Android Q: Οι χρήστες προτιμούν τα κουμπιά του μενού αντί για τα Gestures

Android Q

Εχθές η Google ανακοίνωσε την τελευταία Beta του Android Q. Παρόλο που η Google σε blog post ανέφερε πως ο χειρισμός μέσω χειρονομιών βελτιώθηκε, αρκετοί χρήστες παραπονιούνται. Βέβαια η εταιρεία τόνισε ότι δεν λειτουργεί ακόμη όπως θα έπρεπε.

Η ομάδα του Android εξήγησε πώς λειτουργούν οι χειρονομίες και πώς κατέληξαν στη σημερινή τους μορφή. Αρχικά η εταιρεία στην I/O 2019 ανέφερε τα πλεονεκτήματα των χειρονομιών και σημείωσε ότι επιτρέπει στους χρήστες και τους προγραμματιστές να χρησιμοποιήσουν στο μέγιστο τις full screen συσκευές τους.

Συγκεκριμένα, η Google ανέφερε πως οι χειρονομίες αποτελούν έναν πιο γρήγορο, φυσικό και εργονομικό τρόπο να χειριζόμαστε τη συσκευή μας. Παράλληλα, η πιθανότητα να εκτελέσουμε καταλάθος κάποια χειρονομία είναι μικρή, σε αντίθεση με τα φυσικά κουμπιά. Επίσης, οι χειρονομίες μειώνουν το χώρο που καταλαμβάνει το UI, και τα κουμπιά home και back, στην οθόνη.

Επιπλέον, η εταιρεία αναγνωρίζει ότι στο οικοσύστημα του Android κάθε OEM επιλέγει να χρησιμοποιήσει διαφορετικές χειρονομίες, με αποτέλεσμα οι χρήστες να μπερδεύονται.

Γι’ αυτό, η Google συνεργάστηκε με μεγάλους κατασκευαστές ώστε να δημιουργήσει έναν κώδικα που θα ακολουθούν όλες οι εταιρείες, τουλάχιστον όσον αφορά τις χειρονομίες στις συσκευές που τρέχουν Android Q και νεότερες εκδόσεις.

Η Google ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες κρατάνε τις συσκευές τους, έτσι ώστε να αποφασίσει τις χειρονομίες που θα ενσωματώσει στο Android Q. Άλλα δεδομένα που επεξεργάστηκε η εταιρείας ήταν τα σημεία στα οποία φτάνουν τα δάχτυλα των χρηστών, καθώς και τη χρήση που κάνουν συνήθως.

Android Q

Εν τέλη, η Google αποκάλυψε πως οι χρήστες του Android χρησιμοποιούν κατά 50% περισσότερο το κουμπί επιστροφής από ότι το Home button. Με αυτό το στατιστικό η εταιρεία αποφάσισε να δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα στη χειρονομία της επιστροφής, η οποία είναι προσβάσιμη κι από τις δύο μεριές της οθόνης.

Πέραν των αναλύσεων, η εταιρεία δημοσίευσε διάφορα διαγράμματα τα οποία αντικατοπτρίζουν κατά πόσο οι χρήστες χρησιμοποιούν τη λειτουργία ενός χεριού, πόση ώρα χρειάζονται για την ολοκλήρωση εργασιών όπως η επιστροφή στην αρχική οθόνη και η προβολή των πρόσφατα ανοιγμένων εφαρμογών.

Τέλος, η εταιρεία αναφέρει ότι ανάλογα με την εφαρμογή που χρησιμοποιούν μόνο το 3-7% των χρηστών εκμεταλλεύονται τις χειρονομίες. Οι περισσότεροι χρήστες επιλέγουν το κουμπί του μενού έναντι οποιασδήποτε χειρονομίας. Έτσι, αποφάσισε να επενδύσει περισσότερο στη χειρονομία επιστροφής. Βέβαια, οι τελευταίες έρευνες δείχνουν ότι οι χρήστες δυσκολεύονται να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Google Android

6 νέα χαρακτηριστικά που έρχονται στο Android το καλοκαίρι

Η Google ανακοινώνει μια σειρά από νέα χαρακτηριστικά που θα έρθουν σε όλες τις Android συσκευές αρχής γενομένης από το καλοκαίρι.

Software Microsoft Windows 11

Windows 11: Αποκάλυψη τώρα για το νέο user interface

O κόσμος δεν χρειάζεται να περιμένει μέχρι τις 24 Ιουνίου για να μάθει τι θα περιλαμβάνει το μενού των Windows 11.

Software Microsoft Windows 11

Windows 11: Φήμες τα θέλουν ως δωρεάν update για Windows 7 και 8.1

Δεν απέχουμε πολύ από την εποχή των ανακοινώσεων της Microsoft για το τι μας επιφυλάσσει η επόμενη ημέρα των Windows.

Software Google Android

Google: Ψάχνει ποιοι πηγαίνουν κόντρα στις πολιτικές του Android

Η Google θέλει να μάθει ποιοι είναι εκείνοι οι κατασκευαστές που δεν ακολουθούν τις πολιτικές χρήσης του Android.