Apple: Επενδύει στην έρευνα για τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple εδώ και πολλά χρόνια, υπό τον φόβο της απώλειας δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, δεν επέτρεπε στους ερευνητές στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης να δημοσιεύουν την έρευνά τους. Επιπλέον, δεν επέτρεπε τις συζητήσεις και διασυνδέσεις με άλλους ακαδημαϊκούς , το οποίο θα βοηθούσε στην περαιτέρω ανάπτυξη και προώθηση της τεχνολογίας αυτής.

Ωστόσο, αυτό το εμπόδιο που είχε βάλει η Apple στους ερευνητές της, πλέον δεν υφίσταται, αφού σήμερα στο συνέδριο Neural Information Processing Systems, ο Russ Salakhutd, Διευθυντής στο τμήμα Artificial Intelligence Research, ανακοίνωσε την αλλαγή αυτή στην στρατηγική της Apple μέσω μιας παρουσίασης.

Η στροφή αυτή, είναι μια ριζική αλλαγή για την Apple, η οποία απέφευγε την πιο ανοιχτή προσέγγιση που έχει το Facebook και η Google με την έρευνα και τους ερευνητές τους.

Η ίδια η Apple είχε διαπιστώσει ότι ήταν πολύ δύσκολο να προσλάβει κορυφαία “μυαλά” στην έρευνα για την τεχνητή νοημοσύνη. Η στάση της εταιρείας απέναντι στους κορυφαίους ερευνητές, αποτελούσε ανασταλτικό παράγοντα για την επιλογή της Apple, ως το επόμενο εργασιακό περιβάλλον τους.

Εκτός από την Siri, η Apple φαίνεται ότι ασχολείται και με άλλους κλάδους της τεχνητής νοημοσύνης και του machine learning. Σε μια συνέντευξη του Tim Cook τον περασμένο Αύγουστο, ο CEO της Apple είχε αναφέρει ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα είναι μια από τις βασικές τεχνολογίες της εταιρείας για το μέλλον.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

28 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
KnightRider

Eίδαμε και τα κορυφαία μυαλά της Apple με ένα σωρό προβλήματα στα iPhone

james

Καλα, ας καταφερει να κυκλοφορησει πρωτα εκεινα τα ασυρματα ακουστικα που εχει παρουσιασει απο το Σεπτεμβρη και μετα ας ασχοληθει και με ποιο δυσκολα πραγματα, οπως να δωσει ενα σωστο update. Υστερα απο αυτα ας κοιταξει και την τεχνητη νοημοσυνη

Chris_BMW

Όλοι εδω μέσα βλέπω λάτρεις της τεχνολογίας ..Αρκεί αυτή να μην προέρχεται απο την μισητή μας Apple Βεβαίως Βεβαίως … Ποιο κομπλεξικός πεθαίνεις!!! 😂😂

Vasilist

Mα δεν είναι για τα iPhone η έρευνα στον Tim Cook θέλουν να περάσουν το firmware με το A.I.
Πέρα από την πλάκα όλοι οι μεγάλοι παίχτες έχουν ρίξει λεφτά στο A.I ας ελπίσουμε να βγει σε καλό.

ΝΙΚΟΣ

Η Google, η Msft , η Amazon, η IBM κλπ έχουν ήδη projects πάνω εκεί και εμπλουτίζουν συνεχώς τα αντίστοιχα τμήματα με δυναμικό. Βασικά,πολλά άρθρα τελευταία που λένε για φήμες, θεωρίες για εμπλοκή της Apple σε αυτόνομο όχημα, Augmented reality, A.I αλλά τίποτα επί της πράξης, έστω και πειραματικά – beta. Tι εκτιμάτε : Υπάρχει ουσία γύρω από αυτές τις ανακοινώσεις ή είναι μαρκετινίστικα κολπάκια απλά για να συντηρείται η συζήτηση γύρω από την apple , σε μια περίοδο που έχασε το hype και ξεπεράστηκε από τους άλλους 2 ? Εγώ θεωρώ πως συμβαίνει το πρώτο.

Don mitso mou

@νικος

Έχασε το hype και ξεπεράστηκε από τους άλλους δυο.

Ποιοι είναι οι άλλοι δυο και σε τι ακριβώς ξεπεράστηκε; γιατί στο premium sector είναι μακράς πρώτη σε πωλήσεις.

