Apple MGIE: Νέο εργαλείο επεξεργασίας εικόνων με χρήση τεχνητής νοημοσύνης

Apple MGIE, Apple MGIE: Νέο εργαλείο επεξεργασίας εικόνων με χρήση τεχνητής νοημοσύνης

Το μοντέλο επεξεργασίας εικόνων με χρήση τεχνητής νοημοσύνης της Apple κυκλοφόρησε και ονομάζεται MGIE, μια συντομογραφία για την επεξεργασία εικόνων καθοδηγούμενη από πολυτροπικά μοντέλα μεγάλων γλωσσών.

Πρόκειται για ένα εργαλείο σε πρώιμη ακόμα μορφή που είναι προς το παρόν διαθέσιμο μόνο στο GitHub. Πιθανότατα δεν θα το δούμε σε καμία συσκευή της εταιρείας, ωστόσο είναι ένα δείγμα του τι ετοιμάζει η Apple για το μέλλον.

Apple MGIE, Apple MGIE: Νέο εργαλείο επεξεργασίας εικόνων με χρήση τεχνητής νοημοσύνης

Για να το χρησιμοποιήσεις πρέπει να δώσεις οδηγίες με γραπτό κείμενο για την αλλαγή και την επεξεργασία εικόνων. Μπορεί να κάνει απλές εργασίες επεξεργασίας εικόνας όπως η αύξηση της αντίθεσης ή της φωτεινότητας και η αλλαγή της ισορροπίας λευκού. Μπορεί, όμως, να ακολουθήσει και πιο σύνθετες εντολές, όπως να κάνει την εικόνα μιας πίτσας να φαίνεται πιο υγιεινή προσθέτοντας περισσότερα λαχανικά από πάνω, για παράδειγμα.

Το μοντέλο MGIE, στο οποίο η Apple συνεργάστηκε με το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στη Σάντα Μπάρμπαρα, μπορεί να προχωρήσει σε περικοπές και σε αλλαγές μεγέθους να συμπληρώσει αυτόματα περιγράμματα εικόνας, να αλλάξει τα μαλλιά, τα μάτια και τα ρούχα του υποκειμένου και να αφαιρέσει αντικείμενα.

“Αντί για μια σύντομη αλλά διφορούμενη καθοδήγηση, το MGIE αντλεί μια σαφή πρόθεση με οπτική επίγνωση και οδηγεί σε λογική επεξεργασία εικόνας. Διεξάγουμε εκτεταμένες μελέτες από διάφορες πτυχές της επεξεργασίας και αποδεικνύουμε ότι το MGIE μας βελτιώνει αποτελεσματικά την απόδοση, διατηρώντας παράλληλα την ανταγωνιστική αποδοτικότητα. Πιστεύουμε επίσης ότι το πλαίσιο καθοδήγησης MLLM μπορεί να συμβάλει στη μελλοντική έρευνα για την όραση και τη γλώσσα“, αναφέρουν οι ερευνητές στη δημοσίευση.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple iOS iPhone

iOS 18: Όλα τα νέα για την εφαρμογή Αριθμομηχανή

Η Apple, με το iOS 18, θα αναβαθμίσει αξιοσημείωτα την εφαρμογή Αριθμομηχανή και ετοιμάζει σημαντική ενοποίηση με την εφαρμογή Σημειώσεις.

Smartphones featured OPPO OPPO Android smartphones

Oppo Find X8 Ultra: Έρχεται λεπτό και με εξαιρετικά μεγάλη μπαταρία

Η Oppo ετοιμάζει ήδη για το Find X8 Ultra, το οποίο θα είναι πιο λεπτό από τον προκάτοχό του, αλλά θα φέρει σημαντική βελτίωση στη μπαταρία.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Slim: Το νέο σούπερ λεπτό iPhone θα έρθει με μία μόνο κύρια κάμερα

Η Apple φημολογείται ότι θα σταματήσει να κυκλοφορεί το iPhone Plus από το επόμενο έτος και θα το αντικαταστήσει με το iPhone 17 Slim.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 9: Όλα τα μοντέλα της σειράς σε νέες εικόνες μαζί με τις προδιαγραφές της οθόνης

Η σειρά Google Pixel 9 αναμένεται να αποτελείται από τρία μοντέλα, το Pixel 9, το Pixel 9 Pro και το Pixel 9 Pro XL.