Apple: Δηλώνει ενήμερη για το date bug, αλλά δεν λέει που οφείλεται

Πριν από λίγες μέρες αναδείχθηκε το σοβαρό ζήτημα του ονομαζόμενου “date bug”, το οποίο κάνει μη λειτουργικά 64-bit iPhones, iPads και iPod touch, όταν βάλεις την ημερομηνία 1 Ιανουαρίου 1970. Όταν κάνεις restart τη συσκευή, τότε γίνεται άχρηστη.

Αφού το ζήτημα του date bug συζητήθηκε έντονα, η Apple δηλώνει ενήμερη και υπόσχεται να το διορθώσει όσο πιο σύντομα γίνεται και να το συμπεριλάβει σε κάποιο μελλοντικό update, που θα δοθεί σε όλες τις συσκευές που επηρεάζονται.

Δυστυχώς δεν δίνει κάποιο χρονοδιάγραμμα για το πότε θα γίνει αυτό, ούτε που οφείλεται το πρόβλημα. Οι αναφορές λένε ότι το πρόβλημα σχετίζεται με χρόνο UNIX, που είναι ένας τυποποιημένος μετρητής για τα δευτερόλεπτα από 1 Ιανουαρίου 1970. Ο χρόνος αποθηκεύεται ως 32-bit αριθμός.

Αν και δεν υπάρχει κανένας λόγος να βάλετε την συγκεκριμένη ημερομηνία, αλλά παρ’όλα αυτά το κάνατε, μπορείτε να επαναφέρεται τη συσκευή σε ένα κατάστημα της Apple. Μια άλλη λύση είναι να αφήσετε τη μπαταρία να αποφορτιστεί εντελώς, τότε η ημερομηνία θα ρυθμιστεί και πάλι σωστά και το iPhone/iPad/iPod touch θα επανέλθει σε κανονική λειτουργία.

apple date bug, Apple: Δηλώνει ενήμερη για το date bug, αλλά δεν λέει που οφείλεται

apple date bug, Apple: Δηλώνει ενήμερη για το date bug, αλλά δεν λέει που οφείλεται

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.