James

@Chris_BMW που το βλέπεις το κόμπλεξ; Είπα στο σχόλιο μου κάτι που δεν ισχύει; Εσύ που δεν εχεις κόμπλεξ πάρε τηλέφωνο απο το μακμπουκ όπως έλεγες χτες, για να μην παραδεχτείς ότι κάτι πάει στραβά με την αγαπημένη σου εταιρία

ΝΙΚΟΣ

@don mitso mou : Surface series & w10 στο desktop συν A.R, A.I, Business cloud (Office,azure )
κλπ από Msft.
Pixel series , google apps συνολικά, servers,security Α.Ι , android από 5 και μετά.

Που να ακολουθήσει η Apple φίλε μου? Χάρτες ? Μηχανή αναζήτησης (δεν έχει). Α

Chris_BMW

James @ Όχι βεβαια ολα ισχύουν .Απλα σου διαφεύγει οτι πρώτον I phone εκει έξω υπάρχουν εκατομμύρια οποτε λογικό να υπάρχει κάποτε κ κάποιο προβληματάκι σε κάποιες 100δες μπορει κ χιλιάδες . Κ δεύτερον οτι βγάζει αυτή η Apple το προσέχει παρα πολυ κ θα ειναι απροβλημάτιστο οταν θα κυκλοφορήσει στο μέγεθος του δυνατού σε σχέση με άλλες εταιρίες οι οποίες για να προλάβουν τον ανταγωνισμό στο τέλος κάνουν μπαμ! Κατα τα αλλα δεν θυμάμαι να αναφέρθηκα σε εσένα στο σχόλιο μου αλλα ως συνήθως οποίος έχει τη μύγα… όσον αφορά το MacBook ναι έχει αυτή τη δυνατότητα .. τωρα που την έμαθες Ελα απο το γραφείο μου να σου δείξω τι άλλο μπορούν να κάνουν τηλέφωνα ταμπλετ κ υπολογιστής μαζί μπας κ καταλάβετε μερικοί τι σημαίνει λειτουργικό…

James

@Chris_BMW δύο σχολια είχε πάνω από το δικό σου και έλεγαν πάνω κάτω το ίδιο, άρα μην κοροιδευομαστε με μύγες και μυγιάσματα

Τηλέφωνο απο τον υπολογιστή μπορούσα να πάρω από την εποχή που είχα ένα νοκια x6 με symbian και υπολογιστή με windows 7. Άμα θες έλα στο δικό μου γραφείο να σου δείξω τι μπορείς να κάνεις με συσκευές που όλες μαζί κοστίζουν όσο μία δική σου και είναι όλες από διαφορετική εταιρία. Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά έλεγαν παλιά…

H apple τα προσέχει όλα τόσο πολύ, που τον τελευταίο χρόνο καθημερινά βγαίνουν ειδήσεις για προβληματικά updates, προβληματικό hardware κλπ. Δεν είναι μία δύο συσκευές ανάμεσα σε εκατομμύρια. Όλα αυτά πριν μερικά χρόνια δεν συνέβαιναν σε τέτοιο βαθμό.

Εσύ που έχεις πληρώσει ένα σκασμο λεφτά, όπως λες συνέχεια, θα έπρεπε να ήσουν πιο αυστηρός μαζί της από όσο εγώ που δεν της έχω δώσει ούτε ευρω. Αλλά εντάξει δεν πειράζει, θα κριτικάρω εγώ για το δικό σου καλό, για να πάρεις καλύτερα μηχανήματα την επόμενη φορά.

Don mitso mou

Ναι ωραία, που μου αναφέρεις τα προϊόντα τους. Που την ξεπέρασαν δεν μου είπες όμως. Σε tablet και κινητά στο ξαναλέω, είναι sector leader. Να σου πω στην τελική χεστηκα κιόλας, απλά με έχετε κουράσει όλοι με σας με τις τέρμα υποκειμενικές και στην τελική αβάσιμες “προσωπικές” σας απόψεις. Και pc 12χ έχω και Mac Pro άλλων τόςων ευρώ και surface, αλλά όταν θέλω να σερφάρω στο δίκτυο μπαίνω με iPad Pro. Τί να κάνουμε δηλαδή;

