Android Wear update, GPS υποστήριξη και offline μουσική

Το τεσσάρων μηνών Android Wear έχει κάνει μια καλή αρχή, αλλά όπως όλα τα νεόφερτα λογισμικά έχουν ελλείψεις και θέλουν κάποια δουλειά ακόμη για να γίνουν καλύτερα. Παρόλο που έχει αρκετά features και υποστήριξη από αρκετούς developers, όταν θέλεις να το χρησιμοποιήσεις σαν fitness tracker και να αφήσεις το κινητό σπίτι σου, είναι ουσιαστικά άχρηστο.

Γι αυτό τον λόγο τις επόμενες μέρες η Google θα δώσει ένα νέο update στο LG G Watch, Motorola Moto 360 και στο Samsung Galaxy Gear Live, το οποίο θα κάνει το smartwatch σου πιο ευέλικτο όταν δεν είναι συνδεδεμένο με το κινητό σου.

Το νέο update έρχεται με 2 νέες σημαντικές αλλαγές. Πρώτα απ’ όλα έχει GPS υποστήριξη, με το οποίο οι Android Wear εφαρμογές μπορούν να μετράνε την απόσταση, διαδρομές, υψόμετρο και ταχύτητα χωρίς να χρειάζεται να είναι συνδεδεμένο με την συσκευή σου. Αυτό φυσικά είναι μια πολύ καλή εξέλιξη για δρομείς και ποδηλάτες που θέλουν να εξασκηθούν χωρίς να κουβαλάνε το κινητό μαζί τους. Φυσικά στα υπάρχοντα smartwatches δεν υπάρχει built-in GPS αισθητήρας, οπότε κυρίως οι επόμενες γενιές των Smartwatches θα επωφεληθούν από αυτό.

Το επόμενο σημαντικό feature είναι το Direct Bluetooth pairing. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να συνδέσεις bluetooth ακουστικά στο ρολόι σου, και να ακούς την μουσική σου που θα έχεις αποθηκεύσει offline. Δεδομένου ότι όλα τα τωρινά smartwatches έρχονται με 4 GB μνήμη, δεν θα μπορείς να αποθηκεύεις ολόκληρη την βιβλιοθήκη σου, αλλά θα έχεις αρκετά τραγούδια.

Τέλος η Google δεν ανέφερε επίσημα πόσες Wear-enabled εφαρμογές βρίσκονται στο Play Store, αλλά ανεπίσημα είπε ότι είναι περίπου στις 10.000, το οποίο δεν είναι και άσχημο για τους 4 μήνες ζωής του λογισμικού. Επιπλέον η Google τις έχει οργανώσει σε 8 συλλογές, Health and Fitness, Travel, Social, Tools, Productivity, Communication, Featured και miscellaneous, ώστε να βρίσκεις αυτό που ψάχνεις πιο εύκολα.

Το update που έρχεται τις επόμενες μέρες είναι μικρό, αλλά δείχνει ότι η Google έχει καταλάβει ότι οι wearable συσκευές πρέπει να είναι ικανές να λειτουργούν ανεξάρτητα και να μην χρειάζονται να συνδέονται με ένα smartphone όλη την ώρα.

android wear update, Android Wear update, GPS υποστήριξη και offline μουσική

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Μαρίνος Ν.

Ένας από τους βασικούς λόγους που το Sony SW3 είναι ένα βήμα πιο μπροστά από τα αναφερόμενα ρολόγια. Έρχεται από εργοστάσιο με built-in GPS και 4core cpu και παρότι είναι το μόνο στην αγορά κάνεις δεν το αναφέρει ή το παίρνει της μετρητής, μόνο και μόνο επειδή η Sony διάλεξε να το κάνει πιο everyday/sports look!! Από ότι φαίνεται όλοι, ακόμα και σήμερα, ενδιαφέρονται μόνο για το logo και τις εντυπώσεις! Είναι κρίμα!!

ΠΑΝΟΣ

Το έδωσε σήμερα το update! Κατοχος moto 360.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Internet Google

Google Chrome: Αλλάζει τον τρόπο που σε ειδοποιεί για επικίνδυνες ιστοσελίδες

Η Google ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή στη λειτουργία Safe Browsing στο Chrome, η οποία θα την κάνει να λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Business featured Google Google I/O

Google I/O: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία – Στις 14 Μαΐου φέτος

Το ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών της Google, I/O, είναι μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις, όχι μόνο για τους προγραμματιστές.