Apple App Store: Μεγάλες αλλαγές στο σύστημα πληρωμών στις ΗΠΑ

Apple App Store, Apple App Store: Μεγάλες αλλαγές στο σύστημα πληρωμών στις ΗΠΑ

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αποφάσισε να μη δεχτεί την έφεση της Apple για την υπόθεση με εναντίον της Epic. Aυτό σημαίνει ότι η Apple θα πρέπει να ακολουθήσει την απόφαση της δικαστή Yvonne Gonzalez Rogers από το 2021, σύμφωνα με την οποία θα έπρεπε να επιτρέψει στους προγραμματιστές να στέλνουν στους πελάτες τους έναν σύνδεσμο που θα τους πήγαινε σε μια third-party πλατφόρμα για να πληρώσουν για αγορές εντός εφαρμογής και συνδρομές.

Η Apple προηγουμένως εμπόδιζε τους προγραμματιστές να κάνουν κάτι τέτοιο καθώς θα τους επέτρεπε να αποφύγουν να πληρώσουν στην Apple το μερίδιο του 30% των αγορών εντός εφαρμογής. Τώρα, όμως, με την απόφαση της δικαστή, η Apple άλλαξε τις Οδηγίες της για το App Store στις ΗΠΑ, ώστε να συμμορφώνεται με τα αποτελέσματα της δίκης.

Οι προγραμματιστές θα επιτρέπεται να συνδέονται με εναλλακτικές πλατφόρμες πληρωμών, εφόσον η εφαρμογή προσφέρει επίσης πληρωμές μέσω της πλατφόρμας πληρωμών εντός εφαρμογής της Apple.

Το δικαίωμα περιορίζεται στη χρήση μόνο στο App Store iOS ή iPadOS στις ΗΠΑ. Αλλού, οι εφαρμογές και τα μεταδεδομένα τους ενδέχεται να μην περιλαμβάνουν κουμπιά, εξωτερικούς συνδέσμους ή άλλες παροτρύνσεις για δράση που κατευθύνουν τους πελάτες σε μηχανισμούς αγορών εκτός από αγορές εντός εφαρμογής.”

Η Apple θα εξακολουθεί να δικαιούται ένα ελαφρώς μικρότερο τμήμα 27% των εσόδων που παράγονται από μια αγορά εντός εφαρμογής, εάν χρησιμοποιείται μια εξωτερική πλατφόρμα πληρωμών για την επεξεργασία μιας αγοράς εντός εφαρμογής. Αυτό πέφτει στο 12% εάν ο προγραμματιστής ανήκει στο App Store Small Business Program.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Epic Games, Tim Sweeney, του οποίου η μήνυση κατά της Apple ήρθε μετά την αποβολή του δημοφιλούς παιχνιδιού Fortnite από το App Store (και το Google Play Store) επειδή πρόσφερε έναν σύνδεσμο στη δική του πλατφόρμα πληρωμών εντός εφαρμογής εντός του παιχνιδιού, δεν ήταν ευχαριστημένος με τις αλλαγές που ανακοίνωσε η Apple. Σε ένα tweet, ο Sweeney χαρακτήρισε το μερίδιο 27% που λαμβάνει η Apple σε πληρωμές που επεξεργάζεται μια πλατφόρμα τρίτου μέρους «αντιανταγωνιστική» και σχεδιάζει να αμφισβητήσει την απόφαση στο δικαστήριο.

Παράλληλα, η Apple ετοιμάζεται να χωρίσει το App Store «στα δύο» τις επόμενες εβδομάδες, ενόψει των απαιτήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα αναγκάσουν την Apple να ενεργοποιήσει την παράπλευρη φόρτωση εφαρμογών στην περιοχή, αναφέρει ο Mark Gurman του Bloomberg.

Στην τελευταία έκδοση της ενημερωτικής στήλης του “Power On”, ο Gurman εξήγησε ότι η Apple ετοιμάζεται να κάνει αλλαγές στο App Store στην ΕΕ προκειμένου να συμμορφωθεί με τον επικείμενο νόμο για τις ψηφιακές αγορές (DMA) της περιοχής. Η Apple προφανώς σχεδιάζει να εφαρμόσει προσαρμογές για να συμμορφωθεί με τις νέες νομικές απαιτήσεις τις επόμενες εβδομάδες, συμπεριλαμβανομένου του διαχωρισμού του App Store στην ΕΕ από τον υπόλοιπο κόσμο. Η προθεσμία για να συμμορφωθεί η Apple με το DMA είναι η 7η Μαρτίου, επομένως η εταιρεία έχει μόλις επτά εβδομάδες για να εφαρμόσει τις αλλαγές.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple

Φήμες για ένα «Apple Ring» που θα ανταγωνιστεί το Samsung Galaxy Ring

Η Apple φέρεται επιταχύνει την ανάπτυξη ενός smart ring που θα παρακολουθεί τα βιομετρικά στοιχεία της υγείας των χρηστών.

Smartphones Apple iPhone 15 iPhone 15 Pro

iPhone 15: Η Apple λέει ότι η μπαταρία έχει διπλάσια διάρκεια ζωής από αυτή που διαφήμιζε

Η Apple ανακοίνωσε ότι έλεγξε ξανά τις μπαταρίες στα μοντέλα iPhone 15 και διαπίστωσε ότι μπορούν να ανταποκριθούν σε υψηλότερο επίπεδο.

Smartphones Apple iPhone Samsung

Η Apple στην κορυφή της ευρωπαϊκής αγοράς smartphone το 4ο τρίμηνο

Η Canalys αποκάλυψε ότι η Apple έγινε ο κατασκευαστής smartphone με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη κατά το 4ο τρίμηνο του 2023.

Software App Store ChatGPT iPhone. featured

Nέο iPhone app δείχνει πάντα προς την τεράστια μαύρη τρύπα στο κέντρο του Γαλαξία μας

Μια νέα εφαρμογή για iPhone, που ονομάζεται Galactic Compass, δείχνει πάντα το κέντρο του γαλαξία μας, του Milky Way.