Η Apple επικεντρώνεται στον τομέα του software

Apple, Η Apple επικεντρώνεται στον τομέα του software

Αν κάτι έχει συνδεθεί με το όνομα της Apple, είναι το γεγονός πως έχει την ικανότητα να βλέπει το μέλλον. Όμως τα τελευταία χρόνια, σημαντική μερίδα του κοινού της, περιμένει κάτι νέο και φρέσκο.

Τον τελευταίο καιρό, οι συζητήσεις γύρω από τα επόμενα προϊόντα έχουν φουντώσει, καθώς όλοι περιμένουν να δουν νέα iPad, Airpods και ίσως κάποιο iPhone. Ωστόσο οι κινήσεις της εταιρείας, δείχνουν πως κάτι “μαγειρεύει” στον τομέα του software.

Πριν λίγες μέρες ο CEO της Apple, Tim Cook ανέφερε πως στόχος της εταιρείας, είναι να πετύχει κέρδη της τάξεως των 50 δις έως το 2020. Πώς κινείται όμως η εταιρεία για το επιτύχει;

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα MacRumors, από το 2016 έως το 2018, η Apple έχει δημοσιεύσει θέσεις εργασίας που αφορούσε ως επί το πλείστον το hardware. Από τα τέλη του 2018 όμως έως και σήμερα, ο αριθμός αυτός έχει μειωθεί. Πλέον η πλειοψηφία των θέσεων εργασίας έως και τον προηγούμενο μήνα, αφορούν το λογισμικό.

Apple, Η Apple επικεντρώνεται στον τομέα του software

Έως σήμερα, σε παγκόσμιο επίπεδο υπάρχουν πάνω 900 εκ. iPhone ενεργά, οπότε η λογική της Apple, να προσφέρει νέα προϊόντα λογισμικού έχει μία βάση. Η Apple σκέφτεται να προσθέσει περισσότερες υπηρεσίες που παρέχονται μέσω εγγραφής, όπως για παράδειγμα η υπηρεσία Apple News που μεταξύ άλλων θα περιέχει και την υπηρεσία, Texture magazine.

Το τι έχει σχεδιάσει και τι θα κυκλοφορήσει η Apple, θα το μάθουμε στις 25 Μαρτίου, όπου και θα κάνει το event παρουσίασης των νέων προϊόντων και υπηρεσιών της.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

20 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΑΝΔΡΕΑΣ

Ότι και να βγάλει η θεά ,θα είναι τέλειο ,10 χρόνια μπροστά από τον ανταγωνισμό και αν είναι υπηρεσία, πάλι θηρία ουρές με αιτήματα εγγραφής στους servers θα βλέπουμε, ανάλογες με τις φυσικές ουρές για το iPhone 8 & X.
Apple is ahead cry alone in corner LOOSERS!!

Γεωργιάδης Ιωάννης

ΑΝΔΡΈΑΣ, φίλε μου δεν ξέρω αν ακόμα περιμένεις σε ουρές, εγώ ποτέ δεν έκατσα και δεν κάθομαι να περιμένω.. Μάλιστα τα τελευταία mi mix 2s, poco f1, p20 ήρθαν πετώντας μόνα τους και με βρήκαν, μια φορά μάλιστα που κατάλαβαν ότι θα περιμένω μου έβαλαν τις φωνές λέγοντας πως δεν επιτρέπουν στο αφεντικό τους να περιμένει…

Ekimolaos

Ο Steve Jobs είχε την ικανότητα να βλέπει το μέλλον, όχι η Apple. Μετά τον θάνατό του η Apple απλά χρησιμοποιεί το brand της σαν μόδα γιατί μόνο έτσι περνάει.

Τι μέλλον να δουν χωρίς τον Jobs, εδώ μπροστά τους δεν βλέπουν. Τρίζουν τα κόκαλα του ανθρώπου… :/

forneverarrow

@Γεωργιάδης Ιωάννης: ρε φίλε αν ήταν να περιμένεις ουρές για τα κινέζικα τότε η Apple θα ήθελε λίστα αναμονής για κανένα εξάμηνο! Συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Οκ, καλά τα Poco και τα Mi για το κοστος τους αλλα σε επίπεδο λογισμικού και οικοσυστήματος δεν στέκονται δίπλα στην Apple. Ειδικά για τις ουρές που αναφέρθηκαν πρόκειται για Αμερική και Δυτική Ευρώπη κυρίως, όχι για Ελλάδα. Εκεί υπάρχει μεγαλύτερη υποστήριξη του οικοσυστήματος της Apple και υπάρχει και περισσότερος κόσμος που έχεις πλήρες πακέτο απο Apple devices. Είναι απίστευτα βολικό αν έχεις MacBook-iPad-iPhone μαζί και έχεις τα πάντα διαθέσιμη άμεσα και αβίαστα, απο συνδρομές μέχρι iMessage. Δυστυχώς στο android τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα και στο τέλος δεν έχεις την ίδια εμπειρία χρήσης. Στο λέω έχοντας δοκιμάσει και τις δυο πλατφόρμες για καιρό.

