Apple, Εξοστρακίζει το YouTube app από το iOS 6

Πολλά είναι τα μέτωπα που ανοίγει η Apple, με το τελευταίο να κοιτά προς την Google, καθώς όσοι κατέβασαν την beta 4 του iOS 6 είδαν ότι το YouTube app έλαμπε δια της απουσίας του, κάτι που όπως ισχυρίστηκε η Apple ήταν το αποτέλεσμα της λήξης της άδειας χρήσης που είχε για την ενσωμάτωση της εφαρμογής στο λειτουργικό της σύστημα.

Η Google αντέδρασε άμεσα, δηλώνοντας ότι σύντομα θα έχει διαθέσιμο στο App Store το δικό της app για να μπορεί κανείς να βλέπει YouTube videos από την i-συσκευή του, ενώ από τη μεριά της η Apple τόνισε ότι τα YouTube videos θα μπορεί κανείς να τα παρακολουθήσει μέσα από τον Safari browser.

Η λήξη της άδειας αφορά μόνο στο iOS 6 και όχι στο 5, επομένως οι χρήστες της παλαιότερης έκδοσης θα βλέπουν κανονικά τα YouTube videos μέσω της ειδικής εφαρμογής.

, Apple, Εξοστρακίζει το YouTube app από το iOS 6

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

21 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
azriel84

Πάμε για μετωπική…

supreme

αυτο που εκανε η apple ηταν παρα πολυ ασχημο (και χαζο!!) ειδικα για εκεινους που χρησιμοποιουσαν αυτην την εφαρμογη καθημερινα αντε να δουμε με τι θα την αντικαταστησουν, ασε που με αυτην την πραξη η apple δειχνει την απεχθεια της προς την Google.

GiannisWST

Τραγικα τα πραγματα… Αν βγαλει η google δικο της app στο app store ουσιαστικα δεν αλλαζει κατι παντως. Αλλα το θεμα με την απεξαρτηση της καθε εταιριας απο την αλλη θα αρχισουν να δρουν αρνητικα σε λιγο. Υποτιθεται οτι οσο πας προσθετεις εξτρα δυνατοτητες, οχι αφαιρεις. Αν δηλαδη αγορασει η γοογλε κανα twitter στο μελλον θα πρεπει να αφαιρεθει και αυτο?? θα γελαω μετα…

Αν ηθελαν μπορουσαν να αφηναν το απ και αν ηθελε καποιος να μπορουσε να το βγαλει αργοτερα…οπως μαζι και αρκετα αχρηστα που εχουν μαζευτει προεγκαταστημενα πλεον στο ιος. Απορω καμια φορα. Θεωρουν οτι το ibooks πρεπει να το κατεβαζει καποιος απο το store γιατι δε θα χρησιμοποιηθει αμεσως out of the box ενα ipad πχ για αναγνωση, ενω τα newsstand, photo booth που υπαρχουν πολυ καλυτερα apps πρεπει να τα συμμαζευουμε ετσι και αλλιως στην οθονη μας. Ασχολιαστο

MixalakisS

Συγνώμη, αλλά το να το κατεβάζουν οι χρήστες σαν εφαρμογή απο App Store δε σας καλύπτει δλδ ? μη κάνουμε τη τρίχα τριχιά..

cghera

Περιμένω να δω μία εφαρμογή της προκοπής γιατί αυτή είχε μείνει ίδια από την εποχή του πρώτου iPhone. Αν και είναι πρακτική για να βλέπει η κόρη μου τα παιδικά της στο YouTube νομίζω ότι χρειάζεται πολλή βελτίωση.

Tasos Spanos

Η εφαρμογη ηταν χαλια καλυτερα απο τον Browser. Αν βγαλει κατι η Google θα ειναι παρομοια εφαρμογη με αυτην στο Android δηλαδη πολυ καλυτερη οποτε μας συμφερει.

Panos7GR

Το δώσει το YouTube από το Safari browser το Apple, δεν δώσει το YouTube app στο iOS 6 το Apple… Στο τελευταίο λεπτό δώσει το YouTube app το Google στο App Store. Πως γένειν αυτό; 😛

azriel84

H Google θα βγάλει youtube app όπως έκανε και με το Gmail app και καλά θα κάνει, ήταν άθλιο και απαρχαιωμένο το youtube app που υπήρχε στο iOS. Την απεξάρτηση δεν την θεωρώ τόσο κακή, η κάθε εταιρία προσφέρει τα προϊόντα της και ο καταναλωτής διαλέγει. Αλλά είναι λίγο ειρωνικό να έχουν πήξει στις μηνύσεις και μετά πχ Google maps & youtube να είναι pre-installed στο iOS. Σαν apps πολύ ευχαρίστως. Όσο για το newstand και το photo booth που λέω ο GiannisWST, meh, πόσο δίκιο έχει…

Ante_geia

Καλύτερα γιατί ήταν μπούρδα … Έτσι και αλλιώς θα βγάλει στο appstore η Google !!!

Δημητρης

Ξερει κανεις πως να κατευασω το ιος 6 beta

GiannisWST

Δημητρη εισαι προγραμματιστης για ios? και πιο σημαντικο που αν ειπες ναι στην πρωτη ερωτηση, περνα τη 2η ντουκου γιατι δε χρειαζετα ι-εχεις imac?- αν ναι δε θα εχεις προβλημα κανενα, διαβασε εδω: https://ipod.about.com/od/howtos/ht/How-To-Install-An-Ios-Beta.htm

Provatopoulos

Επιτέλους !

