macOS High Sierra: Η Apple “σπρώχνει” το update στους χρήστες;

macOS High Sierra update, macOS High Sierra: Η Apple “σπρώχνει” το update στους χρήστες;

Όσο και να επιθυμούν οι εταιρείες να αναβαθμίζονται οι χρήστες τους στις τελευταίες εκδόσεις των ΟS, αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Είναι αρκετοί εκείνοι που είτε θέλουν να πάρουν το update αργότερα είτε δεν το θέλουν καθόλου για τους δικούς τους λόγους.

Ωστόσο, η Apple φαίνεται να μην λαμβάνει υπόψη της την επιθυμία των χρηστών και σύμφωνα με το TidBITS, σπρώχνει το macOS High Sierra στους κατόχους Mac.

Το macOS 10.3 High Sierra είναι η τελευταία έκδοση του computer OS της Apple και αναφέρεται ότι η εταιρεία θέλει να το προωθήσει κατεβάζοντάς το στο background. Στη συνέχεια, παρουσιάζει στους χρήστες τις επιλογές “Install” ή “Details”.

Πατώντας το “Details” είναι ο μόνος τρόπος να απορρίψεις την εγκατάσταση, αλλά για όσους δεν είναι πιο προσεκτικοί και πατήσουν “Install”, τότε θα αναβαθμίσουν τη συσκευή τους.

Για όσους θέλουν να αποφύγουν την παραπάνω κατάσταση, μπορούν να απενεργοποιήσουν το feature που ελέγχει αυτόματα για updates: System Preferences -> App Store και deselect το checkbox.

Η Apple δεν είναι η μόνη που προσπαθεί να προωθήσει τα updates στους χρήστες, το ίδιο είχε κάνει και η Microsoft με το Windows 10, η οποία κατηγορήθηκε ότι είναι άκρως επιθετική.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

19 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NtinosMD

Ε πως δλδ να σου πρωθησουν το bug αυριο μεθαυριο να σου αχρηστεψπυν τη συσκευη? Δεν τους συμφερει να λειτουργουν macbooks ή και macs απο το 2009 μεχρι σημερα απροβληματιστα. Εξαλλου το πανε…ειδικα για το iPhone εγγυημενη σωστη λειτουργια κ καλα τα 3 χρονια…. μετα γιοκ….κατσε τωρα που αυξηθηκε η τιμη των προιοντων τους δε θ μ κανει κ εντυοωση να μειωθει κ η αντοχη τους στον χρονο.

giannis

Γιατί κάποιος να μην κάνει το update? Μια χαρά λειτουργεί το Macbook pro μου.

Makis

@NtinosMD Έχεις Mac εσύ και σταμάτησε να λειτουργεί μετά από 5,6 χρόνια, άσε μας ρε φίλε. Φυσικά και δεν αναβαθμίζουμε σε υπολογιστές από την πρώτη μέρα, φυσικά και έχουμε το checkbox unticked, αλλά μην τα ισοπεδώνουμε όλα…

Paris Kts

Παιδια εγω με MacBook Pro late 2011 i5
Κανω ολα τα updates και οχι μονο τρεχει απροβληματιστα αλλα το μηχανημα πετυχαινει και μεγαλυτερα scores στα benchmarks ..
Μπορω να πω πως ειμαι παρα πολυ ικανοποιημένος απο το νεο λειτουργικο… 🙂

Chris _BMW

Εγώ δεν μιλάω .. Με κάλυψαν οι προλαλήσαντες

Σε τεχνολογικό site στην Ελλάδα αν πεις ότι είσαι κάτοχος MacBook θεωρείται ότι κάνεις επίδειξη ..

NtinosMD

Για τους μαγκες που κ καλα ξερουν τι εχω στην κατοχη μου, εχω το MBP 2017 το 15αρι fullspecd. Αυτο που συνεβη ηταν απαραδεκτο… η μπαταρια κατακερματιστηκε σε αυτονομια και ειχα και tearing. Και για να σας προλαβω εκανα clean install. Δηλαδη μετα απο αυτη την ιστορια τι γνωμη να εχω ? Οταν σκας 3χιλιαρικα ζεστα για μια συσκευη latest model ξενερωνεις καργα με τετοια περιστατικα. Πεταχτηκατε κ εσεις οι δικαστες του πληκτρολογιου αμεσως !!!! ΟΥΣΤ !!!!

Gvirginia

@NtinosMD

Να έγραφες τότε για την εμπειρία σου με το MBP 2017 εξαρχής.
Οι “δικαστες του πληκτρολογιου” απάντησαν στο αρχικό σου σχόλιο “Δεν τους συμφερει να λειτουργουν macbooks ή και macs απο το 2009 μεχρι σημερα απροβληματιστα. ” και περί 3 χρόνων λειτουργίας και μετά γιοκ.

