Είναι γνωστό ότι η Apple ετοιμάζεται να ξεκινήσει την δική της cloud based υπηρεσία αποθήκευσης και διακίνησης πολυμέσων και ποιος θα μπορούσε να σκεφτεί πιο κατάλληλο όνομα από το iCloud.com. Η συγκεκριμένη διεύθυνση πουλήθηκε στην τιμή των 4.5 εκατομμυρίων δολαρίων σε αγοραστή αγνώστων λοιπών στοιχείων. Σας έρχεται στο μυαλό κάποιος;
Όταν κάποιος αγοράζει ένα απλό όνομα ιστοσελίδας έναντι 4.5 εκατομμυρίων δολαρίων τότε σίγουρα είναι έτοιμος να το αξιοποιήσει με τρόπο θεαματικό. Όλα τα γεγονότα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η Apple είναι εκείνη που κατοχύρωσε στο όνομα της τη διεύθυνση iCloud.com αψηφώντας το μεγάλο (για τους κοινούς θνητούς) κόστος, καθώς αυτό είναι ίσως το πιο αντιπροσωπευτικό όνομα που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει για την cloud υπηρεσία της.
Η Apple σκοπεύει να προωθήσει το νέο της προϊόν έντονα μέσω του νέου iOS 5, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες κλεισμένες πρέπει να θεωρούνται οι συμφωνίες με τις μεγαλύτερες εταιρίας της μουσικής βιομηχανίας για την διακίνηση μουσικών κομματιών online. Τα νεώτερα θα πρέπει να τα περιμένουμε στην έκθεση WWDC2011 στις 6 Ιουνίου, όπου η Apple θα παρουσιάσει όπως φαίνεται εκτός του iOS 5 και την νέα cloud υπηρεσία της.
Η κίνηση αυτή τη Apple θα ακολουθήσει την πρόσφατη έναρξη των υπηρεσιών Amazon Cloud Player και Storage.
Αυτές οι cloud υπηρεσίες, είναι κάτι σαν το skydrive στο hotmail?
Δεν έχω καταλάβει ακόμα τι είναι οι cloud υπηρεσίες. Θα μου πει κανείς τι είναι;;; Ο.ο
Έχουμε αναφερθεί σε πρόσφατο άρθρο:
https://techblog.gr/mobile/motorola-android-trust-in-the-cloud-1943
Το Cloud Computing σύμφωνα με την IBM
Τα πλεονεκτήματα του cloud – πρόσβαση στα δεδομένα και τις εφαρμογές σας που είναι αποθηκευμένα σε απομακρυσμένες μηχανές μέσω του Internet, χωρίς να απαιτείται να διατηρείτε όλα αυτά στον τοπικό σταθμό εργασίας. Πρόκειται για κάτι που ακόμη και σήμερα για πολλούς απαιτεί ένα άλμα λογικής. Στις μέρες μας πλέον, ένας σταθμός εργασίας μπορεί να βρίσκεται εν κινήσει υπό τη μορφή ενός κινητού smartphone, ενός ελαφρού netbook ή ακόμη μιας συσκευής ανάγνωσης ηλεκτρονικών βιβλίων, και ουσιαστικά να αποτελεί έναν εικονικό υπολογιστή που ούτως ή άλλως λειτουργεί σε συνδυασμό με έναν εικονικό server. Αν ο χρήστης μπορεί να βρίσκεται οπουδήποτε, τότε και η πηγή των εφαρμογών και των δεδομένων που χρησιμοποιεί, μπορεί να βρίσκεται επίσης οπουδήποτε.
Περισσότερα και εδώ https://en.wikipedia.org/wiki/Cloud_computing
Ένα ακόμη παράδειγμα είναι το Msoffice online …όπου δεν έχεις τις εφαρμογές τοπικά και κανεις edit τα docs στο web.
Δοκιμάστε το στο https://www.officelive.com
Βέβαια το πρόβλημα με το cloud είναι θέμα ασφαλειας και ευαίσθητων αρχείων που τα αφήνεις στα χέρια αυτού που διαχειρίζεται το σύννεφο .
Περα αυτου .. Για άλλες χρήσεις ίσως είναι χρήσιμο
παιδιά μήπως ξέρει κανείς καμία μουσική εφαρμογή cloud?
Για κανέναν λόγο δεν θα εμπιστευόμουν τα αρχεία μου στην Apple.