Apple, αρνείται κενό ασφαλείας στο iCloud για τη διαρροή γυμνών φωτός των celebrities

Η υπόθεση της διαρροής γυμνών φωτογραφιών διασημοτήτων του Hollywood γνωστή και ως The Fappening, πήρε μεγάλες διαστάσεις από το προηγούμενο Σάββατο όταν γύρω στις 100 celebrities είδαν τις γυμνές φωτογραφίες τους να κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

Κάποιες επιβεβαίωσαν και απείλησαν ακόμη και με μηνύσεις (Jennifer Lawrence) ενώ άλλες διέψευσαν. Στην στην υπόθεση μπήκε ακόμη και το FBI. Ως κύρια αιτία της διαρροής θεωρήθηκε η υπηρεσία iCloud της Apple απ όπου οι hackers παραβίασαν τους λογαριασμούς και πήραν τις φωτογραφίες.

Η Apple με σημερινή ανακοίνωσή της όμως αρνείται ότι το iCloud ή το Find my iPhone ευθύνονται για τη διαρροή. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι σε έρευνες που διήρκεσαν πάνω από 40 ώρες διαπιστώθηκε ότι στοχοποιήθηκαν συγκεκριμένοι λογαριασμοί μέσω μιας επίθεσης η οποία είναι κοινή στο διαδίκτυο και στοχεύει σε ονόματα, κωδικούς και ερωτήσεις ασφαλείας και δεν βρήκε κάποιο κενό ασφαλείας στις υπηρεσίες της.

Για μεγαλύτερη ασφάλεια, η Apple προτείνει στους χρήστες της να χρησιμοποιούν πάντα ισχυρούς κωδικούς και να ενεργοποιήσουν την two-step verification.

Ωστόσο, παρά τη σημερινή ανακοίνωσή της η Apple δεν παύει να έχει υποστεί ισχυρό πλήγμα όσον αφορά στην υπόληψή της και την αξιοπιστία του iCloud. Επίσης, με αφορμή την όλη ιστορία ακούστηκε ότι το Find my iPhone ήταν αυτό που άφηνε τους hackers να κάνουν πολλές προσπάθειες για να βρουν τους κωδικούς χωρίς να κλειδώσει.

apple icloud, Apple, αρνείται κενό ασφαλείας στο iCloud για τη διαρροή γυμνών φωτός των celebrities

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

22 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
i love rihanna

Αντι να αποδεχτει τις ευθυνες της τις αποφευγει… Μου αρεσει που η Apple θεωρειται και εγγύηση!

Geo

Φίμες λένε ότι δεν τα πήραν απο το icloud και ότι είναι ενέργεια μηνών πρίν,και απλα έπρεπε κάποιος να κατηγορηθεί.σύντομα θα μαθουμε την αλήθεια

Ιωάννης

Βασικά δεν ακούστηκε αλλά είναι γεγονός ότι η υπηρεσία Find my iPhone είχε ευπάθεια και δεν είχαν ενεργοποιήσει την προστασία για brutal force attack, ώστε να κλειδώνει ο λογαριασμός μετά από ορισμένες ανεπιτυχείς προσπάθειες εισόδου. Υπάρχει το github σχετική καταχώρηση (https://github.com/hackappcom/ibrute). Η ευπάθεια παρουσιάστηκε σε συνέδριο στη Ρωσία το Σαββατοκύριακο. Υπάρχουν και επίσημες ανακοινώσεις για το γεγονός εκ μέρους τους (https://defcon-russia.ru/news/39/).

Ναι, όσοι/ες έπεσαν θύματα της επίθεσης φέρουν ευθύνη γιατί προφανώς δεν είχαν ιδιαίτερα δυνατό κωδικό, αλλά από την άλλη υπάρχει και το τεράστιο σφάλμα της Apple που άφησε αυτό το κενό ασφαλείας…

Giatampaza

Τραγικοί

Perastikos

Και κάπως έτσι θα ξεκινήσει το παραμύθι για το πόσο σημαντικό είναι το δαχτυλικό μας αποτύπωμα για την ασφάλειά μας πάνω απ’ όλα κλπ κλπ κλπ

Λεωνίδας

Perastikos, συμφωνώ απόλυτα…Η απαραίτητη χρήση δακτυλικού αποτυπώματος είναι κατά τη γνώμη μου κατάφορη παραβίαση του απορρήτου της χρήσης του κινητού μας. Δεν γουστάρω καμμία εταιρία να ταυτοποιεί το τί κάνω εγώ στο κινητό μου με τα στοιχεία μου. ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ. Μ’αρέσει όμως που υπάρχουν πολλοί που δέχονται αδιαμαρτύρητα τέτοια πράγματα…

