Android TV: Πέρασαν έξι χρόνια και ακόμη δεν υποστηρίζει πολλαπλά προφίλ

, Android TV: Πέρασαν έξι χρόνια και ακόμη δεν υποστηρίζει πολλαπλά προφίλ

Το Android TV είναι ένα από τα δημοφιλέστερα λειτουργικά συστήματα στο είδος του μαζί με το Apple TV και ενσωματώνεται σε ολοένα και περισσότερες τηλεοράσεις, ωστόσο έξι χρόνια μετά την κυκλοφορία του από την πλατφόρμα απουσιάζει η υποστήριξη για πολλαπλά προφίλ. Η απουσία αυτού του χαρακτηριστικού ίσως αποτρέπει ορισμένους στην αγορά μίας τηλεόρασης με λειτουργικό σύστημα Android TV καθώς το software κρίνεται ακατάλληλο για σπίτια με πολλούς χρήστες.

Περιορισμός στην υποστήριξη πολλών λογαριασμών

Το Android TV μπορεί να υποστηρίξει περισσότερους του ενός λογαριασμούς Google τους οποίους μπορείτε να προσθέσετε από τις ρυθμίσεις. Το μόνο που θα προσφέρει όμως αυτή η κίνηση είναι επικύρωση των διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ώστε να υπάρχει εύκολη πρόσβαση στην τηλεόραση.

Αυτό το χαρακτηριστικό είναι διαθέσιμο από το 2016 ωστόσο όλα τα υπόλοιπα παραμένουν σε έναν λογαριασμό. Η αρχική οθόνη, οι εγκατεστημένες εφαρμογές, οι αναζητήσεις και όλα τα υπόλοιπα δεν διαφέρουν για τους διαφορετικούς χρήστες της τηλεόρασης. Αυτό πρακτικά δεν δίνει την δυνατότητα σε μία οικογένεια να περιορίσει το περιεχόμενο που μπορούν να παρακολουθήσουν τα παιδιά.

Κακή εμπειρία για πολλούς χρήστες

Αν ζείτε σε ένα σπίτι με άλλους ανθρώπους θα πρέπει να βρεθεί μία κοινή λύση για την εμφάνιση της αρχικής ενώ το περιεχόμενο θα πρέπει να προσαρμόζεται ανάλογα με τα γούστα και την ηλικία του καθενός. Ο μόνος τρόπος για να γίνει ένας τέτοιος διαχωρισμός είναι ο κάτοχος του λογαριασμού να δώσει πρόσβαση μέσω email το οποίο σε κάθε πλατφόρμα θα πρέπει να αλλάζει χειροκίνητα ώστε να υπάρχει το κατάλληλο περιεχόμενο και οι προτάσεις.

Αν για παράδειγμα έχετε αγοράσει μία εφαρμογή και θέλετε να την κατεβάσετε θα πρέπει να αλλάξετε λογαριασμό από το Play Store και έπειτα να κατεβάσετε την εφαρμογή, πράγμα που σίγουρα καταντάει κουραστικό μετά από λίγο καιρό. Το YouTube για παράδειγμα δεν επιτρέπει την εναλλαγή προφίλ για παρακολούθηση ταινιών που έχουν αγοραστεί μέσα από το κατάστημα.

, Android TV: Πέρασαν έξι χρόνια και ακόμη δεν υποστηρίζει πολλαπλά προφίλ

Third-party apps

Το πρόβλημα των πολλαπλών χρηστών διαχειρίζονται μόνες τους ορισμένες πλατφόρμες όπως το Amazon Prime Video, Netflix, Spotify κλπ. Στο Netflix για παράδειγμα είναι το πρώτο πράγμα που εμφανίζεται με την είσοδο στην εφαρμογή. Η αλλαγή προφίλ είναι απλή, γρήγορη και η εμπειρία είναι πάρα πολύ καλή.

Restricted profile

Το restricted profile είναι ο μόνος τρόπος το Android TV να υποστηρίξει πολλαπλούς χρήστες ωστόσο αυτή δεν είναι λύση καθώς το mode αυτό δεν έχει πρόσβαση στο Play Store και ενσωματώνει ορισμένες μόνο ρυθμίσεις του συστήματος.

Η συμπεριφορά των εφαρμογών είναι λίγο περίεργη και δεν δίνει την πλήρη εμπειρία που προσφέρει η ίδια εφαρμογή στην κανονική της μορφή. Το ακατάλληλο περιεχόμενο μπορεί να εξαφανιστεί μέσα από ρύθμιση ωστόσο ο καθένας μπορεί να το απενενεργοποιήσει εύκολα καθώς δεν προστατεύεται με κωδικό. Η έξοδος από το restricted mode απαιτεί επιβεβαίωση με το PIN το οποίο πιθανόν θα γνωρίζει μόνος ο κάτοχος της τηλεόρασης με την απενεργοποίηση της τηλεόρασης να μην λύνει το πρόβλημα.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.