤΗΚΑΜΕ. Ούτε τι κάνει ένα ζευγάρι gay στο κρεβάτι του θέλω να ξέρω, αλλά ούτε ένα ζευγάρι straight. Και κανέναν δεν θα έπρεπε να απασχολεί. Όπως την βρίσκει ο καθένας. Εδώ υπάρχουν πατουσάκιδες ξέρω γω. Άσ’τους, αφού αυτό γουστάρουν. Τι κάθεστε και κάνετε ηλίθιες συζητήσεις περί political correctness σε τεχνολογικό site; Αυτά στο tumblr, όχι εδώ. Έλεος.

baioss

Φιλελέ λόγια του αέρα…

Pelopidas

Τα φύλλα είναι δυο.
Και τα γονίδια χαρακτηρίζουν ποιο υπερισχύει, σε κάθε έναν άνθρωπο, άσχετα με τα εξωτερικά χαρακτηριστικά.
Εξ’ αυτού του λόγου προκύπτει και οτιδήποτε άλλο θεωρούμε ως τρίτο φύλλο, τέταρτο φύλλο, κλπ.
Επιστημονικά, δεν υπάρχει τίποτε άλλο.
Μας αρέσει ή όχι, έτσι είναι τα πράγματα.
Καλό είναι να μην προσπαθούμε να τσακωθούμε με την πραγματικότητα ή με τους υπόλοιπους γιατί δεν μπορούν να καταλάβουν κάτι που δεν στέκει, τουλάχιστον επιστημονικά.

tarif16

υπάρχει ουδέτερο φύλο?…

Denis Thomas

Οχι. Προφανώς.

Denis Thomas

Ναι.. οκ.
Δεν ξέρω τι να πω. Ακόμα και gay που είμαι ποτε δεν ένιωσα γυναίκα, δεν είμαι. Επίσης ξέρω πολυ καλά οτι η φυσική δεν υποστηρίζει την ύπαρξη κανενους τρίτου φύλλου.

Η απάντηση μου; Αυτό συμβαίνει όταν στην βιολογία παίρνεις 2. Απλά τα πράγματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android 10 Android Q featured

Android 10: Η Google εγκαταλείπει τα γλυκά και το σώμα του ρομπότ

Η Google αποκάλυψε επίσημα το όνομα της νέας έκδοσης το οποίο θα είναι Android 10. Επίσης, παρουσίασε τις σχεδιαστικές αλλαγές που έγιναν στο brand.

Software Android Q Google

Android Q: Οι χρήστες προτιμούν τα κουμπιά του μενού αντί για τα Gestures

Παρόλο που η Google ανέφερε πως ο χειρισμός μέσω χειρονομιών στο Android Q βελτιώθηκε, οι χρήστες παραπονιούνται και προτιμούν τα κουμπιά.

Software Android Q Google

Android Q: Κυκλοφόρησε η τελευταία beta, σε λίγες εβδομάδες η τελική έκδοση

Η Android Q beta 6 όπως είναι λογικό δεν φέρνει νέα χαρακτηριστικά, αλλά τελειοποιεί όλα τα υπάρχοντα, αν και παρουσιάζει μερικά προβλήματα.

Smartphones Android Q Xiaomi Android smartphones Xiaomi Mi 9

Xiaomi Mi 9: Χάρη στους testers πήραμε μία γεύση από το MIUI Android Q [βίντεο+εικόνες]

Οι πρώτες δοκιμές του MIUI Android Q πραγματοποιούνται στο Xiaomi Mi 9 και διέρρευσαν μερικές εικόνες από τη νέα έκδοση του Android Q με το skin του MIUI 10.