Chris_BMW

James@ Αγορινα ,έχετε χάσει την μπάλα μερικοί ..!!!! Χαχα για ποιον λόγο να την κριτικάρω ;;;; Εγώ προσωπικά δεν αντιμετώπισα ποτε μου πρόβλημα με προϊόντα της.. Αν ποτε αντιμετωπίσω πάλι θα κριτικάρω εκει που πρέπει κ όχι με φανφάρες στο techblog .Πληρωνω κ απαιτώ εκει που πρέπει όμως . Οι υπόλοιποι απο τον καναπέ κ το πληκτρολόγιο δώστε πόνο … Α.. κ κάτι τελευταίο πολλές ειδήσεις για I phone “προβληματικά ” τελευταία … θα συμφωνήσω μαζί σου .. Προβλήματα στην Apple υπήρχαν πάντα τέτοιου είδους κ σοβαρότερα θα προσθέσω εγώ ,κατασκευαστικά . Βλ. I phone 4. Κεραίες .. αλλα τότε μοκο .. πλήρωνε κ έλεγχε καλα τότε η Apple τα μέσα… Τωρα δεν χρειάζεται έχει μπει στον αυτόματο … Να ειναι καλα η Google που ακολουθεί κατα πόδας …. 3μυρια συσκευές έχουν δώσει όλες κ όλες κ τα μισά απο αυτά έχουν πρόβλημα με την κάμερα … που να πουλούσε τις ποσότητες που πουλάει η Apple κ να πιεζόταν η γραμμή παραγωγής να δεις τι θα γινόταν .. Ανοιχτε τα μάτια σας κ αποβάλετε το κομπλεξ. Κάποιος εδω μέσα είπε κάτι πολυ σωστό σε κάποιο σχόλιο . Οι περισσότεροι κάτοχοι I phone (μεταξύ αυτών κ εγώ ) υπήρξαν κάτοχοι άλλων… Συνέχεια »

James

@Chris_BMW γιατί σου προκαλούν γέλια; Είναι ακριβώς η ίδια τεχνολογία που χρησιμοποιείται για γίνουν κλήσεις από ένα Bluetooth ακουστικό. Δεν είναι κάτι νέο. Επειδή εσύ δεν το ήξερες δε σημαίνει ότι δεν υπήρχε.

Τα υπόλοιπα είναι οι γνωστές αρες μαρες κουταμάρες χωρις ειρμό και συνοχή που αραδιαζεις συνέχεια. Σιγά μη δώσω κανένα τετραχιλιαρο να πάρω συσκευές της Apple για να μου επιτρέψεις εσύ να γράφω σχόλια. Δεν πάμε καλά. Ξέρω τη σημερινή τεχνολογία και τις δυνατότητες που έχει και αυτό αρκεί.

ΝΙΚΟΣ

@don mitso mou όταν μου απαντάς: ε και ,τι μου αναφέρεις τα παραπάνω δείχνεις πως ζει σε έναν δικό σου , φανταστικό κόσμο ,εικονικό. Ο @ΑΝΔΡΕΑΣ σίγουρα θα είχε 2 λογάκια να σου πει.
Όλα τα παραπάνω που έγραψα είναι απλά υπηρεσίες, εφαρμογές και συσκευές ανώτερες των αντίστοιχων της apple. Τα μερίδια και τα λεφτά και οι εμπορικοί όροι, με αφήνουν αδιάφορο.
Δεν έχω μερίδιο μετοχών, δεν έχω μαγαζί να πουλάω κάτι από όλα αυτά. Τεχνολογικά ,σε όλα τα επίπεδα η apple έμεινε πίσω.
@Chris_BMW Δε πιάσαμε στα χέρια μας? Σώπα καλέ? Λες και είναι το διαμάντι της Ελισσάβετ.
Πιάσαμε και iPhone , kai MacBook . Και μάντεψε μετά τι πιάσαμε και ξύσαμε από τα γέλια.
Όταν με τα μισά λεφτά κάνεις καλύτερα και περισσότερα πράγματα ,έχει τελειώσει το θέμα. Κοίτα να συμφιλιωθείς με τα πραγματικά δεδομένα, γιατί έρχονται και χειρότερα με τους άμπαλους κουμανταδόρους της λατρεμένης σου Apple.

