Παρασκευή
04/04/2014

Apple, ετοιμάζει offline λειτουργία της Siri;

Η Microsoft ανακοίνωσε τη νέα της ψηφιακή βοηθό την Cortana με την επίσημη ανακοίνωση του Windows Phone 8.1 και τώρα είναι η σειρά της Apple να πάει τη δική της Siri ένα βήμα πιο κάτω. Τον περασμένο χρόνο εξαγόρασε μια μικρή εταιρεία, την Novauris που ειδικεύεται στην αναγνώριση ομιλίας και έχει δεσμούς με τον πυρήνα τεχνολογίας και τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας που στηρίζουν τη Siri.

Πληροφορίες θέλουν τους τεχνικούς της Novauris να εργάζονται ήδη στην Apple για να βελτιώσουν τη Siri. Δεδομένου ότι το δυνατό σημείο της Novauris είναι η επεξεργασία αναγνώρισης φωνής η οποία δεν βασίζεται σε distant servers, είναι πολύ πιθανό η Apple να σχεδιάζει τη λειτουργία της Siri χωρίς σύνδεση δεδομένων.

Φυσικά όλα αυτά είναι εικασίες, όμως αυτή είναι μια λειτουργία που μέχρι τώρα κανένας ψηφιακός βοηθός δεν έχει καταφέρει να αποκτήσει πραγματικά.

Siri-offline-570

Πηγή

Μάθε για: ,

Συντάκτης: .

7 Σχόλια

 1. Ο/Η Billys λέει:

  Η mls δεν έχει κάνει κάτι παρόμοιο χωρίς ίντερνετ??

 2. Billys, Oι φωνητικές λειτουργίες της MLS απαιτούν πρόσβαση στο ίντερνετ και τους server της.

 3. Ο/Η Billys λέει:

  Ευχαριστώ πολύ Κώστα και συγχαρητήρια για την ιστοσελίδα σου πραγματικά είναι η καλύτερη ελληνική ιστοσελίδα για tech news

 4. Ο/Η xaris λέει:

  Υπάρχει κάτι παρόμοιο για android και HTC σαν τη siri?

 5. Ο/Η forneverarrow λέει:

  Είναι κάτι που θα έπρεπε να θεωρείται αυτονόητο. Τι να κάνω το Siri άμα δουλεύει μόνο με Internet; Υπάρχουν ένα σωρό λειτουργίες του που δεν δικαιολογούν τη χρήση δεδομένων π.χ. η αναζήτηση στο ημερολόγιο ή τοπικά αρχεία.

 6. Ο/Η Χρήστος λέει:

  Για offline λειτουργία σε iPhone υπάρχει ο φωνητικός ελεγχος που έχει αρκετές χρήσιμες λειτουργίες. Βέβαια δεν συγκρίνεται με το Siri. Για να ενεργοποιηθεί ο φωνητικός έλεγχος, απλά απενεργοποιήστε το Siri από τις ρυθμίσεις.

  Offline Siri? Ωραία νέα, αλλά εδώ δεν έχουμε δει ακόμη Siri που να καταλαβαίνει Ελληνικά 🙂

 7. Ο/Η nikoss λέει:

  ελληνικά θα μιλήσει ποτέ κανένα από αυτά;

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.