Η Apple “σπάει” το iTunes. Έρχεται το τέλος του;

iTunes, Η Apple “σπάει” το iTunes. Έρχεται το τέλος του;

Ίσως έρχονται οι τίτλοι τέλους για το iTunes, όπως το γνωρίζουμε έως σήμερα. Η Apple όπως φαίνεται “σπάει” το λογισμικό της, προκειμένου να χωρίσει το πρόγραμμα σε περισσότερες εφαρμογές.

Το iTunes, όπως όλα δείχνουν θα διαχωριστεί προκειμένου να δημιουργηθούν ξεχωριστές εφαρμογές για την Μουσική, την τηλεόραση και τα  Podcasts. Το νέο σύστημα εφαρμογών, λέγεται πως θα κυκλοφορήσει με την επόμενη έκδοση του macOS.

Ο τρόπος που θα λειτουργούν οι νέες εφαρμογές, είναι παρόμοιος με αυτόν του Apple News. Ο σχεδιασμός και ο κώδικας, είναι προσαρμοσμένοι με τέτοιο τρόπο ούτως ώστε οι εφαρμογές να είναι πλήρως λειτουργικές στο iPhone και το iPad.

Η εφαρμογή για την Μουσική, θα προσφέρει τις υπηρεσίες της Apple Music, χωρίς να μπερδεύει το iTunes. Η εφαρμογή για την τηλεόραση, θα είναι το σπίτι της νέας υπηρεσίας Apple TV Plus, ενώ η εφαρμογή για τα Podcasts θα σας επιτρέπει να ακούτε podcast της επιλογής σας.

Αυτή η κίνηση της Apple, έχει λογική αν σκεφτεί κανείς πόσο παλιό θεωρείται σήμερα το iTunes. Με την ανανέωση των υπηρεσιών της η εταιρεία, δεν μπορούσε να αφήσει πίσω το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Ο επανασχεδιασμός και οι νέες λειτουργίες που φέρει στο λογισμικό της, είναι μέρος μιας γενικότερης στρατηγικής που έχει ορίσει η Apple, που στόχο έχει την καλύτερη ανάπτυξη των εφαρμογών της.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.