Viel

δεν υπηρχε καμια παραβιαση, ολο το σκηνικο στημενο ηταν για δυσφημηση μια βδομαδα πριν την αναγγελεια για πληρωμες μεσω nfc απο την πρωτη στηγμη επρεπε να καταλαβετε οτι ειναι ακυρω που ειπαν κλαπηκαν φωτο και βιντεο απο το icloud, το icloud δεν σε αφηνει να ανεβασεις βιντεο. οι φωτο ηταν απο παλια κλεμενες και περασμενες απο photoshop. μερικες celebtities ελεγαν οτι τις ειχαν σβησει.. αλλα τις ειχαν σβησει απο την ροη φωτογραφιων αν τις ειχαν? ΟΧΙ γιαυτο και δεν ειχαν σβηστει τελειως…. οσο για κωδικους το icloud σου ζηταει ενα κεφαλαιο ενα χαρακτηρα ενα αριθμο και να μην ειναι συνηθης λεξη το υπολοιπο αρα οι κωδικοι τυπου 1234maria κτλ ειναι fake το καλο για εμας δεν υπηρχε παραβιαση αρα το icloud παραμενει ασφαλες. (ποτε τιποτα δεν ειναι τελειως ασφαλες) η αππλε δεν εχασε αξιοπιστια μιας και η μετοχη της ανεβηκε και δεν επεσε. το μονο καλο αο την ιστορια ειναι οτι ολοι τους θα ξανακανουν ενα check στις online υπηρεσιες τους οποτε καλο για εμας! τωρα καποιοι hater ακομα προσπαθουνε να πουνε οτι η αππλε καλυπτει…. καλο ειναι να παραδεχομαστε οτι δεν εγινε τιποτα, ειτε μας αρεσει ειτε οχι, και μακαρι ολες οι εταιριες να εχουν σαν πρωτη τους μεριμνα… Συνέχεια »

5S

Κάποιες φωτό είναι τραβηγμένες με OnePlus, Samsung και LG…

Συνδέονται οι παραπάνω συσκευές με το iCloud???

Just sayin’!

Vasilis

@ Viel

Πες τα ρε φίλε και γω κατευθείαν αυτό σκέφτηκα..Όλως τυχαίως αυτά βγήκαν μετά τις αναγγελίες για πληρωμές μέσω Iphone και μια εβδομάδα ακρίβώς αφότου είχε αναρτηθεί η ημερομηνία παρουσίασης του νέου Iphone?Αυτό που λές για το βιντεο στο icloud δεν το ξέρω γιατί δεν έχω βίντεο στο δικό μου αλλά μου φαίνεται λογικό να ισχύει.Επίσης επειδή άλλαξα πρόσφατα τον κωδικό μου στο itunes πλέον πρέπει να φτιάξεις αρκετά ισχυρό κωδικό για να μπορέσει να τον δεχθεί αλλά πιο παλιά ηταν πολύ πιο απλά τα πράγματα.Ισως οι celebrities να είχαν απλό κωδικό τον οποίο είχαν φτιάξει από παλιά όπως εγω(4-5 χρόνια πριν).Εγώ πιστεύω ότι οι επιθέσεις έγιναν over wifi σε άσχετο χρόνο και απλά κάποιοι πλήρωσαν το παλικάρι να τις διαρρεύσει τώρα.

Παναγιώτης

Ναι apple εσύ έχεις ΤΗΝ προστασία… Πολύ το χάρηκα για τα “γατάκια” που την εχουν δεί…
ασφάλεια,apple,ποιότητα κτλ.
ΟΤΙ ΚΛΕΙΔΩΝΕΙ… ΞΕΚΛΕΙΔΩΝΕΙ

Vasilis

Εννοείται ότι κλειδώνει ξεκλειδώνει απλά αυτό που λέμε είναι ότι μάλλον δεν ευθύνεται το icloud για τις διαρροές και ότι έγινε με άλλο τρόπο.Δεν υπάρχει 100% ασφάλεια δεδομένων πουθενά μόνο σε υπολογιστή ο οποίος δεν έχει ούτε είχε πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Παναγιώτης

@Vasilis και γιατί φίλε μου δεν είναι διαρροή απ’ το icloud; Πρέπει δηλ. επειδή γουστάρουμε την apple να την έχουμε σαν θεό; Αν είχε γίνει αυτό με την google θα μας τρώγατε με την ασφάλεια του android , των google υπηρεσιών κτλ.