Άσχετα πράγματα μεταξύ τους δηλαδή…

NtinosMD

Το σχολιο μου πιο πολυ στοχευε στο οτι το programmed obsolescence εχει παει ισως πιο πανω στην agenda της εταιρειας μετα απ ολα αυτα που βλεπεις οτι η εταιρεια αλλαζει στα προιοντα της – soldered parts στους υπολογιστες της- διχως επιλογη αλλαγης ουτε ram ουτε καν ssd ή εστω wifi chip, ποσο μαλλον μια απλη αλλαγη σε ενα faulty keyboard- forced updates etc … αλλα οκ… εδω ο αλλος εμεινε ακομη στο 2011 που η συσκευη του δεν εχει καμια σχεση με τα προιοντα της εταιρειας που κυκλοφορουν τωρα το 2017.
Σαν να μου συγκρινεις τις παλιες καλες bmw του made in germany με τις καινουριες made in india που βγαζει τη μια βλαβη πισω απο την αλλη.
Τωρα πως προσβληθηκε ο καθενας τους προσωπικα και κολλησαν ετσι ενας θεος ξερει… και ουτε θα ασχοληθω. Και ουτε θα κανω λιστα με το τι εχω και τι δεν εχω στην κατοχη μου και τι εμπειρια ειχα ξεχωριστα με αυτα, για να μπορω να δικαιλογουμαι καθε τρεις και λιγο στον καθε εναν που ενιωσε προσβεβλημενος απο ενα σχολιο που ουτε καν δεν ειχε προσωπικη αναφορα σε καποιον εδω μεσα….

NikosAr

@NtinosMD με κάλυψες ….
Όσο αφορά τα σχόλια …
Κι εμείς έχουμε apple συσκευές (όλοι την σειρά) αλλά όταν υπάρχει πρόβλημα …. πρέπει να το λέμε ιδίως σε τεχνολογικά σάιτ … οπότε το ακούω, βλέπω, περιμένω μάλλον είναι καλύτερο από το να σχολιάζω ότι *έχεις mac δεν ΠΡΕΠΕΙ να έχεις πρόβλημα και τι μου λες τώρα εσύ άσχετε* …δεν ταιριάζουν.-
Στα του θέματος είμαστε πολλοί με πρόβλημα μετά από καθαρή εγκατάσταση αλλά και μετά την μικρή αναβάθμιση σε 10.13.1 τα προβλήματα με τον finder κυρίως αλλά και quick look στα text που δεν προλαβαίνει να τα διαβάσει σωστά, η μεταφορά αρχείων από και προς σε εξωτερικό δίσκο είναι μερικές φορές σχεδόν αδύνατη (ιδίως με το νέο σύστημα αρχείων) που θέλει να υιοθέτηση η apple το APFS (όπως του ios) είναι μερικά από αυτά που με έκαναν να γυρίσω πίσω… Επίσης το ίδιο αφορά και το ios το οποίο πιστεύω ότι χτίστηκε γύρω από το νέο iphone X και μπήκαν συσκευές όπως και το δικό μου 7 Plus σε 2η μοίρα και με πολλά προβλήματα με το μεγαλύτερο να αφορά την μπαταρία …
Ελπίζω να μην κούρασα.

Gvirginia

@NtinosMD Δε θα διαφωνήσω ότι η Apple, όπως και οι περισσότερες εταιρείες πλέον, “κλείνει” το hardware της. Λογικό είναι όταν λες πως η Apple δε θέλει να λειτουργούν σωστά οι συσκευές της μετά τα 3 χρόνια, να σου λέει ο άλλος για το δικό του του 2011 (6 χρόνια λειτουργίας). Είπες κάτι και σου απάντησε, με τη δική του εμπειρία, πάνω σε αυτό. Κανέναν δε βλέπω να θίχτηκε. Ένας σε ρώτησε αν έχεις MacBook το οποίο να σταμάτησε να λειτουργεί μετά από χρόνια. Μάλλον δεν έχεις, αφού έχεις το 2017. Συζήτηση γίνεται, αλλιώς θα μπαίναμε εδώ μέσα, θα πετάγαμε το βατράχι μας και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Και προφανώς πρέπει να αναφέρουμε τα προβλήματα, και αν υπάρχουν άλλοι χρήστες να παραθέτουμε τα άρθρα, αλλά δε γίνεται να κρίνεται ένα προϊόν από ένα συμβάν. Γενικά μιλάω, μπορεί να είναι φουλ στα προβλήματα τα MacBooks.. Πχ πριν ένα χρόνο έκανα μία αναβάθμιση στα Windows 10 στον σταθερό. Μετά από αυτήν, άρχισε να κολλάει ο υπολογιστής για καμιά εβδομάδα. Έψαχνα από εδώ και από εκεί να βρω αν φταίει η αναβάθμιση. Μέχρις ότου μία μέρα δεν αναγνωρίζει το δίσκο. Τελικά έφταιγε η μητρική (κάηκαν οι SATA 3 θύρες) αλλά εμένα πήγε με τη… Συνέχεια »

Darth

οο ναι το κανει και ειναι και αρκετα προβληματικο ακομη………..

