Παρασκευή
21/03/2014

Κατανάλωση μπαταρίας βασισμένη στις συνήθειες του χρήστη από την Apple

Ένα από τα μεγάλα μειονεκτήματα των smartphone είναι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας τους. Συνήθως υπάρχουν οι εξής δύο επιλογές, είτε θα καταναλώνουν την μπαταρία με τον ίδιο ρυθμό μέχρι να φτάσει σε ένα πολύ χαμηλό επίπεδο όπου η κατανάλωση θα μειωθεί αφήνοντας ένα μικρό χρονικό περιθώριο για αναπλήρωση, είτε ενεργοποιώντας χειροκίνητα την εξοικονόμηση ενέργειας το οποίο περιορίζει την λειτουργικότητα του κινητού καθ΄ όλη τη διάρκεια.

Η Apple φαίνεται όμως ότι έχει σχέδια για μια πιο έξυπνη προσέγγιση, πράγμα που φαίνεται μέσω μιας νέας υποβολής πατέντας. Η τεχνική αυτή θα βελτιστοποιούσε την κατανάλωση ενέργειας της συσκευής με βάση τις καθημερινές δραστηριότητες αλλά και το χρονοδιάγραμμα φόρτισης. Για παράδειγμα, αν το κινητό δεν χρησιμοποιείται κατά την διάρκεια της εργασίας τότε θα μπορεί να ενεργοποιεί μόνο του την εξοικονόμηση μπαταρίας. Με τον ίδιο τρόπο θα μπορεί το κινητό να εξοικονομεί μπαταρία κατά τη διάρκεια συγκεκριμένων γεγονότων, όπως όταν κάνεις check in για πτήση μεγάλης διάρκειας.

Δεν γνωρίζουμε ακόμη ακριβείς πληροφορίες για αυτή την τεχνολογία εξοικονόμησης μπαταρίας, αλλά η Apple βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στην πραγματοποίησή της.

apple-battery-life-570

Πηγή

Συντάκτης: .

8 Σχόλια

 1. Ο/Η Manos λέει:

  Ωραία πατέντα! Μπραβο στην Apple!

  ~Κάτοχος LG Optimus G e975 με CM 10.2 -Android 4.3.1- stable~

 2. Ο/Η Costas λέει:

  Δικαιολογία για να καταγραφεί ακόμα και την ωρα που πας τουαλέτα. Αυτό και αν είναι φακελωμα.

 3. Ο/Η kwstascifi λέει:

  Καθόλου “ωραία πατέντα” Mano.
  Ίδια λειτουργία:
  (Stamina Mode – Ενσωματωμένο σε Xperia Devices)
  (Snapdragon Battery Guru – Ως εφαρμογή για όλες τις συσκευές με Qualcomm SoC)

  Και για να μην παρεξηγηθώ, πολύ καλά θα κάνει η Apple να δώσει αντίστοιχη λειτουργία, αυτό όμως δεν την κάνει patent-worthy.

 4. Ο/Η Manos λέει:

  @kwstascifi το οτι δεν σ αρεσει εσενα δεν σημαινει οτι δεν αρεσει σε κανεναν! Την αποψη μου ειπα, δεν θα μ πει εσυ τι ειναι σωστο κ τι οχι!

  ~Κάτοχος LG Optimus G e975 με CM 10.2 -Android 4.3.1- stable~

 5. Παιδιά, κρατήστε χαμηλούς τόνους στη συζήτηση. Κουβέντα κάνουμε, δεν χρειάζεται να συμφωνούμε όλοι με όλους.

 6. Ο/Η alxgiann λέει:

  …άλλη μια “καινοτομία” που υπάρχει διαθέσιμη εδώ και πολύ καιρό στο μέσω 3rd party apps. …τι να πει κανείς. Δεν κοιτάνε όλοι τους να εξελίξουν τις μπαταρίες και να αφήσουν τις “καινοτομίες” για αργότερα…

 7. Ο/Η kwstascifi λέει:

  @Manos
  Φυσικά την γνώμη σου είπες, όπως και εγώ την δικιά μου.
  Επίσης θεωρώ ότι τουλάχιστον εγώ την δικιά μου γνώμη την στήριξα πολύ συνοπτικά, δείχνοντας γιατί δεν θεωρώ την συγκεκριμένη “πατέντα” “ωραία”.
  Μία πατέντα θα ήταν ωραία αν δεν είχαμε δει αντίστοιχες λειτουργίες από άλλους κατασκευαστές.

  Έχεις δικαίωμα να λες ότι θέλεις, και δεν χρειάζεται να αρπάζεσαι που διαφωνούμε. Το δικαίωμά σου να λες κάτι, δεν κάνει αυτόματα την γνώμη σου σωστή, ειδικά αν αυτή δεν περιλαμβάνει και επιχειρήματα. Αν θες να μας εξηγήσεις τι ωραίο βρίσκεις σε αυτή την πατέντα, ενώ τέτοιες λειτουργίες υπάρχουν εδώ και καιρό?

 8. Ο/Η Cj Georgio λέει:

  Από τότε που πήρα δεύτερη μπαταρία μαζί με τον φορτιστή δεν έχω τέτοια προβλήματα.
  Όλα ανοιχτά στο τέρμα και το απόγευμα βάζω την δεύτερη μπαταρία και άσε τους άλλους να τρέχουν με τον φορτιστή μαζί τους.

  Samsung galaxy S4….;)

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.