Η Apple κυκλοφορεί τις πρώτες δημόσιες beta iOS 18 και iPadOS 18

Apple ios 18, Η Apple κυκλοφορεί τις πρώτες δημόσιες beta iOS 18 και iPadOS 18

Η Apple διέθεσε τις πρώτες beta του iOS 18 και του iPadOS 18 σε δημόσιους δοκιμαστές beta, φέρνοντας το νέο λογισμικό στο ευρύ κοινό για πρώτη φορά μετά το Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών τον Ιούνιο.

Η Apple έχει δημιουργήσει τρεις beta προγραμματιστών μέχρι στιγμής και η πρώτη δημόσια beta περιλαμβάνει το ίδιο περιεχόμενο που υπάρχει στην τρίτη έκδοση beta για προγραμματιστές.

Οι δημόσιοι υπεύθυνοι δοκιμών beta που έχουν εγγραφεί στο πρόγραμμα δοκιμών beta της Apple μπορούν να πραγματοποιήσουν λήψη των ενημερώσεων για iOS 18 και iPad 18 ανοίγοντας την εφαρμογή Ρυθμίσεις, μεταβαίνοντας στα Γενικά, πατώντας στην ενότητα Ενημέρωση λογισμικού και επιλέγοντας την επιλογή Δημόσια Beta του iOS 18.

Λάβετε υπόψη ότι οι beta μπορεί να έχουν σφάλματα, προβλήματα μπαταρίας και άλλες επιπλοκές, επομένως είναι συνετό να εγκαταστήσετε το λογισμικό σε μια δευτερεύουσα συσκευή ή να δημιουργήσετε αντίγραφο ασφαλείας σε περίπτωση που χρειαστεί να κάνετε υποβάθμιση ξανά στο iOS 17 .

Το iOS 18 παρουσιάζει το Apple Intelligence, το οποίο είναι χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης βαθιά ενσωματωμένα στο λειτουργικό σύστημα. Δεν είναι όλες οι λειτουργίες διαθέσιμες αυτήν τη στιγμή, αλλά φέρνει Εργαλεία γραφής για επανεγγραφή, στίλβωση, διόρθωση και σύνοψη κειμένου σε όλες τις εφαρμογές και μπορείτε να δημιουργήσετε προσαρμοσμένες εικόνες με το Image Playground. Υπάρχουν προσαρμοσμένα emoji διαθέσιμα μέσω της λειτουργίας Genmoji και το Siri αναθεωρείται πλήρως. Ωστόσο, το Apple Intelligence δεν βρίσκεται ακόμη σε έκδοση beta.

Apple ios 18, Η Apple κυκλοφορεί τις πρώτες δημόσιες beta iOS 18 και iPadOS 18

Μαζί με τις δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης (οι οποίες θα περιοριστούν στα μοντέλα iPhone 15 Pro και τα iPad της σειράς M), το iOS 18 φέρνει μια επανασχεδιασμένη Αρχική οθόνη με την επιλογή αναδιάταξης εικονιδίων εφαρμογών και widgets με ανοιχτούς χώρους, καθώς και μια επιλογή απόχρωσης και νέα πιο σκούρα χρώματα για Dark Mode.

Apple ios 18, Η Apple κυκλοφορεί τις πρώτες δημόσιες beta iOS 18 και iPadOS 18

Το Κέντρο Ελέγχου έχει ανανεωθεί και μπορείτε να επιλέξετε αυτό που θέλετε να έχετε μπροστά και κέντρο από τη νέα Συλλογή Ελέγχων. Υπάρχουν πολλές σελίδες, ώστε να μπορείτε να ομαδοποιήσετε τα σχετικά στοιχεία ελέγχου και να προσαρμόσετε τα μεγέθη. Ως μέρος αυτής της ενημέρωσης, τα εικονίδια του φακού και της κάμερας στην οθόνη κλειδώματος μπορούν να αντικατασταθούν και μπορείτε επίσης να επιλέξετε τις επιλογές του Κέντρου Ελέγχου για το Action Button του iPhone 15 Pro.

Apple ios 18, Η Apple κυκλοφορεί τις πρώτες δημόσιες beta iOS 18 και iPadOS 18

Η εφαρμογή Messages υποστηρίζει τον προγραμματισμό κειμένων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε emoji για τη λειτουργία Tapback και μπορείτε να στείλετε μηνύματα μέσω δορυφόρου. Υπάρχουν εφέ κειμένου που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για οποιαδήποτε λέξη, φράση ή emoji, ενώ η μορφοποίηση όπως έντονη και πλάγια γραφή είναι μια επιλογή. Για κείμενα με χρήστες Android, η Apple υποστηρίζει πλέον το RCS, πράγμα που ουσιαστικά σημαίνει ότι δεν θα αντιμετωπίζετε προβλήματα με την αποστολή εικόνων και αρχείων, καθώς και ότι μπορείτε να βλέπετε ενδείξεις πληκτρολόγησης και να διαβάζετε αποδείξεις και να στέλνετε μηνύματα μέσω Wi-Fi.

Apple ios 18, Η Apple κυκλοφορεί τις πρώτες δημόσιες beta iOS 18 και iPadOS 18

Το Safari είναι σε θέση να συνοψίζει ιστοσελίδες και να σας δείχνει σημαντικές πληροφορίες με μια ματιά, η εφαρμογή Φωτογραφίες έχει αναθεωρηθεί για να εστιάζει περισσότερο στην εμφάνιση των καλύτερων φωτογραφιών σας.

Apple ios 18, Η Apple κυκλοφορεί τις πρώτες δημόσιες beta iOS 18 και iPadOS 18

Μια αποκλειστική εφαρμογή κωδικών πρόσβασης διευκολύνει την πρόσβαση στους αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης και τα στοιχεία σύνδεσής σας και τώρα μπορείτε να κλειδώσετε οποιαδήποτε εφαρμογή με το Face ID ή το Touch ID.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone iPhone 16

iPhone 16 Pro: Φήμες θέλουν να υποστηρίζει εγγραφή βίντεο 4K/120 FPS

Τα επερχόμενα μοντέλα iPhone 16 Pro θα μπορούν να καταγράφουν βίντεο 4K με ταχύτητα έως και 120 FPS, σύμφωνα με “αξιόπιστες πηγές”.

Smartphones Apple iPhone 16 iPhone 16 Pro Max

iPhone 16: Πόσο θα κοστίζει το νέο iPhone;

Η σειρά iPhone 16 της Apple φημολογείται ότι θα έχει αξιοσημείωτες αναβαθμίσεις που ίσως ανεβάσουν την τιμή των μοντέλων.

Smartphones Apple iPhone iPhone 16

iPhone 16 και iPhone 16 Pro: Αποκαλύφθηκαν τα νέα χρώματα πριν την επίσημη παρουσίαση

Η Apple διαφοροποιεί τη χρωματική της παλέτα για τη σειρά iPhone 16 φέτος, σύμφωνα με τον αξιόπιστο δημοσιογράφο του Bloomberg, Mark Gurman.

Gear Apple iPhone 16 iPhone 16 Pro Max

iPhone 16: Oι θήκες σιλικόνης της Apple δεν θα έχουν άνοιγμα για το Capture Button

Η Apple παρουσιάζει φέτος ένα νέο “Capture Βutton” για την κάμερα σε τουλάχιστον ορισμένα μοντέλα iPhone 16.