Messer

¨Εχω στην κατοχή μου το MBP late 11, σε i7 με 8Gb και SSD. Το μηχάνημα το ξεκίνησα με καθαρή στο El Capitan και συνέχισα με updates στο Sierra και στο High Sierra. Γνωρίζω πολύ καλά ότι πρέπει κανείς να περιμένει λίγο πριν κάνει update για κάποιο feedback, αλλά προσωπικά δεν έχω θέμα με το να γίνει στραβή μιας και είναι 2ο μηχάνημα χωρίς ιδιαίτερα data μέσα ώστε να κλαίω αν χρειαστεί εγκατάσταση απ την αρχή. El Capitan και Sierra δούλεψαν μια χαρά χωρίς κανένα θέμα, το High Sierra έχει βγάλει προβληματάκια, στη δικιά μου περίπτωση συχνά κολλήματα του Safari, καθυστέρηση στο Shutdown, προβλήματα στην εκκίνηση του Excel, χάνει και σπάνια το wifi, ξαφνικά ανεβάσματα θερμοκρασίας και κατά συνέπεια πιο μικρή αυτονομία. Μέχρι στιγμής όλα αυτά δεν είναι σε τρομερό βαθμό, είναι στο όριο του να γίνουν ενοχλητικά

Darth

@NtinosMD μια ερώτηση μόνο
επανέφερε backup από το time mashine μετά το clean install?

MixalisDoukis

Το παρακάνετε νομίζω λίγο, η Apple δεν ανάγκασε κανέναν να κάνει το update οπως στα windows 10, απλά στο βγάζει σαν υπενθύμηση που μπορείς να το κάνεις και silence, δηλαδή τι περιμένατε, να μην στο πει καν οτι υπάρχει update? Ο casual χρήστης mac (πολλοί δηλαδή) δεν θα το ήξεραν καν ότι υπάρχει αναβάθμιση αν δεν τους το έλεγε το εν λόγο μύνημα. Ενώ για τα windows 10 δεν είχες σχεδόν καν την επιλογή να μην κάνεις το update. Και παρολο που τα λεω ολα αυτα ειμαι λατρης των windows 10.

NtinosMD

@Darth για κακη μου τυχη δεν εκανα χρηση του time machine για backup… περιμενα blackfriday μπας κ τσιμπησω κανεναν SSD απο εξωτερικο σε καλη ευκαιρια για να το χρησιμοποιησω σαν backup drive με timemachine. Που να φανταζομουνα τι θα μου εμελλε; Λες στα νεα μοντελα ποια θα ειναι η πιθανοτητα να σου τυχει κατι στραβο με το update? Και αν σου τυχει , θα ειναι κτ minor αλλα κοιτα που εκατσε τελικα η πιο στραβη … τεσπα…

wave

Το update όποιος θέλει το κάνει όποιος θέλει δεν το κάνει. Τα προιοντα της apple σε θέματα υποστήριξης και αναβαθμίσεων είναι κορυφαία και δεν έχουν κανένα αντίπαλο στην αγορά. Δηλώσεις του τύπου έχω mac στα 3000 ενώ στην πραγματικότητα ούτε το χουμε δεί ποτέ από κοντά ή οι bmw βγάζουν προβλήματα είναι τουλάχιστον ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΑ και του ΚΩΛΟΥ!

NtinosMD

@ wave εχεις δικιο αγορινα μου. Το γεγονος οτι 3000 ευρω laptop απλα αποτελει πλεον διακοσμητικο στοιχειο στο γραφειο μου, ειναι προιον της φαντασιας μου. Θα διαφωνησω εγω μαζι σου? Gruesse aus der Schweiz mein Freund.

Darth

@NtinosMD για ssd πρόσεχε ελάχιστα συνεργάζονται σωστα με το controoler που φοράνε mbp

πχ evo 84 850 κλπ στα μισα δουλευον στα μισα τρελλαινονται…….

βρες οτιδήποτε φοράει controller που φοράνε τα kngston v300/fury western digital blue και green ssd (ολα είναι ίδια με άλλη κούτα) αυτά παίζουν άψογα με ολα τα αλλα είναι θεμα τύχης
+το σημαντικότερο……. update κάνουμε μετά απο μήνες (αφού βγαλει κάνα δυο patches μεγάλα)
και πάλι ακόμη και μέχρι τώρα οτι έβγαλε δεν έφτασε ποτέ την σταθερότητα του yosemite

NtinosMD

@darth τουλαχιστον για την περιορισμενη συμβατοτητα ειμαι ενημερωμενος ( παλι καλα ).
Γι αυτο περιμενα μπας και μπορω να τσιμπησω κανενα Τ3 της Samsung στο 1ΤΒ που αποδεδειγμενα λειτουργουν με MBP αλλα θα το εχω στα υποψιν μου. Thnx για τη πληροφορια παντως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.