Viel

@παναγιωτης

δεν ειναι διαροη απο το icloud διοτι δεν ειναι… πρεπει με το ζορι να ειναι ?
οπιασδηποτε εταιρειας και να γινοταν αν δεν ηταν διαρροη κανεισ εκτος των hater δεν θα την εκραζε

το ποστ σου ειναι πιο πολυ μισητο απεναντι στην αππλε παρα λογικο ωστε να κρινεισ απο μονοσ σου οτι δεν ηταν διαρροη

Παναγιώτης

@Viel αυτο που δεν καταλαβάινω είναι γιατι ΔΕΝ είναι διαρροή; εσεις που το ξερετε δηλ.;
και αυτο που θελω να καταλαβετε μερικοι ειναι οτι η apple ειναι μια εταιρια σαν ολες τις αλλες
με τα + και τα – τους. οποτε ΝΑΙ παιζει να ειναι διαρροή. ΑΠΛΑ

Valthera

Πότε θα πάρετε όλοι χαμπάρι, haters και μη, πως το όνομα Apple και το πρόθεμα “i” πουλάει; Αν η διαρροή γινόταν από Google Drive ή το Google+, κανείς δεν θα ασχολούνταν τόσο… Δεν υπάρχει κακή δημοσιότητα, μόνο δημοσιότητα. Το μόνο λάθος της Apple και της Google, να μην ξεχνιόμαστε, είναι που δεν έχουν υποχρεωτικό το two step verification, ειδικά σε κινητά τηλέφωνα.

Επίσης:
https://www.imdb.com/title/tt1956620/

lol 😛

Vasilis

Παναγιώτη,έπρεπε ίσως να το γράψω στο πρώτο μήνυμα ότι αυτά που λέω δεν τα λέω να υποστηρίξω την apple γιατί δεν την υποστηρίζω απλά παραθέτω γεγονότα και προσωπικές απόψεις.Εσένα δηλαδή δεν σου κάνει εντύπωση το χρονικό σημείο της διαρροής;; Για μένα το πιο βολικό και ασφαλές cloud service είναι το Onedrive.Και ας είναι της microsoft.Και κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσει αυτό το πράγμα με τους haters και τους λοιπούς.Συζήτηση για την τεχνολογία κάνουμε κανένας μας δεν παίρνει χρήματα από τις εταιρείες(πιστεύω…).

Viel

@παναγιωτης
δεν ειναι διαρροη διοτι οι φωτο δεν παρθηκαν απο χακαρισμα του icloud!
υπηρχαν τα id και εκανα χακ τους κωδικουσ, (λενε απο το find my iphone) το οποιο δεν εχει εξακριβωθει αν ισχυει

επισης λενε κλαπηκαν βιβτεο.. βιβτεο δεν εχει το icloud δεν μπορεις να ανεβασεις αρα ειναι ψεμα!

κανεις δεν ειναι δικηγορος καμιας εταιρειας αλλα δεν πρεπει και καλα με το ζορι να λεμε οτι ειναι διαρροη οταν δεν ειναι! μια κακοβουλη δυσμημηση και μονο… ασε που οι φωτο ειναι και fake και το επιβεβαιωσαν οι celebrities! αν επιβεβαιωνεις οτι ειναι fake δεν κλαπηκε και κατι αλλα φτιαχτηκε!

τεσπα σκεψου λογικα και θα δεις οτι το icloud δεν παραβιαστηκε, οχι στο μελλον δεν μπορει… τιποτα δεν ειναι ασφαλες 100%. απλα ειναι λαθος να κραζουμε για κατι που τελικα αποδηχτηκε ψευδες

Giatampaza

ακόμα και τώρα υπερασπίζεστε το αγαπημένο σας μήλο. βάζω στοίχημα πως ψηφίζετε και πασοκ-νδ

Genesis

παιδιά μην προσπαθείτε ποιος φταίει και ποιος όχι γιατί και οι δυο φταίνε και οι κάτοχοι τον αρχείων αλλά και η apple. τίποτα δεν είναι απόλυτα ασφαλές όλα ξεκλειδώνουν.

και στο κάτω κάτω να μην έβγαζαν τέτοια βίντεο και φωτογραφίες έλεος.

Χρήστος

ε παλικάρια, στοχοποιήθηκαν συγκεκριμένα ονόματα λογαριασμών. Δεν εκτέθηκαν ένα εκατομμύριο λογαριασμοί για να κάνετε έτσι.

Αλλά ξέχασα. Ότι έχει να κάνει με την apple είναι κόκκινο πανί για αρκετούς από εσάς. Εδώ ο άλλος συνδύασε στο μυαλό του οτι αν είσαι κάτοχος apple προϊόντος θα ψηφίζεις νδ και πασόκ. έλεος.

Agnostos13

Ολα τα cloud μπορουν να hackeφτουν ειτε λεγονται iCloud, ειτε OneDrive, ειτε GoogleDrive, ειτε ειναι private cloud… Να προσεχτε τι συγχρονιζετε! Τις προαλλες την “πεσανε” στο Gmail, τωρα στο Cloud

Parastas

Και απαιτώ ΤΩΡΑ όσους με αποκάλεσαν άσχετο στο προηγούμενο post να ανακαλέσουν!!!

Άντε γιατί με πολλές διάννοιες και ψευτοhackers σπουδαγμένους από το google search έχει γεμίσει το techblog.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad Air iPad Pro

iPad Air & iPad Pro: Τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν τελικά το Μάιο

Η Apple θα παρουσιάσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.