Η Apple εξαγοράζει τον “προσωπικό βοηθό” Cue και θέλει Google Now λειτουργίες

Όπως κάνει η Google συχνά-πυκνά, έτσι και η Apple καταφεύγει σε εξαγορές υπηρεσιών, εφαρμογών και start-ups όταν κριθεί απαραίτητο, έστω και αν η εταιρεία σε αυτόν τον τομέα κρατάει χαμηλό προφίλ, αποφεύγοντας τις ανακοινώσεις. Πρόσφατα, η Apple εξαγόρασε την εταιρεία – και βεβαίως κάθε IP που κατέχει – που βρίσκεται πίσω από την εφαρμογή Cue, που είναι μία εφαρμογή σαν προσωπικός βοηθός, και έχει πολλά κοινά στοιχεία με το Google Now.

Ακόμη δεν υπάρχει πληροφόρηση σχετικά με το κεφάλαιο που επένδυσε η Apple, ωστόσο κάποιες αναφορές κάνουν λόγο για $35 εκ. με $45 εκ. ενώ άλλες για ένα ποσό ανάμεσα στα $50 εκατομ. και $60 εκατομμύρια. H εταιρεία πίσω από την εφαρμογή Cue, είχε προσφορά εξαγοράς και από την Dropbox, ωστόσο φαίνεται πως η προσφορά της Apple ήταν πιο ελκυστική. Όσοι χρήστες αγόρασαν πρόσφατα την εφαρμογή Cue Premium, ειδοποιήθηκαν ότι θα λάβουν σύντομα πίσω τα χρήματα τους.

Η Cue ξεκίνησε αρχικά ως Greplin και ήταν μία εφαρμογή “personal assistant” χωρίς ωστόσο να προσφέρει τις δυνατότητες της μηχανής αναζήτησης της Google, που προσφέρει με το Google Now, και χωρίς να προσφέρει συμβατότητα με τα Google Apps. H Cue πάντως μπορούσε να εκμεταλλευτεί δεδομένα από διάφορες υπηρεσίες, ή ακόμα και social media, όπως τα GMail, LinkedIn, Facebook, Twitter, Dropbox και άλλες, και να δημιουργήσει ένα “σχέδιο μέρας” για εσάς. Ο σκοπός της εφαρμογής, ήταν να σας προσφέρει σχετικές πληροφορίες, την κατάλληλη στιγμή.

Φαίνεται, πως η Apple θέλει την εφαρμογή και τις δυνατότητες της, για να την προσαρμόσει στην καρτέλα “Today” στο κέντρο ειδοποιήσεων του iOS 7 και λογικά κάποιες από τις λειτουργίες της θα βρουν τον δρόμο τους προς το Siri.

Apple Cue, Η Apple εξαγοράζει τον “προσωπικό βοηθό” Cue και θέλει Google Now λειτουργίες

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple

Apple Vision Pro: Φήμες για μείωση της παραγωγής λόγω απότομης μείωσης της ζήτησης

Η Apple μείωσε τον αριθμό των μονάδων Vision Pro που σκοπεύει να αποστείλει το 2024, από τις αναμενόμενες 700-800.000 σε 400 με 450.000.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.