App Store: Πιο έξυπνα τα αποτελέσματα

Το App Store της Apple φαίνεται πως έγινε πιο έξυπνο στον τρόπο παρουσίασης των αποτελεσμάτων στις αναζητήσεις που γίνονται σε αυτό, τουλάχιστον όπως έχουν παρατηρήσει κάποιοι developers. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν, έχει παρατηρηθεί ότι το App Store παρουσιάζει περισσότερο σχετικά αποτελέσματα στους όρους της αναζήτησης από ό,τι συνέβαινε παλαιότερα. 

Οι διαφορές φέρονται να είναι περισσότερο εμφανείς στα top results, ενώ η αλλαγή αυτή εκτιμάται ότι είναι το αποτέλεσμα των περισσότερο εξελιγμένων αλγορίθμων που εφαρμόζει πλέον η Apple στο App Store. Η Apple έχει ξεκινήσει από τις 3 Νοεμβρίου και μετά να κάνει αλλαγές και βελτιώσεις στο App Store.

H Apple φαίνεται πως θέλει να βελτιώσει αισθητά τον τρόπο με τον οποίο εμφανίζονται τα άμεσα αποτελέσματα, καθώς ο επισκέπτης του App Store πληκτρολογεί τους όρους της αναζήτησής του. Το ζήτημα της αναζήτησης είναι πολύ σημαντικό, καθώς έρευνες έχουν δείξει ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των εφαρμογών που κατεβάζει κανείς στο iOS προέρχονται από τους όρους κάποιας αναζήτησης.

Πολλοί είναι οι developers που θα δουν τώρα τις εφαρμογές τους να κάνουν την εμφάνισή τους στη λίστα των αποτελεσμάτων, στο σημείο που παλαιότερα δεν εμφανίζονταν, κάτι που σίγουρα θα εκτιμήσουν.

App Store: Πιο έξυπνα τα αποτελέσματα, App Store: Πιο έξυπνα τα αποτελέσματα

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Παναγιώτης

Πάλι καλά… γιατί το search στο App store ήταν απλά άθλιο !!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.