Apple App Store: Μεγάλες αλλαγές στο σύστημα πληρωμών στις ΗΠΑ

Apple App Store, Apple App Store: Μεγάλες αλλαγές στο σύστημα πληρωμών στις ΗΠΑ

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αποφάσισε να μη δεχτεί την έφεση της Apple για την υπόθεση με εναντίον της Epic. Aυτό σημαίνει ότι η Apple θα πρέπει να ακολουθήσει την απόφαση της δικαστή Yvonne Gonzalez Rogers από το 2021, σύμφωνα με την οποία θα έπρεπε να επιτρέψει στους προγραμματιστές να στέλνουν στους πελάτες τους έναν σύνδεσμο που θα τους πήγαινε σε μια third-party πλατφόρμα για να πληρώσουν για αγορές εντός εφαρμογής και συνδρομές.

Η Apple προηγουμένως εμπόδιζε τους προγραμματιστές να κάνουν κάτι τέτοιο καθώς θα τους επέτρεπε να αποφύγουν να πληρώσουν στην Apple το μερίδιο του 30% των αγορών εντός εφαρμογής. Τώρα, όμως, με την απόφαση της δικαστή, η Apple άλλαξε τις Οδηγίες της για το App Store στις ΗΠΑ, ώστε να συμμορφώνεται με τα αποτελέσματα της δίκης.

Οι προγραμματιστές θα επιτρέπεται να συνδέονται με εναλλακτικές πλατφόρμες πληρωμών, εφόσον η εφαρμογή προσφέρει επίσης πληρωμές μέσω της πλατφόρμας πληρωμών εντός εφαρμογής της Apple.

Το δικαίωμα περιορίζεται στη χρήση μόνο στο App Store iOS ή iPadOS στις ΗΠΑ. Αλλού, οι εφαρμογές και τα μεταδεδομένα τους ενδέχεται να μην περιλαμβάνουν κουμπιά, εξωτερικούς συνδέσμους ή άλλες παροτρύνσεις για δράση που κατευθύνουν τους πελάτες σε μηχανισμούς αγορών εκτός από αγορές εντός εφαρμογής.”

Η Apple θα εξακολουθεί να δικαιούται ένα ελαφρώς μικρότερο τμήμα 27% των εσόδων που παράγονται από μια αγορά εντός εφαρμογής, εάν χρησιμοποιείται μια εξωτερική πλατφόρμα πληρωμών για την επεξεργασία μιας αγοράς εντός εφαρμογής. Αυτό πέφτει στο 12% εάν ο προγραμματιστής ανήκει στο App Store Small Business Program.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Epic Games, Tim Sweeney, του οποίου η μήνυση κατά της Apple ήρθε μετά την αποβολή του δημοφιλούς παιχνιδιού Fortnite από το App Store (και το Google Play Store) επειδή πρόσφερε έναν σύνδεσμο στη δική του πλατφόρμα πληρωμών εντός εφαρμογής εντός του παιχνιδιού, δεν ήταν ευχαριστημένος με τις αλλαγές που ανακοίνωσε η Apple. Σε ένα tweet, ο Sweeney χαρακτήρισε το μερίδιο 27% που λαμβάνει η Apple σε πληρωμές που επεξεργάζεται μια πλατφόρμα τρίτου μέρους «αντιανταγωνιστική» και σχεδιάζει να αμφισβητήσει την απόφαση στο δικαστήριο.

Παράλληλα, η Apple ετοιμάζεται να χωρίσει το App Store «στα δύο» τις επόμενες εβδομάδες, ενόψει των απαιτήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα αναγκάσουν την Apple να ενεργοποιήσει την παράπλευρη φόρτωση εφαρμογών στην περιοχή, αναφέρει ο Mark Gurman του Bloomberg.

Στην τελευταία έκδοση της ενημερωτικής στήλης του “Power On”, ο Gurman εξήγησε ότι η Apple ετοιμάζεται να κάνει αλλαγές στο App Store στην ΕΕ προκειμένου να συμμορφωθεί με τον επικείμενο νόμο για τις ψηφιακές αγορές (DMA) της περιοχής. Η Apple προφανώς σχεδιάζει να εφαρμόσει προσαρμογές για να συμμορφωθεί με τις νέες νομικές απαιτήσεις τις επόμενες εβδομάδες, συμπεριλαμβανομένου του διαχωρισμού του App Store στην ΕΕ από τον υπόλοιπο κόσμο. Η προθεσμία για να συμμορφωθεί η Apple με το DMA είναι η 7η Μαρτίου, επομένως η εταιρεία έχει μόλις επτά εβδομάδες για να εφαρμόσει τις αλλαγές.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Apple featured

iOS 18: Η Apple ξανά σε συζητήσεις με την OpenAI για λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple φέρεται να έχει ξεκινήσει εκ νέου τις συζητήσεις με την OpenAI σχετικά με τη χρήστη της τεχνολογίας της.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.