Apple: Νέα emoji για ανθρώπους με ειδικές ικανότητες

apple νέα emoji άνθρωποι ειδικές ικανότητες επικοινωνία, Apple: Νέα emoji για ανθρώπους με ειδικές ικανότητες

Ανέκαθεν η Apple ήταν, και είναι, μια εταιρεία που δεν κάνει διακρίσεις στους ανθρώπους που εργάζονται σε αυτήν αλλά και σε αυτούς που απευθύνεται με τα προϊόντα της. Έτσι, θέλει να βοηθήσει τους ανθρώπους με ειδικές ικανότητες και την επικοινωνία τους με τα νέα emoji που πρότεινε στο Unicode Consortium για να γίνουν διαθέσιμα σε μελλοντική αναβάθμιση.

Η προσθήκη των emoji που προτείνει η Apple έχει σκοπό την πιο έντονη εκπροσώπηση των ανθρώπων με ειδικές ικανότητες, αναφορικά με αυτόν τον τρόπο επικοινωνίας, ο οποίος παρά το γεγονός ότι διαθέτει μια πληθώρα επιλογών για τα συγκεκριμένα άτομα, δεν υπάρχουν εικονίδια τα οποία αντιπροσωπέυουν την κατάσταση που αντιμετωπίζουν. Με τη χρήση των emoji που προτείνει η Apple, θα καταφέρει να προσφέρει μια ακόμα πιο ολοκληρωμένη εμπειρία επικοινωνίας για όλους.

Η πρόταση της Apple έγινε μέσω του Unicode Consortium, το οποίο αποτελεί μια μη κερδοσκοπική κοινοπραξία για την ανάπτυξη, διατήρηση και προώθηση σε διεθνή κλίμακα, τη χρήση δεδομένων για την αναπαράσταση κειμένου σε μοντέρνα προϊόντα λογισμικού. Πιο συγκεκριμένα, η Apple πρότεινε εικονίδια τα οποία δείχνουν το σκύλο οδηγό για άτομα με δυσκολία στην όραση, εικονίδιο που δείχνει προσάρτημα ακουστικής βοήθειας, νοηματική γλώσσα, έναν άνθρωπο σε χειροκίνητο αναπηρικό αμαξίδιο αλλά και εικονίδια με προσθετικά μέλη.

Επιπλέον, γίνεται αναφορά για το ότι η τεχνολογία θα πρέπει να είναι διαθέσιμη για όλους και θα πρέπει να προσφέρει εμπειρία χρήσης που εξυπηρετεί και ανθρώπους με ειδικές ικανότητες και παρά το γεγονός πως δεν είναι εφικτό να γίνει αναπαράσταση των δυσκολιών όλων αυτών των ανθρώπων, είναι όμως μια καλή αρχή για να έχουν παρουσία και σε αυτόν τον τρόπο επικοινωνίας.

Για να φτάσει η Apple στην κατασκευή αυτών των emoji, συνεργάστηκε με πολλούς οργανισμούς που ασχολούνται με ανθρώπους αυτών των ικανοτήτων, με την αρχική πρόταση να εστιάζει κυρίως σε ανθρώπους με χαμηλή ή καθόλου όραση, σε κωφούς και με δυσκολίες στην ακοή αλλά και με αυτούς που έχουν κινητικές δυσκολίες και άλλες οι οποίες δεν είναι ορατές.

Η φιλοσοφία της Apple σχετικά με τα προϊόντα της είναι να τα κάνει προσβάσιμα σε όλους με χαρακτηριστικά ως προς την προσβασιμότητα και χρήση τα οποία υπάρουν στα iPhone, iPad και υπολογιστές Mac, ενώ τα εικονίδια emoji που έχει προτείνει, αναμένεται να κυκλοφορήσουν μέσα στο 2019.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Χρυσέλλα

Την επόμενη φορά που θα κάνετε μετάφραση ενός άρθρου, παρακαλούμε πολύ να το μεταφράσετε όπως ακριβώς το βλέπετε! Καταλαβαίνω την ανάγκη να γεμίσουν οι σειρές, να εντυπωσιάσουμε, αλλά ποιες ακριβώς είναι οι ειδικές ικανότητες; Ερευνούμε λίγο κάποιες καταστάσεις όταν δεν ξέρουμε πως πρέπει να της προσδιορίσουμε!

Κώστας Βλαχάκης

Χρυσέλλα, τι ακριβως δεν σου αρεσε στην διατυπωση του αρθρου, πες συγκεκριμενα…

johny

Έλα μωρέ Χρυσσελα τώρα.λιγο πολύ όλοι είμαστε άνθρωποι με ειδικές ανάγκες και όλοι οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα και καλό είναι να εστιάζουμε στην ουσία και όχι πάντα να βρίσκουμε κάτι ώστε να είμαστε αντίθετοι.για μένα είναι πολύ καλό το άρθρο και δεν με πειραξε το ειδικες ικανότητες.ακομα και κάποιος αν πει ότι ανοικω στην ομάδα x men θα χαμογελάσω.φιλικα πάντα σε ότι γραφω και όλοι οι ανθρωποι έχουμε τις ίδιες αξιες.μπραβο παντως στην apple και πολύ καλό το άρθρο.

NtinosMD

….ειμαι τυφλος….εχω την ειδικη ικανοτητα να τα “βλεπω” ολα μαυρα 😛

John

@ntinosMD απλά επειδή κανεις τον έξυπνο όταν κάποιος έχει πρόβλημα σ μια από τις αισθήσεις του (πχ είναι τυφλός όπως ειπες) έχει πιο αναπτυγμένες τις υπόλοιπες άρα ναι έχει κάποιες έξτρα ικανότητες. Κατευθείαν κ εσυ κ η άλλη πάνω ν πετάξετε χολή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.