Apple και Google προτείνουν αλλαγή στον ελέγχο ταυτότητας δύο παραγόντων

, Apple και Google προτείνουν αλλαγή στον ελέγχο ταυτότητας δύο παραγόντων

Οι εταιρείες προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποτρέψουν τους κακόβουλους χρήστες του διαδίκτυο από το να κλέψουν τους κωδικούς πρόσβασης των χρηστών και μετέπειτα τους λογαριασμούς τους και τα προσωπικά τους στοιχεία. Ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA) είναι ένας εύκολος τρόπος ώστε οι χρήστες να προστατεύσουν τους λογαριασμούς τους καθώς ακόμη και αν κάποιος καταφέρει να κλέψει τους κωδικούς πρόσβασης, η πλατφόρμα που θα προσπαθήσει να συνδεθεί ο κακόβουλος χρήστης (αν είναι ενεργοποιημένο το 2FA) θα απαιτήσει από τον κάτοχο του λογαριασμού να επιβεβαιώσει την σύνδεση.

Για παράδειγμα, αν θελήσετε να κάνετε μία μεταφορά χρημάτων από τον λογαριασμό σας σε έναν άλλο μέσω e-banking, η τράπεζα θα απαιτήσει να βάλετε έναν κωδικό ο οποίος θα σταλεί στο κινητό σας. Πρακτικά, αν δεν καταχωρήσετε τον κωδικό που θα σταλεί στο κινητό σας η συναλλαγή δεν θα ολοκληρωθεί ποτέ. Με αυτό τον τρόπο η τράπεζα προσφέρει στους πελάτες της έναν τρόπο προστασίας από τους κακόβουλους χρήστες.

Ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων όμως έχει ένα μειονέκτημα. Οι χρήστες πρέπει για κάθε σύνδεση που κάνουν να επιβεβαιώνουν την σύνδεση τους.

Η Apple και η Google για να βελτιώσουν αυτό το σύστημα, πρότειναν στο Web Platform Incubator Community Group (WICG), ένα σύστημα το οποίο θα συνδέει την ιστοσελίδα με τα SMS ώστε η πλατφόρμα να λαμβάνει αυτόματα τον κωδικό επιβεβαίωσης με αποτέλεσμα να μην χρειάζεται ο χρήστης να πληκτρολογεί συνέχεια τους κωδικούς χειροκίνητα.

Προς το παρόν, δεν έχει επιβεβαιωθεί αν και πότε θα ενσωματωθεί αυτό το χαρακτηριστικό. Το όλο εγχείρημα βρίσκεται ακόμη στα αρχικά στάδια και ίσως μάθουμε νεότερα για αυτό το επόμενο διάστημα.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Κυριάκος

H Apple πάντως ήδη υποστηρίζει σε κάποιες εφαρμογές την αυτόματη συμπλήρωση των απεσταλμένων κωδικών.

kostas

και το android το υποστηριζει, οσες φορες το χρειαστηκα περνουσε τους κωδικους που ερχοντουσαν σε sms απευθειας στην εφαρμογη.αλλα πρωτα με ρωτουσε

Κυριάκος

Για iPhone

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.