Apple App Store, 40 δισ. downloads εφαρμογών

Η Apple ανακοίνωσε κάποια πολύ ενδιαφέροντα όσο και εντυπωσιακά νούμερα για το App Store το οποίο πλέον διαθέτει πάνω από 775.000 εφαρμογές μέσα από 23 κατηγορίες προσβάσιμες από iPhone, iPad και iPod Touch. Το 2012 οι κάτοχοι των παραπάνω iΣυσκευών κατέβασαν πάνω από 20 εκ. δωρεάν και επί πληρωμή εφαρφογές.

Μόνο τον μήνα Δεκέμβριο 2012, κατέβηκαν (download) συνολικά 2 εκ. εφαρμογές με τους ενεργούς λογαριασμούς για ολόκληρο το περασμένο έτος να ξεπερνούν τα 500 εκ. και τους developers να βάζουν στην τσέπη πάνω από 7 δισ. δολάρια Αμερικής. Σκέψου πόσα έβαλε η Apple!

Σε ότι αφορά τα tablets, η Apple συνεχίζει να χτυπάει εκεί που πονάει το Android κάνοντας λόγο για πάνω από 300.000 διαθέσιμες εφαρμογές αποκλειστικά σχεδιασμένες για το δικό της iPad.

, Apple App Store, 40 δισ. downloads εφαρμογών

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
AnakinSkywalker

Κακά τα ψέμματα, πολύ εντυπωσιακά νούμερα. Καλώς ασκούμε κριτική στο κόστος τον προϊόντων της Apple και την εν γένει πολιτική της εταιρείας, αλλά το σωστό να λέγεται. Πολύ εντυπωσιακά νούμερα…

Panos7GR

Συμφωνώ με τον φίλο παραπάνω. Αναμφισβήτητα είναι πολύ εντυπωσιακά νούμερα και μας δείχνουν τι δύναμη έχει η Apple. Μπορεί να ασκούμε κριτική στην πολιτική της γενικά, όμως έχει κάνει σωστές κινήσεις για να υποστηρίξει τις συσκευές της και να τραβήξει αγοραστικό κοινό και πάνω απ όλα developers. Γιατί οι developers τραβούν περισσότερο το αγοραστικό κοινό με τις εφαρμογές τους. Και καλά κάνει και χτυπάει όποτε βρει την ευκαιρία το Android για τις εφαρμογές ειδικά σχεδιασμένες για το iPad. Έτσι και ξυπνήσουν λίγο στο Android και δούμε πιο σοβαρό και αξιόλογο ανταγωνισμό.

stavros

Mα εξαιτιας αυτης της πολιτικης η apple ειναι τοσο πετυχημενη. Κοιταξτε απλα τους ανταγωνιστες.

Γιάννης

Κάτι που ξεχωρίζει στο app store είναι ότι έχει περισσότερες Ελληνικές ερφαρμογές απο ότι στο google play μάλιστα οι Έλληνες developers δεν μπορούν να πουλήσουν της εφαρμογές τους στο Ελληνικό google play… Στο app store εκτός ότι βρίσκεις συνέχεια προσφορές πχ κορυφαίες εφαρμογές που ήταν επι πληρωμη τις κατεβάζεις δωρεάν για μία μέρα… Βρίσκεις και ποιοτικότερες εφαρμογές πχ πόσες ειδήσεις έχουμε διαβάσει για κακόβουλές εφαρμογές στο google play και πόσες για το app store.

Στα παιχνίδια το app store έχει προβάδισμα και γενικότερα έχω βρει πολλές εφαρμογές να είναι φθηνότερες στο app store.

Παράδειγμα όλοι ξέρουμε την γνωστή messaging εφαρμογή whatsapp στο google play είναι δωρεάν για ένα χρόνο , μετα τον ένα χρόνο κοστίζει 0,99$ ο χρόνος ενω στο app store μία φορα να το πετύχεις σε προσφορα είναι δωρεάν για πάντα… Η έστω πληρώνεις μία φορα για πάντα όχι για κάθε χρόνο…

azriel84

Καλά τα specs, καλοί οι Exynow και οι Tegra αλλά το οικοσύστημα είναι το Α και το Ω. Και το οικοσύστημα πλέον δεν χαρακτηρίζεται από τον αριθμό των εφαρμογών αλλά από την ποιότητά τους και την προσήλωση των developer να τις υποστηρίζουν. Χώρια που βγάζουν και χρήματα στο iOS ενώ στο Android λίγο ψαγμένος να είναι ο χρήστης, είναι η χαρά του Μαυρογένη 😛

Nikos

Δεν κοιτάνε λέω εγώ να φτιάξουν το AppStore να δουλεύει όπως δούλευε στο ios 5.1 γιατί τώρα είναι για τα μπάζα αργή υπερβολικά στο ios 6.01

Δημήτρης Κ.

Χαχα Nikos insomnia κ εσύ ε? Θα συμφωνήσω απόλυτα μιάς κ είχα το 4s μου την βίδωσε γι αυτό το λόγο και έκανα ανταλλαγή με ένα φίλο μου που είχε το HTC 8X…
p.s Win 8 rulzzzz

Μάνος

Παιδιά η apple είναι έτη φωτός μπροστά απ’όλους!! Και σε ποιότητα και σε αξιοπιστία και σε ταχύτητα…έχω το 5άρι και κάνω πλάκα στο φίλο μου με το s3 και σε ταχύτητα και σε γραφικά!!!Όταν μπορούμε δηλαδή γιατί κάτι έχει μπεί στο τηλ του και συνήθως κολλάει…:-)
ΚΑΛΗΜΈΡΑ~!!!

George

Ναι και εγω εχω το πενταρι και ψηνω καφε. Καλα μερικοι φανατικοι οπως δε παιζονται. Τωρα εντος θεματος η apple εχει πιο ποιοτικες εφαρμογες, σε παιχνιδια ειναι το ιδιο, στα tablet ομως εχει τεραστια διαφορα. Τελος για τις ελληνικες εφαρμογες δε θελω να το σχολιασω απλα πρωτη σε πωλησεις Αμερικη-Ελλαδα η apple σε ολο τον κοσμο android.

Γιάννης

Μπορώ να φέρω παραδείγματα απο καλα παιχνίδια η εφαρμογές που δεν βγήκαν ποτε για android. Πχ την I’d software όλοι την ξέρουμε το Rage βγήκε για iOS για android όμως όχι.
Γενικότερα οι εταιρείες επειδη έχουν κέρδος βγάζουν πρώτα για iOS εφαρμογές και μετα ίσως βγάλουν και για android.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.