Chris_BMW

James @ Για ποιο Bluetooth μου μιλάς ;;; Α για το Nokia θα λες.. Αγόρι μου καταλαβαίνεις για τι σου μιλάω εγώ; Μάλλον όχι .Θα σ εξηγήσω λοιπόν .Καθε που πάω σπίτι ή γραφείο ,οτι έκανα , είχα αποθηκεύσει -φωτογραφήσει -σημειώσει στο τηλέφωνο είχα κάνει κλήση ή είχα στείλει μήνυμα μεχρι κ πριν μπω σε αυτό ,Οκά αυτά βρίσκονται στο Mac αλλα κ στο I pad .Μπορω ακόμα κ να συνεχίσω να σου γράφω ενα μήνυμα απο το τηλέφωνο στον υπολογιστή κ να κάνω copy στο τηλέφωνο κ Paste στο mac .Εχω μεταφέρει 450 φωτογραφίες κ 50 video απο I phone σε Mac συνολικού όγκου 10 Gigabyte σε 5 λεπτά με AirDrop.Το MacBook επεξεργάζεται 3D σχέδιο σε 4Κ video editing σε χρόνο Dt με το μηχάνημα ίσα που ζεσταίνεται .Αυτα για σένα .Συνεχιζω να γελάω με το Nokia κ το Bluetooth .Αληθεια για εξήγησε μου πως με το Nokia έκανες κλήση σε windows laptop με Bluetooth είμαι περίεργος να μάθω ..Νικος@ Χαχα δίκαιο έχεις σιγά μην πάω σαν τα αλλα τα κορόιδα να σκάσω 150000 € να πάρω Porsche θα τουρμπισω το BMWδακι μου θα το κάνω 400 άλογα το ίδιο γρήγορος θα είμαι κ αστα τα κορόιδα να πληρώνουν… Συνέχεια »

Ιωάννης jb

Chris… Χαχαχαχαχα!!!!
Είναι ανιδεα τα παιδιά!!!
Δεν καταλαβαίνουν ότι με λίγα παραπάνω χρήματα έχεις κορυφαία συνεργασία συσκευών, κορυφαία εμπειρία χρήσης για την καθεμιά ξεχωριστά κ πολλά άλλα!!!
Αυτό το πράγμα προσπαθεί η microsoft να το κάνει κ γελαμε όλοι μαζί τις!!!
Καμιά άλλη δεν προσπαθεί γιατί ξέρει ότι είναι πολύ δύσκολο!!!

Στο θέμα τις τεχνητής νοημοσύνης τωρα… αν κάποια εταιρία κάνει κάτι καλό αυτήν θα είναι πιθανοτατα η apple!!!
Ξεκίνησε πριν 10+ χρόνια από το μηδέν στα smartphones κ δημιούργησε κάτι που οι άλλοι θα κάναν αιώνες για να το φτιάξουν!!!
Ξεκίνησε εδώ κ λίγα χρόνια project για τα αυτοκίνητα του μέλλοντος κ είναι ικανή να αλλάξει τα πάντα ριζικά στην βιομηχανία του αυτοκινήτου…
Είναι ικανή να κλείσει τους μεγάλους ξέρετε τι πόλεμο θα φάει??
Μπορείτε να φανταστείτε έστω…????
Οι μεγάλοι προσπαθούν εδώ κ χρόνια για το αυτοκίνητο του μέλλοντος κ ακόμη δεν έχουν κάνει τίποτα!!!!

Chris_BMW

Κοιτά να δεις Ιωάννη .Εγω δεν κατηγόρησα κανέναν για την επιλογή του.Ουτε λέω οτι αυτά που κάνω εγώ με τα Apple δεν μπορείς να τα κανεις με αλλα μηχανήματα ουτε θα χλευάσω αυτόν που επιλέγει με λιγότερα χρήματα να κάνει τα ίδια ή σχεδόν τα ίδια με αυτά που κάνω εγώ αλλα με περισσότερο κόπο ,χρόνο κ πιθανότατα σπάσιμο νεύρων .Τα είχα κ εγώ αυτά τα μηχανήματα κ δεν μπορει κανένας να μου ισχυριστεί το αντίθετο..Δεν μπορείς όμως να κρίνεις χωρίς να έχεις δουλέψει …

James

@Chris_BMW αυτό που ζηλεύω σε σένα είναι που χαίρεσαι σαν παιδί για πράγματα που νομίζεις ότι κανεις μόνο εσύ. Όλα αυτά που λες τα κάνω και γω καθημερινά εδώ και χρόνια. Λεγεται οικιακό δίκτυο και cloud. Πιανεις όσα αρχεία θέλεις από τη μία συσκευή και κανείς drag & drop στην άλλη. Ή τραβας φωτογραφία στο κινητό και συγχρονίζεται παντού. Απλά εσείς το λέτε airdrop και iCloud. Εσύ συνέχισε να νομίζεις ότι έχεις ανακαλύψει τον τροχό

Μπράβο σου που μετέφερες 10 γιγα σε πέντε λεπτά, έχεις πολύ καλο WiFi και δυνατό router. Εμένα κάνει λίγο παραπάνω γιατί έχω 7-8 συσκευές πάνω στο ρουτερ.

