Η Apple φέρνει το SharePlay στο macOS Monterey

, Η Apple φέρνει το SharePlay στο macOS Monterey

Είναι μια μεγάλη ημέρα για την Apple. Όχι μόνο η εταιρεία κυκλοφορεί ενημερώσεις για iPhone, iPad και HomePod, αλλά το macOS Monterey‌ 12.1 είναι πλέον διαθέσιμο. Ίσως το πιο αξιοσημείωτο νέο χαρακτηριστικό είναι το SharePlay, το οποίο επιτρέπει σε έως και 32 άτομα να απολαμβάνουν τις ίδιες τηλεοπτικές εκπομπές, ταινίες, μουσική και ζωντανές ροές και πολλά άλλα σε συγχρονισμό μεταξύ τους στις κλήσεις FaceTime.

Μαζί με τις υπηρεσίες της Apple όπως το TV+, το Apple Music και το Fitness+, μια σειρά από εφαρμογές τρίτων υποστηρίζουν το SharePlay, συμπεριλαμβανομένων των Paramount+, TikTok, Twitch και NBA. Οποιοσδήποτε συμμετέχει στην κλήση μπορεί να κάνει παύση, αναπαραγωγή, γρήγορη προώθηση ή επαναφορά του περιεχομένου και η Apple θα μειώσει αυτόματα την ένταση της μουσικής ή του βίντεο όταν κάποιος μιλάει. Θα μπορείτε επίσης να κάνετε κοινή χρήση της οθόνης σας μέσω του SharePlay.

Η Apple κυκλοφόρησε το SharePlay σε iPhone και iPad τον Οκτώβριο. Η εταιρεία κυκλοφόρησε το macOS Monterey την ίδια μέρα και είπε ότι θα φέρει το SharePlay στους επιτραπέζιους υπολογιστές αργότερα το φθινόπωρο.

Πολλές λειτουργίες που έφερε η Apple στο iPhone και το iPad σήμερα έχουν προσγειωθεί και στο macOS Monterey. Περιλαμβάνουν υποστήριξη για το πρόγραμμα φωνητικών με μόνο 5 $ ανά μήνα για το Apple Music και μια ρύθμιση ασφαλείας που προειδοποιεί τα παιδιά όταν στέλνουν ή λαμβάνουν μια εικόνα που περιέχει γυμνό στο Messages. Το πρόγραμμα Digital Legacy επιτρέπει στους χρήστες να δηλώνουν μια αξιόπιστη επαφή που μπορεί να έχει πρόσβαση στον λογαριασμό iCloud και στα προσωπικά τους στοιχεία όταν πεθάνουν, ενώ οι συνδρομητές iCloud+ μπορούν να δημιουργήσουν μοναδικές, τυχαίες διευθύνσεις email με τη λειτουργία Απόκρυψη του email μου στην εφαρμογή Mail.

Κατά τα άλλα, η Apple έχει επανασχεδιάσει τη λειτουργία αναμνήσεων στην εφαρμογή Φωτογραφίες με μια νέα διεπαφή, νέες μεταβάσεις και κινούμενα σχέδια και “πολλαπλά κολάζ εικόνων”. Υπάρχουν επίσης περισσότεροι τύποι μνήμης, όπως πρόσθετες διεθνείς διακοπές, τάσεις με την πάροδο του χρόνου, είδη που επικεντρώνονται στα παιδιά και βελτιωμένες αναμνήσεις για κατοικίδια.

Η εταιρεία εξάλειψε επίσης ορισμένα σφάλματα στο macOS Monterey 15.2. Ανέφερε ότι, προηγουμένως, «η αναπαραγωγή βίντεο HDR στο YouTube.com θα μπορούσε να προκαλέσει πανικό στους υπολογιστές MacBook Pro του 2021». Αυτό δεν πρέπει να είναι πλέον πρόβλημα. Ένα ζήτημα που εμπόδισε τις εξωτερικές οθόνες να φορτίζουν ορισμένα συστήματα MacBook Pro και MacBook Air μέσω σύνδεσης Thunderbolt ή USB-C επίσης θα επιλυθεί, ενώ ορισμένες επιλογές της γραμμής μενού δεν θα κρύβονται πλέον από την εγκοπή στο πιο πρόσφατο MacBook Pro.

Η Μένια Ράπτη σπουδάζει δημοσιογραφία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ασχολείται με τα social media και τη φωτογραφία.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.