Η Apple αναθεωρεί το σύστημα τιμολόγησης του App Store

apple app store, Η Apple αναθεωρεί το σύστημα τιμολόγησης του App Store

H Αpple ανακοίνωσε ότι ένα νέο σύστημα τιμών έρχεται στο App Store. Η εταιρεία αυξάνει τώρα τον αριθμό των σημείων τιμών 10 φορές, επιτρέποντας στους προγραμματιστές να διαλέξουν ανάμεσα σε 900 επιλογές.

Πλέον, οι προγραμματιστές, εάν το επιλέξουν μπορούν να διαλέξουν ακέραιες τιμές, κάτι που σίγουρα θα κάνει πολλές εφαρμογές να κοστίζουν 1 δολάριο αντί για 0,99 δολάρια. Η τιμολόγηση για εφαρμογές και αγορές εντός εφαρμογής μπορεί να ξεκινά από 0,29 $, ενώ το υψηλότερο που μπορεί να χρεώσει ένας προγραμματιστής είναι 10.000 $, αν και αυτό απαιτεί ειδική άδεια από την Apple. Αυτές οι επιλογές προσφέρουν επίσης μεγαλύτερη ευελιξία, αυξάνοντας σταδιακά σε όλα τα εύρη τιμών (για παράδειγμα, ανά $0,10 έως $10, ανά $0,50 μεταξύ $10 και $50, κ.λπ.).

Οι προγραμματιστές θα μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν «παγκόσμια εξισορρόπηση τιμών» που ακολουθούν τις πιο κοινές συμβάσεις τιμολόγησης σε κάθε χώρα ή περιοχή. Η διαθεσιμότητα των εφαρμογών και των αγορών εντός εφαρμογής μπορεί να περιφερειοποιηθεί για να επιτραπεί στους προγραμματιστές να παρέχουν «προσαρμοσμένες υπηρεσίες» στους χρήστες τους.

Στις 9 Μαΐου 2023, η Apple θα ενημερώσει τις τιμές για τις υπάρχουσες εφαρμογές και τις εφάπαξ αγορές εντός εφαρμογής και στις 175 βιτρίνες του App Store και το εξισορροπημένο σε παγκόσμιο επίπεδο κόστος θα προσαρμοστεί χρησιμοποιώντας “δημόσιες πληροφορίες συναλλαγματικών ισοτιμιών από συμβούλους οικονομικών δεδομένων”, σύμφωνα με δήλωση στον Τύπο.

Εάν οι προγραμματιστές αποτύχουν να ενημερώσουν πριν από τη λήξη της προθεσμίας, η Apple θα το κάνει για αυτούς, βασίζοντας τη μετατροπή στη βασική τιμή σε δολάρια ΗΠΑ.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5 Beta: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά

Η Apple έχει κάνει διαθέσιμο στους προγραμματιστές το iOS 17.5, την πέμπτη σημαντική ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος iOS 17.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5: Οι χρήστες στην Ευρώπη θα μπορούν πλέον να κατεβάζουν εφαρμογές κατευθείαν από τον ιστότοπο

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.5 beta 2 σε προγραμματιστές, το οποίο σηματοδοτεί το ντεμπούτο μιας ακόμη δυνατότητας.

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.