Darth

@Γεωργιάδης Ιωάννης ναιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι xiaomara ρεεεεεεεεεεεεεεεεεε και τα μυαλα στα καγκελαααααααα ναιιιιιιιι ρεεε

VasilisN9

Λοιπόν οποίος μπαίνει σε σύγκριση Apple, Samsung & Sony με τις Κινεζικές εταιρίες είναι φτωχός σε χρήμα και σε γνώσεις και θα πρέπει να περνάει από λογοκρισία…. Ευτυχώς δεν είναι δικό μου το Site…. Θα έγραφα μόνος μου. 😂

Γεωργιάδης Ιωάννης

Σέβομαι όλες τις εταιρείες με την προϋπόθεση ότι σέβονται τα χρήματα που ξοδεύω για να αποκτήσω προϊόντα τους.. Προφανώς έχουν περάσει από τα χέρια μου τα πάντα, οπότε θα συγκρίνω ό,τι θέλω, όποτε θέλω και δεν παίρνω άδεια από κανένα. Όσο αφορά για τα κινέζικα να αναφέρω σε κάποιους γνώστες μερικές συσκευές προς ενημέρωση και μόνο. 1. Meizu zero, 2. Mi mix 3 5G, 3. Honor magic 4. Mate x 5. Nubia x 6. Oppo find X 7. Vivo nex dual display 8. Zte gigabit, 9. Zte axon M .9. smartisan nuts 10. 1+ 6T Σε λίγο μέχρι και η Umi θα βγάζει καλύτερα τηλέφωνα από τις εταιρείες που αναφέρετε. Αγοράστε άφοβα umidigi f1, το πολύ πολύ αν χαλάσει το πετάτε στον τοίχο χωρίς να κλαίτε μια περιουσία. Προσωπικά έχω πετάξει στον τοίχο επώνυμες πανάκριβες συσκευές. Όσο θα υπάρχει xiaomi, που θα μου δίνει συσκευές όπως το mi mix, Poco, mi 9 , one plus στις τιμές που τις δίνουν δε βρίσκω κανένα απολύτως λόγο να αγοράσω υπερτιμημένες συσκευές (κάποιες ούτε split screen δεν κάνουν). Ήμουν έτοιμος να αγοράσω το s10 αλλά είδα ότι δεν έχει ir blaster , πάλι xiaomi θα αγοράσω το γρηγορότερο αυτή τη στιγμή mi 9… Συνέχεια »

I am

Κρίμα. Όσο ακριβά κι ας ήταν τα κινητά της όλοι τα είχαμε άχτι λόγω εμφάνισης και ποιότητας. Τώρα θα μείνουμε με τις φθηνιες και όλα τα κινητά το ένα πιο άσχημο και χαζό από το άλλο

Γεωργιάδης Ιωάννης

Τι ισχύει για την Xiaomi και τους λοιπούς Κινέζους κατασκευαστές:
” Στην αρχή σε αγνοούν, μετά σε κοροϊδεύουν, μετά σε πολεμούν, στο τέλος κερδίζεις” Γκάντι.
Τι ισχύει για την Apple:
Μπορείς να κοροϊδεύεις όλους για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους, όλο τον καιρό… ” Αβραάμ Λίνκολν

mixtri

Γεωργιάδης Ιωάννης,
Το technology.gr δεν site ψυχολογικής υποστήριξης.

Γεωργιάδης Ιωάννης

mixtri τέτοιο site είναι το technology.gr που γράφεις εσύ??? γιατί εγώ συμμετέχω στη συζήτηση του techblog.gr…. Η apple εκτός από τα λεφτά, σας πήρε και το χιούμορ??? 😂🤣😂🤣

mixtri

όντως, ο κορρέκτορας έκανε το θαύμα του. Όμως και πάλι, δε μπορώ να γελάσω. Μάλλον το χιούμορ σας είναι φθηνιάρικο, παρόμοιο με τις συσκευές σας.
Όποιος λοιπόν δεν έχει χρήματα, ούμι.

