Η Apple αναθεωρεί το σύστημα τιμολόγησης του App Store

apple app store, Η Apple αναθεωρεί το σύστημα τιμολόγησης του App Store

H Αpple ανακοίνωσε ότι ένα νέο σύστημα τιμών έρχεται στο App Store. Η εταιρεία αυξάνει τώρα τον αριθμό των σημείων τιμών 10 φορές, επιτρέποντας στους προγραμματιστές να διαλέξουν ανάμεσα σε 900 επιλογές.

Πλέον, οι προγραμματιστές, εάν το επιλέξουν μπορούν να διαλέξουν ακέραιες τιμές, κάτι που σίγουρα θα κάνει πολλές εφαρμογές να κοστίζουν 1 δολάριο αντί για 0,99 δολάρια. Η τιμολόγηση για εφαρμογές και αγορές εντός εφαρμογής μπορεί να ξεκινά από 0,29 $, ενώ το υψηλότερο που μπορεί να χρεώσει ένας προγραμματιστής είναι 10.000 $, αν και αυτό απαιτεί ειδική άδεια από την Apple. Αυτές οι επιλογές προσφέρουν επίσης μεγαλύτερη ευελιξία, αυξάνοντας σταδιακά σε όλα τα εύρη τιμών (για παράδειγμα, ανά $0,10 έως $10, ανά $0,50 μεταξύ $10 και $50, κ.λπ.).

Οι προγραμματιστές θα μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν «παγκόσμια εξισορρόπηση τιμών» που ακολουθούν τις πιο κοινές συμβάσεις τιμολόγησης σε κάθε χώρα ή περιοχή. Η διαθεσιμότητα των εφαρμογών και των αγορών εντός εφαρμογής μπορεί να περιφερειοποιηθεί για να επιτραπεί στους προγραμματιστές να παρέχουν «προσαρμοσμένες υπηρεσίες» στους χρήστες τους.

Στις 9 Μαΐου 2023, η Apple θα ενημερώσει τις τιμές για τις υπάρχουσες εφαρμογές και τις εφάπαξ αγορές εντός εφαρμογής και στις 175 βιτρίνες του App Store και το εξισορροπημένο σε παγκόσμιο επίπεδο κόστος θα προσαρμοστεί χρησιμοποιώντας “δημόσιες πληροφορίες συναλλαγματικών ισοτιμιών από συμβούλους οικονομικών δεδομένων”, σύμφωνα με δήλωση στον Τύπο.

Εάν οι προγραμματιστές αποτύχουν να ενημερώσουν πριν από τη λήξη της προθεσμίας, η Apple θα το κάνει για αυτούς, βασίζοντας τη μετατροπή στη βασική τιμή σε δολάρια ΗΠΑ.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone 15

iPhone 15: Το Dynamic Island θα περιλαμβάνει νέο αισθητήρα

Όλα τα μοντέλα iPhone 15 θα περιλαμβάνουν το Dynamic Island της Apple στο οποίο θα υπάρξει μια υλική αλλαγή στη δυνατότητα που δεν περιλαμβανόταν στα μοντέλα iPhone 14 Pro.

Gear AirTag Apple

AirTag: Βοήθησε ομοσπονδιακούς πράκτορες να πιάσουν εμπόρους ναρκωτικών

H DEA χρησιμοποίησε ένα AirTag για να παρακολουθεί σύνεργα παραγωγής ναρκωτικών που αποστέλλονταν από την Κίνα στις ΗΠΑ.

Internet Apple Apple TV

To Apple TV θα ξοδέψει 1 δισ. δολάρια για πρωτότυπο περιεχόμενο

Το Apple TV+ έγινε η πρώτη υπηρεσία ροής που κέρδισε το διάσημο βραβείο Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, για την εξαγορά του Sundance, με την “όρεξη” της πλατφόρμας να ανοίγει για τα επόμενα.

Internet Apple Apple TV

Apple: Ετοιμάζει πρόταση για τα δικαιώματα της Premier League στην Μεγάλη Βρετανία

Η Apple ετοιμάζει μια προσφορά για τα δικαιώματα ροής της αγγλικής Premier League στο Ηνωμένο Βασίλειο, μεταξύ άλλων αγώνων χαμηλότερης κατηγορίας.