Android Wear OS: Απογοητευτικά τα μερίδια αγοράς

Android Wear OS, Android Wear OS: Απογοητευτικά τα μερίδια αγοράς

Νέες έρευνες δείχνουν πως το Wear OS της Google δεν είναι τελικά τόσο πετυχημένο όσο η εταιρία θα ήθελε. Για την ακρίβεια, το λειτουργικό σύστημα για smartwatch αποτελεί μόλις το 12% της αγοράς στις Ηνωμένες Πολιτείες για αγορές που έχουν πραγματοποιηθεί από το Δεκέμβριο του 2017 μέχρι τον περασμένο Νοέμβριο.

Η έρευνα δείχνει πως τρείς εταιρίες αποτελούν το 88% του μεριδίου της αγοράς. Αυτές οι εταιρίες είναι η Apple, η Samsung και η Fitbit. Κατά το χρονικό διάστημα που αναφέρεται στην έρευνα, οι πωλήσεις των smartwatch είχαν αυξηθεί κατά 51% που ισοδυναμεί με περίπου 5 δισεκατομμύρια δολάρια. Επίσης, η έρευνα αναφέρει πως το 12% των ενηλίκων στις ΗΠΑ έχουν στην κατοχή τους μία τέτοια συσκευή, ποσοστό που αυξήθηκε 33% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Με τα παραπάνω στοιχεία μπορούμε να συμπεράνουμε πως η αγορά των smartwatch αυξάνεται ραγδαία και χωρίς τη βοήθεια της Google, της όποιας το αντίστοιχο λειτουργικό σύστημα για smartphones έχει το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς.

Αν και το Wear OS έχει ανασχεδιαστεί τελείως στη νέα του έκδοση σε σχέση με την προηγούμενη και πολλοί κατασκευαστές τέτοιων συσκευών, όπως η Fossil και η Skagen, κυκλοφορούν συνεχώς νέα μοντέλα, δεν φαίνεται πως έχει βοηθήσει τη Google να προωθήσει το λειτουργικό σύστημα.

Ίσως, τελικά, η έλλειψη μάρκετινγκ και η προσπάθειας προώθησης από τη Google να μην ήταν αρκετά ώστε να επιτρέψει στο Wear OS να αναπτυχθεί όσο θα έπρεπε.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Konstantinos

Οι χρήστες android έχουμε μάθει τη φθήνια. Σιγά μη δώσουμε τιμή midrange κινητού για μια οθονίτσα που κρατάει μια μέρα

Χρήστος

Λογικά επειδή είναι άχρηστα. Ούτε τα βήματα δεν μετράνε σωστά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Internet Google

Google Chrome: Αλλάζει τον τρόπο που σε ειδοποιεί για επικίνδυνες ιστοσελίδες

Η Google ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή στη λειτουργία Safe Browsing στο Chrome, η οποία θα την κάνει να λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Business featured Google Google I/O

Google I/O: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία – Στις 14 Μαΐου φέτος

Το ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών της Google, I/O, είναι μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις, όχι μόνο για τους προγραμματιστές.