Γεωργιάδης Ιωάννης

Άρα εσύ αγοράζεις iPhone για να μας δείξεις ότι έχεις φράγκα??? Μήπως γνωρίζεις ότι το Umi των 200€ έχει καλύτερα χαρακτηριστικά από το iPhone που έχεις? Συγγνώμη έχει καλύτερες κάμερες το iPhone. Googlare τον φορτιστή του ,νομίζω από την Umi ψωνίζει.. δες και video στο you tube πληκτρολόγησε Umi hammer το πρώτο μοντέλο όχι το S
** Αν θέλεις σου γράφω τα χαρακτηριστικά του, που δεν έχει το δικό σου.😂🤣😂🤣

mixtri

Ναι, για αυτό αγοράζω άη – φον (δεν έχω btw). Για να είμαι στη μόστρα.
Δε μπορώ να συζητώ άλλο, προσβάλλεται το IQ μου.

Γεωργιάδης Ιωάννης

Mixtri Τότε, γιατί ζαλίζεις το δικό μου iq ??? Μήπως έχεις Umi ??? Ευχαριστημένος?? Μόλις παρήγγειλα το f1 (φτωχαδακι, τι να κάνεις) κάτσε καλά φαίνεται έχει nfc, dual 4G, dual SIM , fast charger, κάνει split screen, έχει 5150 mAh battery, τον καινούριο mediatek p60, Android pie, οθονάρα με teardrop…και το βασικότερο κάνει ο,τι θέλω εγώ, όχι ο,τι θέλουν οι άλλοι… έχει και θήκη έτοιμη φορεμένη…
*** Άααα ξέχασα έχει και τη φοβερή ικανότητα να σβήνει όλες τις εφαρμογές με το πάτημα ενός και μόνο κουμπιού!!! Φοβερό!!!!

Γεωργιάδης Ιωάννης

Mixtri φίλε μη θυμώνεις , σε δουλειά να βρισκόμαστε, απλά τι να πω γι’αυτή την εταιρεία. Αφού έχασε τα πρωτεία, τώρα προσπαθεί να αρμέξει τους ίδιους,τους πιστούς πελάτες της από αλλού. Κανένας σεβασμός σ’ αυτούς που τη στήριξαν και συνεχίζουν να τη στηρίζουν…🤔

Alex

@Γεωργιάδης Ιωάννης Τραβα λοιπον και ασχολησου με το f1 και ασε εμας τους πλουσιους να εχουμε αποψη για την αγαπημενη μας Apple και τα κινητα της. Δεν καταλαβαινω γιατι μπαινεις σε αρθρο της Apple μονο και μονο για την υποτιμησεις αφου στην πραγματικοτητα την μισεις και ο λογος? γιατι απλα δεν μπορεις να αγορασεις μια πολυ ποιοτικη συσκευη σε ολα της. Αρα κραζεις γιατι την κρυφοθαυμαζεις αλλα δεν μπορεις..

Παιδιά, παρακαλώ φροντίστε να μην ξεφύγετε με χαρακτηρισμους. Ο κάθε ένας έχει την γνώμη του, δεν χρειάζεται να συμφωνούμε όλοι με όλους.

Γεωργιάδης Ιωάννης

Alex, φίλε το λόγο μπορείς να τον βρεις στο πρώτο σχόλιο, στην τελευταία πρόταση του!!!
Όσο για το αν μπορώ να τα αποκτήσω ή όχι εύκολα μπορείς να καταλάβεις ότι μπορώ μιας και ποτέ δεν έχω λιγότερες από 5 προσωπικές συσκευές τις οποίες στη συνέχεια χαρίζω σε συγγενείς και φίλους… Απλά η συγκεκριμένη εταιρεία μου είναι παντελώς αδιάφορη μιας και δεν μπορεί να φτάσει τις πολύ υψηλές απαιτήσεις μου.. ούτε dual sim δεν παίρνουν το πιο απλό δηλαδή ( και για να σε προλάβω μη γράψεις για esim, άστο) ….
Είχα λίγο ελεύθερο χρόνο μπήκα, είπα, άκουσα να είστε όλοι καλά …. καθένας κάνει τις επιλογές του….

John Real

Οπως συμβαινει με ολες τις φουσκες ετσι και η Apple αρχισε να ξεφουσκωνει. Οπως εγραψε και καποιος αλλος ειτε μπορεις να κοροιδευεις λιγους για μικρο διαστημα ειτε πολλους για μικρο διαστημα οποτε η κοροιδια τελειωνει οσο και αν υπαρχουν ακομη ασχετοι που νομιζουν οτι ειμαστε ακομη στο 2014 οταν οι Κινεζοι εβγαζαν αντιγραφα του iphone.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.