Apple: Αφαίρεσε 47.300 apps από το App Store τον Οκτώβριο

Μέσα στον προηγούμενο τρίμηνο η Apple είχε πει πως θα ξεκινήσει επιχείρηση εκκαθάρισης του App Store της. Τελικά αυτή άρχισε τον Οκτώβριο και σύμφωνα με τα δεδομένα της εταιρείας Sensor Tower, τον Οκτώβριο ο αριθμός των apps που αφαιρέθηκαν αυξήθηκε κατά 238%.

Συνολικά η Apple φέρεται να έχει διαγράψει 47.300 εφαρμογές. Ο αριθμός είναι παραπάνω από τριπλάσιος, από τα 14.000 apps που αφαιρούσε η Apple κατά τη διάρκεια ενός τυπικού μήνα το 2016.

Η κατηγορία που επηρεάζεται περισσότερο είναι τα mobile games, με το 28% των διαγραμμένων apps να έρχεται από αυτήν την κατηγορία. Μετά τα παιχνίδια ακολουθούν οι κατηγορίες Entertainment (8.99%), Books (8.96%), Education (7%) και Lifestyle (6%). Σχεδόν οι μισές από τις εφαρμογές αυτές δεν είχαν αναβαθμιστεί από τον Μάιο του 2015. Το 25.6% είχε να πάρει update από τον Νοέμβριο του 2013.

H Apple δηλώνει πως δέχεται 100.000 νέα και ανανεωμένα apps κάθε εβδομάδα. Αναφέρει ότι υπάρχουν 2 εκατ. εφαρμογές στα “ράφια” και σύμφωνα με την Sensor Tower η ανάπτυξη θα συνεχιστεί. Μέχρι το 2020 η Sensor Tower προβλέπει 5 εκατ. εφαρμογές στο Apple App store.

Από τον Ιούλιο του 2009 όταν είχε 50.000 εφαρμογές, έχει διανύσει πολύ δρόμο και αναμένεται να διανύσει ακόμη περισσότερο.

apple app store 47k appls, Apple: Αφαίρεσε 47.300 apps από το App Store τον Οκτώβριο

apple app store 47k appls, Apple: Αφαίρεσε 47.300 apps από το App Store τον Οκτώβριο

apple app store 47k appls, Apple: Αφαίρεσε 47.300 apps από το App Store τον Οκτώβριο

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NikosAr

Πολύ σωστή αντιμετώπιση …

Giannis

Πολύ καλή κίνηση. Ήδη στο ios10 σε ορισμένες εφαρμογές υπάρχει ειδοποίηση ότι χρειάζονται update και ότι ενδέχεται να κάνουν την συσκευή πιο αργή. Μάλλον είναι οι επόμενες προς αποχώρηση.

mourgos1234

Θα πρεπει να το κανει και η Google, υπαρχουν ενα καρο εφαρμογες (κυριως παιγνιδια) που ειναι κυριολεκτικα για πεταμα, δεν παιρνουν ποτέ αναβαθμιση και μονο σκοπο εχουν να γεμιζουν τον χρηστη με διαφημισεις για να τα κονομα ο εκδοτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Θήκη που διέρρευσε δείχνει το νέο Capture Button

Το iPhone 16 Pro αναμένεται να έχει ένα ολοκαίνουργιο Capture Button και μια εικόνα που μόλις διέρρευσε φαίνεται να το αποκαλύπτει.