Το Android αναμένεται να ξεπεράσει σε έσοδα το iOS

iOS Android έσοδα εφαρμογές, Το Android αναμένεται να ξεπεράσει σε έσοδα το iOS

Η Apple τα τελευταία χρόνια έχει ένα αξιοσημείωτο ρεκόρ, αυτό των συνολικών εσόδων από τις πωλήσεις εφαρμογών του λειτουργικού της να είναι περισσότερες από τις αντίστοιχες πωλήσεις του λειτουργικού Android, αν και τα κινητά που πωλούνται με λειτουργικό Android είναι περισσότερα σε ετήσια βάση.

Αυτή η τάση ενδέχεται να αλλάξει φέτος για πρώτη φορά.

Σύμφωνα με το site App Annie, το οποίο εξειδικεύεται στο να καταγράφει και να αναλύει τα δεδομένα και τις τάσεις των εφαρμογών κινητής τηλεφωνίας, το λειτουργικό Android αν συνδυστεί με εφαρμογές από τρίτους παρόχους και όχι μόνο από το επίσημο Google Play, τότε φέτος θα είναι η πρώτη χρονιά κατά την οποία θα πάρει τα ηνία των πωλήσεων εφαρμογών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Πόσο κορεσμένη είναι όμως η αγορά των εφαρμογών για κινητά τηλέφωνα και τι προοπτικές έχει για τους προγραμματιστές. Φαίνεται ότι τα περιθώρια ανάπτυξης της αγοράς κινητής τηλεφωνίας είναι ακόμα αρκετά μεγάλα μιας και το μέσο ποστοστό ανάπτυξης για την πενταετία 2016-2021 είναι 18% όσον αφορά τα ετήσια έσοδα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Υπάρχουν επομένως ακόμα μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης της αγοράς εφαρμογών κινητής τηλεφωνίας. Μερικές συμβουλές για το που να επεικεντρωθείτε αν είναι προγραμματιστής εφσρμογών είναι οι αγορές της Κίνας, Ινδίας, Βραζιλίας, Ινδονησίας και εννοείται της Αμερικής.

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αρης

Καλησπερα μπορει καποιος να με βοηθησει. Εχω το s7 edge και τις τελευταιες μερες μου εμφανιζεται στο status bar διπλα απο το εικονιδιο του wifi και της ωρας ενας κυκλος με ενα plus στη μεση και δεν ξερω τι ειναι και πως να το αφερεσω ενω οι ειδοποιήσεις σε viber messenger δεν μου ερχονται οταν ειμαι συνδεδεμενος σε 4g αλλα μονο σε wifi. Οποιος ξερει ας βοηθησει guys!!!

thanos

Η τελευταία πρόταση της πρώτης παραγράφου τα λεει ολα. Το Αndroid ειναι σε παρα πολλούς κατασκευαστές οπου ο καθένας βγάζει εξίσου πολλες συσκευές τα οποια φοράνε Android. Αν κάτσεις και συγκρίνεις την κάθε εταιρία με την Apple ξεχωριστά τοτε βγαινει γνήσιο αποτέλεσμα, οπου το iOS, απ οτι φαινεται, θα κυριαρχεί!!!

VasiliS7edge

Άρη έχεις πολλά στοιχεία στο notification και το plus είναι ότι υπάρχουν και άλλα στοιχεία που δεν εμφανίζονται. Λογικό είναι. Με τόσες εφαρμογές που έχει το play store δεν ξέρεις τι να πρώτο χρησιμοποιήσεις.

bezilys

Λογικό το ios να είχε περισσότερα έσοδα αφού οι μισές εφαρμογές είναι με λεφτά!

thanosgr13

αρη πανε στα δεδομενα και βγαλε την εξοικονομηση δεδομενων

Αρης

Thanks ηταν η εξοικονόμηση δεδομενων!!!

Γιώργος Μι

Δεν είμαι Apple funboy Αλλά συγκριτικά με τις εφαρμογές του Android (έχω και το OnePlus 3 για βασική συσκευή μου) η ψαλίδα μεταξύ τους είναι πολύ μεγάλη!
Ναι ακόμα και σήμερα! Όσοι μπορούν να είναι αντικειμενικοί και έχουν και τις δύο πλατφόρμες για να συγκρίνουν γνωρίζουν πολύ καλά αυτό που λέω.
Δεν θέλω να αδικήσω το Google play, έχουν γίνει πολλές βελτιώσεις τα τελευταία δύο χρόνια! Επίσης και πέταξαν και πολύ σαβούρα εκτός…(και η Apple) . Όμως ακόμα δεν ισοσταθμίστηκαν…

Vasilist

Αν και δύσκολο καθόλου απίθανο.
Το θεωρώ δύσκολο γιατί πάνω από τις μισές εφαρμογές στο android είναι δωρεάν ενώ στο ios ακόμα και το geekbench που πήγα να κατεβάσω πρόσφατα για το 5s μου θέλει λεφτά…
που είναι για ένα απλό bench.

NikosAr

Έφυγε η κάψα που είχαμε για αγορές και στα 2 οικοσυστήματα, εμένα προσωπικά δεν με εντυπωσιάζει καμία , πέρα ελαχίστων εξαιρέσεων και ζήτημα αν έχω 5 εφαρμογές σε android αλλά και σε iOS συσκευή.

james

Έχω να αγοράσω εφαρμογή πάνω από χρόνο, ενώ γενικά παλιότερα είχα αγοράσει αρκετές. Δε βρίσκω πλέον κάτι που να είναι αρκετά χρήσιμο ή διασκεδαστικό ώστε να το αγοράσω

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5 Beta: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά

Η Apple έχει κάνει διαθέσιμο στους προγραμματιστές το iOS 17.5, την πέμπτη σημαντική ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος iOS 17.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5: Οι χρήστες στην Ευρώπη θα μπορούν πλέον να κατεβάζουν εφαρμογές κατευθείαν από τον ιστότοπο

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.5 beta 2 σε προγραμματιστές, το οποίο σηματοδοτεί το ντεμπούτο μιας ακόμη δυνατότητας.

Software Apple featured iOS

iOS 18: Oι πρώτες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης δεν θα χρησιμοποιούν διακομιστές Cloud

Το πρώτο σύνολο νέων χαρακτηριστικών ΑΙ της Apple που έχει προγραμματιστεί για το iOS 18 δεν θα βασίζεται καθόλου σε διακομιστές cloud.i