App Store: Δημιούργησε κέρδη για το εμπόριο ύψους 519 δισ. δολάρια το 2019

, App Store: Δημιούργησε κέρδη για το εμπόριο ύψους 519 δισ. δολάρια το 2019

Μία εταιρεία οικονομικών συμβούλων εντόπισε ότι το App Store της Apple ήταν υπεύθυνο για συνολικές χρεώσεις, αγορές προϊόντων, υπηρεσιών και ψηφιακών αγαθών αξίας 519 δισεκατομμυρίων δολαρίων το έτος 2019. Την έρευνα της Analysis Group δημοσίευσε η Apple η οποία αναφέρει ότι τα 61 δισεκατομμύρια δολάρια αφορούν ψηφιακά αντικείμενα από τα οποία η Apple λαμβάνει το 30 ή 15% ανάλογα με την διάρκεια της συνδρομής. Σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν τα mobile παιχνίδια καθώς και in-app αγορές, συνδρομές και ξεχωριστές πωλήσεις των επί πληρωμή εφαρμογών.

, App Store: Δημιούργησε κέρδη για το εμπόριο ύψους 519 δισ. δολάρια το 2019

Η ομάδα του Analysis Group αναφέρει ότι ορισμένες αγορές όπως streaming video συνδρομές ενδέχεται να έχουν γίνει από κάπου αλλού, ωστόσο μία iOS συσκευή χρησιμοποιείται για την προβολή του περιεχομένου, καθώς και υπηρεσίες εταιρικών εφαρμογών οι οποίες αγοράζονται συνήθως από μία μεγάλη εταιρεία για να χρησιμοποιηθούν από τους εργαζομένους.

Επιπλέον, η διαφήμιση στις εφαρμογές ανέρχεται στα 45 δισεκατομμύρια δολάρια. Τα υπόλοιπα 413 δισεκατομμύρια δολάρια είναι φυσικές αγορές και υπηρεσίες οι οποίες περιλαμβάνουν εφαρμογές παραγγελίας φαγητού και αγαθών.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι η Apple αντιμετώπισε με την πάροδο του χρόνου αρκετές κριτικές για το 30% των κερδών που κρατάει από τις αγορές στο App Store. Το Spotify για παράδειγμα έχει κάνει μία αγωγή κατά της Apple υποστηρίζοντας ότι χρησιμοποιεί στο App Store αντιμονοπωλιακές τακτικές.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.

Gear Apple featured iPad

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια τα iPad θα αποκτήσουν Αριθμομηχανή

Η Apple, 14 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του iPad, σχεδιάζει επιτέλους μια εφαρμογή Αριθμομηχανής για το tablet με το iPadOS 18.

Gear AirTag Apple featured

Του έκλεψαν την BMW και την πήρε πίσω χάρη στο AirTag της Apple

Η Apple καλεί τους χρήστες AirTag να καλούν την αστυνομία όταν εντοπίζουν την τοποθεσία της κλεμμένης περιουσίας τους.