Android Q: Πώς θα ονομάσει η Google την επόμενη έκδοση του λειτουργικού για φορητές συσκευές;

Η Google δεν δυσκολεύτηκε στην ονομασία του Android P το οποίο είναι επίσημα γνωστό ως Android 9 Pie. Τότε οι χρήστες είχαν γεμίσει το διαδίκτυο με προτάσεις και πιθανές ονομασίες. Μερικά απλά παραδείγματα είναι τα εξής: Popsicle, Peppermint, Pastry, Popcorn, Pop-Tarts, Praline, Peanut Brittle, Pop Rocks, Pancake, και θα μπορούσαμε να συμπληρώνουμε τη λίστα επ’ αόριστον.

Ωστόσο, η αληθινή πρόκληση είναι η ονομασία του Android Q, και καθώς περιμένουμε την έναρξη του Keynote ας δούμε τις πιθανές επιλογές για το ψευδώνυμο της νέας έκδοσης του λειτουργικού της Google και πώς έχουν εξελιχθεί τα πράγματα μέχρι τώρα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Google δυσκολεύεται να βρει ψευδώνυμο για μία έκδοση Android. Στο παρελθόν ζήτησε τη βοήθεια του διαδικτύου για την ονομασία του Android N. Εππλέον, πιθανώς η ονομασία του Android O να ήταν καταστροφή αν η Google δεν είχε συνεργαστεί με τη Nabisco για να πάρει η έκδοση το όνομα Oreo.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Google για την ιστορία του Android, κάθε έκδοση του λειτουργικό έχει πάρει το όνομα της από κάποιο γλυκό παρασκεύασμα. Όμως, το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν πολλά γλυκά ή σνακ που αρχίζουν με το γράμμα Q. Για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, δεν υπάρχουν καν πολλά φαγητά που να αρχίζουν με το γράμμα Q.

Γι’ αυτό, η εύρεση ενός ψευδώνυμου που να ταιριάζει με τα Cupcake, Eclair, Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich, Jelly Bean, KitKat, Lollipop, Marshmallow, Nougat, Oreo, και Pie, είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

Επιπλέον, σε αυτή την περίπτωση το ίντερνετ δεν ήταν ιδιαίτερα βοηθητικό αφού τα ελάχιστα γλυκά που υπάρχουν και αρχίζουν από το γράμμα Q δεν πρόεχονται από την Αμερική. Οπότε, αν και είναι νόστιμα, το κοινό της Αμερικής δεν είναι εξοικειωμένο σε αυτά οπότε σε επίπεδο μάρκετινγκ δεν είναι καλές επιλογές. Σε επίπεδο γλυκών λοιπόν, η Google έχει της εξής επιλογές:

 • Android 10 Qurabiya
 • Android 10 Quindim
 • Android 10 Queen of Puddings
 • Android 10 Qottab
 • Android 10 Quesito
 • Android 10 Queijadinha
 • Android 10 Quirks
 • Android 10 Quince

Ωστόσο, αν η Google δυσκολευτεί πολύ με το Android Q ίσως αποφάσισε να σπάσει τους κανόνες και να επεκταθεί σε άλλα τρόφιμα που αρχίζουν από Q όπως τα παρακάτω:

 • Android 10 Quinoa
 • Android 10 Quail
 • Android 10 Quesadilla
 • Android 10 Quiche

Τέλος, υπάρχει η πιθανότητα η Google να χρησιμοποιήσει τον αριθμό ορόσημο “10” και να ξεκινήσει ένα νέο τρόπο ονομασίας. Ακριβώς όπως έκανε η Apple με τις εκδόσεις macOS όταν είχε χρησιμοποιήσει ήδη το όνομα κάθε μεγάλης γάτας του ζωικού βασιλείου.

Αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ονομασίες χωρών, πλανητών, ακόμη και σκέτους αριθμούς.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Facebook

Νέα καμπάνια του Facebook προς τους κατόχους iPhone

Με τίτλο “Good Ideas Deserve to be found”, το Facebook προσπαθεί να πείσει τους κατόχους iPhone να επιτρέπουν τη συλλογή δεδομένων.

Software

Αποκτήστε δημοφιλές λογισμικό Windows 10 Pro με €7.31 και Office 2016 Pro με €17

Συνεχίστε δυνατά τη χρονιά με νέο λογισμικό και τσιμπήστε τα καλύτερα deals σε κλειδιά για Windows και Office, λογισμικό Anti-Virus και άλλα Security apps με εκπτώσεις 44.1% και 37.9%.

Software iPhone App Store

Τι είναι το Clubhouse και γιατί όλοι ασχολούνται μαζί του;

Το Clubhouse δίνει μία νέα, ηχητική διάσταση στα social media, έχοντας ήδη κερδίσει μεγάλο μέρος του διαδικτυακού ενδιαφέροντος.

Software Apple iOS

Γιατί πρέπει να εγκαταστήσεις το iOS 14.5 αμέσως, εάν έχεις iPhone;

Με γνώμονα την ασφάλεια, οι κάτοχοι iPhone θα πρέπει να αναβαθμίσουν το λειτουργικό τους σε iOS 14.5, μόλις γίνει αυτό διαθέσιμο.