EcoFlow

H Apple παρουσιάζει το Final Cut Server

, H Apple παρουσιάζει το Final Cut ServerH Apple ανακοίνωσε την κυκλοφορία του Final Cut Server, μία ισχυρή εφαρμογή server που συνεργάζεται άψογα με το Final Cut Studio 2 προκειμένου να παρέχει media asset management και αυτοματοποίηση της ροής εργασίας για τους επαγγελματίες του post production και του broadcast.

Μία εφαρμογή server που υποστηρίζει ομάδες οποιουδήποτε μεγέθους, το Final Cut Server συμπεριλαμβάνει ένα cross-platform client που επιτρέπει την περιήγηση του περιεχομένου, την επιθεώρηση και την έγκριση εντός του studio ή στο Internet.

Το Final Cut Server καταλογοποιεί αυτόματα μεγάλες συλλογές από στοιχεία και προσφέρει τη δυνατότητα διερεύνησης ανάμεσα σε πολλαπλούς τόμους (volume) μέσω ενός εύχρηστου περιβάλλοντος χρήστη. Το Final Cut Server έχει σχεδιαστεί για να διαχειρίζεται τη ροή εργασίας καθώς τα στοιχεία και τα project μετακινούνται από τον παραγωγό στο χρήστη που τα επεξεργάζεται και στον καλλιτέχνη, μέσω μίας ολόκληρης διαδικασίας παραγωγής.

Το Final Cut Server κάνει αυτόματα καταλογοποίηση του περιεχομένου, δημιουργώντας κατά τη διαδικασία thumbnails και χαμηλής ποιότητας clip proxies. Οι ευρείς δυνατότητες αναζήτησης επεκτείνονται από μεμονωμένες λέξεις κλειδιά μέχρι περίπλοκους συνδυασμούς των IPTC, XMP και XML metadata. Το Final Cut Server μπορεί να διαμορφώσει μία σειρά από αυστηρές λειτουργίες ελέγχου πρόσβασης που ορίζουν τα δικαιώματα χρήστη βάσει των στοιχείων ή των project.

Το Final Cut Server συμπεριλαμβάνει εξατομικεύσιμα πρότυπα που διαχειρίζονται τη ροή εργασίας που βρίσκεται τυπικά σε περιβάλλοντα broadcast, post και εκπαίδευσης. Τα εκλεπτυσμένα συστήματα watch-and-respond μπορούν να διαμορφωθούν για να ανιχνεύσουν την πρόοδο των στοιχείων, να ειδοποιήσουν όσους ασχολούνται με την επεξεργασία καθώς τα projects μετακινούνται μέσω της γραμμής παραγωγής και αυτόματα ενημερώνουν τους παραγωγούς με email, όταν ένα project είναι έτοιμο για αξιολόγηση. Επιπρόσθετα, οι δυνατότητες επιθεώρησης ανεξάρτητα από την τοποθεσία και τα εργαλεία έγκρισης δίνουν τη δυνατότητα στους clients να προβάλλουν, να σημειώσουν και να εγκρίνουν περιεχόμενο από οπουδήποτε.

Το Final Cut Server συμπεριλαμβάνει την επιλογή λήψης και το εργαλείο επεξεργασίας για την εξοικονόμηση χρόνου αλλά και υποστηρίζουν την ενσωμάτωση drag-and-drop με τα project του Final Cut Pro 6. Μία ροή εργασίας offline/online προσφέρει στους χρήστες που ασχολούνται με την επεξεργασία να δουλεύουν με HD proxies επί τόπου στον φορητό υπολιγιστή MacBook Pro. To Final Cut Server συνεργάζεται απευθείας με το Compressor 3 για παράδοση του project και παρέχει μετατροπές format χωρίς αλλοίωση για τηλεοπτική αναπαραγωγή, για δημοσίευση στο Web, στο iPod, στο Apple TV, σε DVD και σε κινητά τηλέφωνα.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική και Καθημερινή. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

Apple: Ξεκινά τις δοκιμές iPhone με USB-C

Πριν από μερικές ημέρες, ο γνωστός αναλυτής της Apple Ming-Chi Kuo είπε ότι η εταιρεία θα υιοθετήσει USB-C σε iPhone το 2023.

Business Apple

Apple: Δεν είναι πλέον η πολυτιμότερη εταιρεία στον κόσμο

Τη θέση της ως η πιο πολύτιμη εταιρεία στον κόσμο έχασε η Apple, μετά από την πώληση μετοχών τεχνολογίας και την άνοδο της τιμής του πετρελαίου.

Smartphones Apple iPhone

Kuo: Το iPhone 15 θα υιοθετήσει τελικά USB-C το 2023

Φήμες ότι η Apple αντικαθιστά τη θύρα Lightning με το USB-C ακούμε από το 2017. Ο ίδιος ο Kuo έχει προβλέψει αυτή την κίνηση μέσα σε αυτά τα χρόνια, αλλά ακόμα τίποτα.

Gear Apple featured iPod touch

iPod Touch: Ήδη sold-out ορισμένες διαμορφώσεις μετά την ανακοίνωση του τέλους

Μόλις πουληθεί και το τελευταίο iPod touch θα σημάνει το τέλος μιας εποχής συνολικά για τα iPod που μας συστήθηκαν το 2001.