Η Apple φέρεται να ετοιμάζει on device LLM για χαρακτηριστικά παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης

Apple AI, Η Apple φέρεται να ετοιμάζει on device LLM για χαρακτηριστικά παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple αναπτύσσει το δικό της μοντέλο μεγάλης γλώσσας (LLM) που εκτελείται στη συσκευή για να δώσει προτεραιότητα στην ταχύτητα και το απόρρητο, αναφέρει ο Mark Gurman του Bloomberg.

Γράφοντας στο ενημερωτικό δελτίο του “Power On”, ο Gurman είπε ότι το LLM της Apple υποστηρίζει τα επερχόμενα χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης. “Όλες οι ενδείξεις” προφανώς υποδηλώνουν ότι θα εκτελείται εξ ολοκλήρου on device, αντί μέσω του cloud όπως οι περισσότερες υπάρχουσες υπηρεσίες AI.

Mε αυτό το δεδομένο, τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης της Apple μπορεί να είναι λιγότερο ικανά σε ορισμένες περιπτώσεις από τους άμεσους ανταγωνιστές της που βασίζονται στο cloud, αλλά ο Gurman πρότεινε ότι η εταιρεία θα μπορούσε να «καλύψει τα κενά» αδειοδοτώντας τεχνολογία από την Google και άλλους παρόχους υπηρεσιών AI.

Τον περασμένο μήνα, ο Gurman ανέφερε ότι η Apple ήταν σε συζητήσεις με την Google για την ενσωμάτωση του Gemini AI engine της στο iPhone ως μέρος του iOS 18. Τα κύρια πλεονεκτήματα της επεξεργασίας on device θα είναι ταχύτεροι χρόνοι απόκρισης και ανώτερο απόρρητο σε σύγκριση με λύσεις που βασίζονται σε cloud.

Η στρατηγική μάρκετινγκ της Apple για την τεχνολογία AI της θα βασίζεται προφανώς στον τρόπο με τον οποίο μπορεί να είναι χρήσιμη στην καθημερινή ζωή των χρηστών και όχι στη δύναμή της. Η ευρύτερη στρατηγική AI της Apple αναμένεται να αποκαλυφθεί μαζί με τις προεπισκοπήσεις των σημαντικών ενημερώσεων λογισμικού της στο WWDC τον Ιούνιο.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone 15 iPhone 15 Pro

iPhone 15 & 15 Plus αποδεικνύονται λιγότερο δημοφιλή από τους προκατόχους τους

Το iPhone 15 Pro και το iPhone 15 Pro Max της Apple ήταν τα smartphone με τις περισσότερες αγορές στις ΗΠΑ το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Business AI Apple Tim Cook

Tim Cook: H Apple έχει πλεονεκτήματα στην παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη που θα τη διαφοροποιήσουν

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook, μίλησε για το έργο της Apple σχετικά με τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη.

Software Apple iOS

iOS 18: Φήμες για διασύνδεση μεταξύ των εφαρμογών Calendar και Reminders

Mε την έλευση του iOS 18, η εφαρμογή Calendar στο iPhone θα διαθέτει διασύνδεση με την εφαρμογή Reminders, σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε το AppleInsider.

Smartphones Apple Google iPhone

Google: Πλήρωσε στην Apple 20 δισ. $ το 2022 για να είναι η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στο Safari

Tα δικαστικά έγγραφα που σχετίζονται με την αντιμονοπωλιακή αγωγή του Υπουργείου Δικαιοσύνης κατά της Google μόλις αποσφραγίστηκαν.