Επίσης μπράβο σου που κάνεις επεξεργασία 3d σε 4κ σε ένα πανάκριβο μηχανημα. Δε θα περίμενα τίποτα λιγότερο

Chris_BMW

Α να υποθέσω δηλαδή οτι κ εσυ με το που μπαίνεις σπίτι αφήνεις το τηλέφωνο στο τραπέζι κ αν δεχτείς κλήση ή μήνυμα το λαπτοπ σου ή το I pad σου λέει οτι ο τάδε σου τηλεφωνεί αν θεκεις να απαντήσεις .. !!! Έτσι ακριβώς γίνεται κ σε εσένα ε;;; Ποιο wifi κ ποιο ρουτερ μου λες;;; Που κολλάει αυτό με το AirDrop ;;; Γιαυτο σου λέω αγόρι μου , άστο δεν το κατέχεις .. Bluetooth είναι το AirDrop ….

James

@Chris_BMW However, OS X Yosemite and later support the iOS AirDrop protocol (uses both Wi-Fi and Bluetooth). Για δοκίμασε να μεταφέρεις με Bluetooth 10 γιγα και έλα να μου πεις μετά πως γίνεται. Το Bluetooth κάνει τη σύνδεση των συσκευών και το wifi τη μεταφορά. Είσαι που είσαι άσχετος, μας κάνεις και μάθημα. Αλλά για αυτό μάλλον στα windows σου φαινόταν δύσκολο να να βάλεις username και password μία φορά για να έχεις οικιακό δίκτυο 😛

Chris_BMW

Τι είμαι άσχετος;; 😂😂😂😂Καλο βράδυ φίλε .. Αφού έκανες Google search για το AirDrop κάνε και ένα για το πως απαντούσες από laptop όταν είχες Nokia συσκευή κ πες μας κ εμάς τους άσχετους να μάθουμε . By the way εσυ άραγε να υποθέσω με Bluetooth και wifi Μεταφέρεις 10 γίγα σε λιγότερο από 5 λεπτά ….και σε ξανά ρωτάω οταν μπαίνεις σπίτι σου αφήνεις το τηλέφωνο στο τραπέζι κ οτι θες το κανεις απο το λαπτοπ σου κ το ταμπλετ;;;; Ρε θα μας τρελάνουν εδω μέσα οι σχετικοί!!! 😂😂😂😂😂😂

Ιωάννης jb

Ρε μάγκα james αυτό που σε ρωτάει ο chris με ποιες άλλες συσκευές το κάνεις??
Θα μας τρελάνεις δλδ??
Το λες από πάνω κ άσχετο το παιδί

James

@Chris_BMW δεν έκανα Google search. Σου είπα και πριν ότι γνωρίζω τη σημερινή τεχνολογία και πώς λειτουργεί. Για μένα είναι σαφές ότι γίνεται μέσω WiFi. Απλά σου παρεθεσα κάτι για να καταλάβεις και εσύ που είσαι άσχετος και νομίζεις ότι με Bluetooth μεταφέρεις δέκα γιγα σε πέντε λεπτά (θέλει περίπου μισό λεπτό για μία φωτογραφία 3 ΜΒ). Για το νοκια και τις κλήσεις, η απάντηση είναι Nokia suite, αλλά γινόταν και με τρίτες εφαρμογές. Όταν κανείς ζεύξη ένα κινητό με υπολογιστή μέσω Bluetooth, εγκαθιστά drivers που χρησιμοποιεί το κινητό ως μόντεμ για ίντερνετ, κλήσεις και μηνύματα. Το μόνο που χρειάζεται είναι μία εφαρμογουλα που να εκμεταλλεύεται αυτό το πράγμα. @Ιωάννης εσύ είσαι ακόμα πιο άσχετος. Το μόνο που έχεις συνεισφέρει στη συζήτηση είναι να λες γενικά και αόριστα ότι αν κάτι το κάνει η Apple, θα το κάνει καλύτερα επειδή πριν δέκα χρόνια έφτιαξε ένα κινητό. Τώρα για τις κλήσεις από το ταμπλετ, δεν το έχω δοκιμάσει, γιατί δε με ενδιαφέρει. Αν το θελησω, είμαι σίγουρος ότι σε πέντε λεπτά και το έχω στήσει. Εσείς που είστε άσχετοι από τέτοια, σκάτε ένα 500ρικο παραπάνω για να προεγκαταστησει η apple μία εφαρμογουλα για να μεταφερετε ειδοποιήσεις και φωνή μέσω Bluetooth ή… Συνέχεια »

