App Store: Μεγάλες αλλαγές στην τιμολόγηση από την Apple

apple app store, App Store: Μεγάλες αλλαγές στην τιμολόγηση από την Apple

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα παρέχει πλέον στους προγραμματιστές επιπλέον 700 προτεινόμενες τιμές για τις εφαρμογές του App Store, επιτρέποντας στις εφαρμογές να έχουν τιμές από 0,29 σεντ μέχρι 10.000 δολάρια.

Όσοι προγραμματιστές θέλουν να κοστολογήσουν την εφαρμογή τους πάνω από 1.000 δολάρια πρέπει να υποβάλουν ένα αίτημα στην Apple προκειμένου να αποτραπεί η κυκλοφορία ανούσιων ακριβών εφαρμογών στο App Store.

Οι νέες τιμές θα αυξάνονται σταδιακά. Πιο συγκεκριμένα, κάθε 10 σεντ έως και 10 δολάρια, κάθε 50 σεντ μεταξύ 10 και 50 δολαρίων και ούτω καθεξής.

Τον Αύγουστο του 2021, η Apple υποσχέθηκε ότι θα επεκτείνει τις προτεινόμενες τιμές του App Store ως μέρος ενός διακανονισμού 100 εκατομμυρίων δολαρίων με προγραμματιστές.

Η Apple διαθέτει 175 διαφορετικές βιτρίνες App Store και οι προγραμματιστές που καταχωρούν εφαρμογές συνδρομής μπορούν να διαχειρίζονται τις διακυμάνσεις συναλλάγματος και τους τοπικούς φόρους επιλέγοντας μία από τις βιτρίνες ως βάση για τις αυτόματες αλλαγές τιμών στις άλλες 174 βιτρίνες και 44 διαφορετικά νομίσματα.

Για παράδειγμα, ένας προγραμματιστής μπορεί να ζητήσει από το τοπικό του νόμισμα να παραμείνει το ίδιο σε οποιαδήποτε βιτρίνα της επιλογής του, ακόμη και ενόψει των αλλαγών στις τιμές συναλλάγματος και των φορολογικών αλλαγών. Όπως λέει η Apple, “ένας Ιάπωνας προγραμματιστής παιχνιδιών που παίρνει το μεγαλύτερο μέρος της επιχείρησής του από Ιάπωνες πελάτες μπορεί να ορίσει μια τιμή για τη βιτρίνα της Ιαπωνίας και να ενημερώσει τις τιμές του εκτός της χώρας καθώς αλλάζουν οι συναλλαγματικές ισοτιμίες και οι φορολογικοί συντελεστές. Όλοι οι προγραμματιστές θα μπορούν επίσης για να ορίσετε τη διαθεσιμότητα των αγορών εντός εφαρμογής από τη βιτρίνα.”

Η Apple λέει ότι τα νέα σημεία τιμών και η επιλογή διαχείρισης συναλλαγματικών ισοτιμιών θα είναι διαθέσιμα για εφαρμογές που προσφέρουν συνδρομές με αυτόματη ανανέωση από σήμερα και για όλες τις άλλες εφαρμογές και αγορές εντός εφαρμογής την «άνοιξη του 2023».

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.

Software AI Apple

Η Apple φέρεται να ετοιμάζει on device LLM για χαρακτηριστικά παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple αναπτύσσει το δικό της LLM που εκτελείται στη συσκευή για να δώσει προτεραιότητα στην ταχύτητα και το απόρρητο.

Smartphones Apple featured

Apple: Τέλος η παραγωγή των FineWoven αξεσουάρ

Η Apple φέρεται να έχει βάλει τέλος στην παραγωγή αξεσουάρ FineWoven, σύμφωνα με τον συλλέκτη ειδών της Apple, γνωστό ως “Kosutami”.

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.