Android Q: Οι χρήστες προτιμούν τα κουμπιά του μενού αντί για τα Gestures

Android Q, Android Q: Οι χρήστες προτιμούν τα κουμπιά του μενού αντί για τα Gestures

Εχθές η Google ανακοίνωσε την τελευταία Beta του Android Q. Παρόλο που η Google σε blog post ανέφερε πως ο χειρισμός μέσω χειρονομιών βελτιώθηκε, αρκετοί χρήστες παραπονιούνται. Βέβαια η εταιρεία τόνισε ότι δεν λειτουργεί ακόμη όπως θα έπρεπε.

Η ομάδα του Android εξήγησε πώς λειτουργούν οι χειρονομίες και πώς κατέληξαν στη σημερινή τους μορφή. Αρχικά η εταιρεία στην I/O 2019 ανέφερε τα πλεονεκτήματα των χειρονομιών και σημείωσε ότι επιτρέπει στους χρήστες και τους προγραμματιστές να χρησιμοποιήσουν στο μέγιστο τις full screen συσκευές τους.

Συγκεκριμένα, η Google ανέφερε πως οι χειρονομίες αποτελούν έναν πιο γρήγορο, φυσικό και εργονομικό τρόπο να χειριζόμαστε τη συσκευή μας. Παράλληλα, η πιθανότητα να εκτελέσουμε καταλάθος κάποια χειρονομία είναι μικρή, σε αντίθεση με τα φυσικά κουμπιά. Επίσης, οι χειρονομίες μειώνουν το χώρο που καταλαμβάνει το UI, και τα κουμπιά home και back, στην οθόνη.

Επιπλέον, η εταιρεία αναγνωρίζει ότι στο οικοσύστημα του Android κάθε OEM επιλέγει να χρησιμοποιήσει διαφορετικές χειρονομίες, με αποτέλεσμα οι χρήστες να μπερδεύονται.

Γι’ αυτό, η Google συνεργάστηκε με μεγάλους κατασκευαστές ώστε να δημιουργήσει έναν κώδικα που θα ακολουθούν όλες οι εταιρείες, τουλάχιστον όσον αφορά τις χειρονομίες στις συσκευές που τρέχουν Android Q και νεότερες εκδόσεις.

Η Google ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες κρατάνε τις συσκευές τους, έτσι ώστε να αποφασίσει τις χειρονομίες που θα ενσωματώσει στο Android Q. Άλλα δεδομένα που επεξεργάστηκε η εταιρείας ήταν τα σημεία στα οποία φτάνουν τα δάχτυλα των χρηστών, καθώς και τη χρήση που κάνουν συνήθως.

Android Q, Android Q: Οι χρήστες προτιμούν τα κουμπιά του μενού αντί για τα Gestures

Εν τέλη, η Google αποκάλυψε πως οι χρήστες του Android χρησιμοποιούν κατά 50% περισσότερο το κουμπί επιστροφής από ότι το Home button. Με αυτό το στατιστικό η εταιρεία αποφάσισε να δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα στη χειρονομία της επιστροφής, η οποία είναι προσβάσιμη κι από τις δύο μεριές της οθόνης.

Android Q, Android Q: Οι χρήστες προτιμούν τα κουμπιά του μενού αντί για τα Gestures

Πέραν των αναλύσεων, η εταιρεία δημοσίευσε διάφορα διαγράμματα τα οποία αντικατοπτρίζουν κατά πόσο οι χρήστες χρησιμοποιούν τη λειτουργία ενός χεριού, πόση ώρα χρειάζονται για την ολοκλήρωση εργασιών όπως η επιστροφή στην αρχική οθόνη και η προβολή των πρόσφατα ανοιγμένων εφαρμογών.

Android Q, Android Q: Οι χρήστες προτιμούν τα κουμπιά του μενού αντί για τα Gestures

Τέλος, η εταιρεία αναφέρει ότι ανάλογα με την εφαρμογή που χρησιμοποιούν μόνο το 3-7% των χρηστών εκμεταλλεύονται τις χειρονομίες. Οι περισσότεροι χρήστες επιλέγουν το κουμπί του μενού έναντι οποιασδήποτε χειρονομίας. Έτσι, αποφάσισε να επενδύσει περισσότερο στη χειρονομία επιστροφής. Βέβαια, οι τελευταίες έρευνες δείχνουν ότι οι χρήστες δυσκολεύονται να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Google Pixel: Τριπλάσιο μερίδιο αγοράς το 2023 από το 2021 στη Β. Αμερική

Οι αποστολές συσκευών Pixel αποτελούσαν το 3% όλων των αποστολών τηλεφώνων στη Βόρεια Αμερική κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2023.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Google Pixel 8: Κέρδισε το βραβείο για το κορυφαίο smartphone στo MWC 2024

Το Mobile World Congress στη Βαρκελώνη ολοκληρώνεται και τα Global Mobile Awards (GLOMO) ανακοίνωσαν τους ετήσιους νικητές τους.

Business Google Google AI Reddit

H Google θα εκπαιδεύει τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης με δεδομένα χρηστών του Reddit

H Google εργάζεται πολύ εντατικά στο κομμάτι ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης και αναζητά νέες πηγές δεδομένων.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel Fold 2: Πείτε αντίο στο camera visor – Επιβεβαιώθηκε ο πλήρης ανασχεδιασμός

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ρίξαμε την πρώτη μας ματιά στη σχεδίαση του επερχόμενου Pixel Fold 2 της Google και πραγματικά εκπλαγήκαμε.