Chris_BMW

Κοιτά James @ Για να τελειώνουμε με το θέμα γιατι έχει κουράσει .Το AirDrop Ειναι συνδυασμός Bluetooth και wifi . Εσύ στην αρχή μου μίλησες για wifi μονο άρα με τη λογική σου θα πρέπει να σε αποκαλέσω άσχετο .Τωρα όσον αφορά το Nokia άστο δεν πείθεις .. Οπως επίσης αυτό που σου περιγράφω εγώ φίλε μου δεν γίνεται με συσκευές κ λειτουργικά άσχετα μεταξύ τους αλλα ακόμα κ να το πετύχεις θα σου δουλεύει προβληματικά .Εμενα δουλεύει τέλεια χωρίς να ίδρωσω ή να σκάσω . Γιαυτο κοστίζουν .Για να έχεις την άνεση σου…Τα υπόλοιπα ειναι να χαμε να λέγαμε.

James

@Chris_BMW δε θες καταλάβεις. Το Bluetooth είναι μόνο για τη ζεύξη των συσκευών. Πριν το Yosemite ήταν μόνο WiFi, αλλά λόγω διαφορετικών πρωτοκόλλων μεταξύ ios & Mac OS δε γινόταν δουλειά. (Αυτό το διάβασα πριν, δεν το ήξερα). Η μεταφορά γίνεται μέσω WiFi. Δε θα μπορούσε να γίνει με άλλο τρόπο, γιατί οι συσκευές έχουν μόνο πομποδέκτες wifi και Bluetooth. Το Bluetooth είναι αργό, άρα μένει το WiFi. Απλο;

Για το ότι μεταξύ διαφορετικών συσκευών λειτουργούν προβληματικά που το ξέρεις; Δεν είναι δα και καμιά εξωγιηνη τεχνολογία αυτό το πράγμα.

Για το νοκια αν δεν πειθεσαι πρόβλημα σου. Ίσως και να μην κατάλαβες καν τι είπα.

Μπορείς να πληρώσεις όσα παραπάνω θέλεις, από τη δική σου τσέπη βγαίνουν και το δικό σου ιδρώτα. Αλλά μη μας το παίζεις και αυθεντία στην τεχνολογία όταν δεν ξέρεις ούτε τις δυνατότητες του Bluetooth.

KnightRider

@James

Σκέψου το 2007 είχα το Nokia N95 το οποίο είχε:
– Λειτουργικό Symbian – είχε εφαρμογές που μπορεί να παίξει πολλών ειδών αρχείων βίντεο
– Κάμερα 5MP Carl Zeiss + μπροστινή κάμερα για skype ή για selfie
– Εγγραφή βίντεο στα 480p στα 30fps με ήχο AAC 48KHz
– IR για να ελέγχεις τηλεοράσεις – κλιματιστικά – HiFi – Home Cimena
– Flash Player {αργότερα έβαλα το skyfire για να παίζω παιχνίδια στο facebook}
– Είχε Java

Ύστερα η Apple το 2008 βγάζει το iPhone 3G και έχει αυτά:

– Κάμερα 2MP χωρίς focus και χωρίς εγγραφή βίντεο ούτε 2η κάμερα για skype
– Κλειδωμένο Bluetooth (μόνο για ακουστικά)
– Δεν έχει ραδιόφωνο (ειδικά πριν 10 χρόνια όλοι ακούγανε ραδιόφωνο)
– Δεν είχε flash player (ύστερα κατάργησαν το skyfire για iPhone επειδή υποστήριζε flash player και ο Steve jobs ήθελε να το καταργήσει ντε και καλά)

Πιο μετά έβγαλε το iPhone 4 με 2η κάμερα και δεν μπορούσες να κάνεις 3G κλήση (μόνο με WiFi)

Η Apple μια ζωή έτσι πάει και δεν καινοτομεί ποτέ και βγάζει συσκευές με λειτουργίες τις οποίες τις έχουν εδώ και 2 χρόνια.

KnightRider

****με λειτουργίες τις οποίες τις έχουμε εδώ και 2 χρόνια

James

@KnightRider μην τα λες σε μένα. Εγω τα ξέρω, εκεί ήμουν και τα χρησιμοποιούσα. Στους άλλους πες τα που νομίζουν ότι η apple ανακάλυψε τον τροχό 😛

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.