Αrg

Παιδιά επιτέλους έκαναν την αλλαγή στην άθλια εφαρμογή youtube…Ήταν τόσο απαρχαιωμένη και το εικονίδιο της χάλια…δεν παραπέμπει καν στο youtube…Καλύτερα που έγινε έτσι γιατί δεν θα είναι υποχρεωτικά εγκατεστημένη σε όποιον δεν την χρειάζεται και θα υπάρξει σίγουρα μία καλύτερα αναβαθμισμένη έκδοση.
Σκεφτείται ότι τώρα είναι πιθανόν να έχουμε δυνατότητα επιλογής στην ποιότητα των βίντεο και όχι απλώς ένα κουμπί HQ/HD.
Το ότι χωρίζουν οι δύο εταιρίες τα νώτα τους είναι και αυτό ένα καλό σημάδι ανταγωνισμού και εξέλιξης.Σκεφτείται τα google maps που τώρα τα αντικατέστησαν με δικούς τους χάρτες 3D.

alex

όσοι έχουν iphone ξέρουν πόσο χάλια είναι η εφαρμογή του youtube, καλύτερα από το safari και δεν μου φαίνεται τόσο τραγικό το θέμα αφού θα βγει ανεξάρτητη εφαρμογή στο app store, μόνο θετικά βλέπω σε αυτήν την κίνηση, όσο για την κόντρα Αpple Google είναι δεδομένη ότι υφίσταται σε επιχειρηματικά πλαίσια και εμείς μόνο κερδισμένοι μπορούμε να βγούμε από όλα αυτά

Γιάννης

Ναι ρε παιδιά ήμουν στο σαφάρι και με πεταγε στην εφαρμογή μια ζωή και μου έσπασαν τα νεύρα .. Ούτως ή άλλως εγω την έκρυβα μέσα στους φακέλους οπότε ….. Καλύτερα που την έβγαλαν … Εδώ παιδιά θυμάμαι πέρσι οκτώβρη βγήκε το πέντε άρα πάλι οκτομβρη να περιμένω και το έξι …

Γιάννης

Φίλε Alex έχεις απόλυτο δίκιο …

Βασίλης

Μια εταιρεία που στερεί το youtube, τα google maps(!), το flash player και το bluetooth απο πελάτες που τους ”ακουμπάνε” 700 ευρώ, είναι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ κατάπτυστη. Το πιο γελοίο όμως μερικοί fans θα το ξέρετε! Οσοι αγοράσετε iPhone στο μέλλον, ίσως να μη μπορείτε ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΕΤΕ ΒΙΝΤΕΟ σε όσους χώρους δε γουστάρει η Apple (συναυλίες) ωστε να πουλάει καλύτερα στο iTunes 30 ευρώ τα mp3. Η συσκευή θα κλειδώνει την κάμερα αφού λάβει ειδικό σήμα απο πομπό(περσινή πατέντα). Η χαρά της χρυσής αυγής δηλαδή, θα δούμε και σβάστιγγα εκτός απο μήλο.
Το 2100 θα μπορεί να σκοτώνει κιόλας με ηλεκτρομαγνητικά κύματα, όταν κατεβάζετε ”παράνομα” apps.

Alex

Βαγγέλη μπορεί να είσαι το καλύτερο παιδί και το λέω αυτό επιδι από το Internet γίνονται εύκολα παρεξηγήσεις. Αλλά είσαι ανενημέρωτος τόσο που απαξίο να απάντησω στο σχόλιο σου ενώ έχω απαντήσεις σε όλα αυτά που λες ένα προς ένα

Βασίλης

@Alex
Αν ορίζομαι εγώ ως Βαγγέλης, τότε απαντώ:
Πέρα απο την κλασσική συμπεριφορά οπαδού της Apple που χαρακτηρίζεται απο παντελή έλλειψη επιχειρημάτων, εγώ οφείλω να τεκμηριώσω αυτά που είπα.
1) Πατέντα φασιστικής απαγόρευσης εγγραφής: https://bits.blogs.nytimes.com/2011/06/03/apple-patents-way-to-prevent-concert-piracy/
2) Τα google maps δε θα είναι προεγγατεστημένα, αλλα θα αντικατασταθούν απο χάρτες που θα είναι 20 χρόνια πίσω, όπως είναι λογικό: https://gizmodo.com/5918176/google-maps-vs-apple-maps-a-side-by-side-comparison
3) Αν κατάφερες να στείλεις αρχείο με bluetooth, τότε όντως ΕΙΜΑΙ ΑΝΕΝΗΜΕΡΩΤΟΣ.
4) Η μνήμη ΔΕΝ είναι προσβάσιμη εκτός και αν το τηλέφωνο είναι Jailbroken και ΄΄εχεις κάποια εφαρμογή τύπου tunnel.
5) Πότε έκανες βιντεοκλήση τελευταία φορά, μέσω 3g;
Συνεπώς μιλάμε για μια εταιρεία που επειδή δεν της φτάνουν τα 80 δις που έχει στην άκρη, βγάζει χειρότερα τηλέφωνα (απο αποψη hardware) απο εταιρείς που έχουν το μέγεθος του κυλικείου τους και στερούν λειτουργείες στο βωμό του ”περισσότερου”. Αν έχεις αντεπιχειρήματα, θα χαρώ να τα ακούσω.

Slim Shady

Οπως τα λεει ο Βασιλης ειναι τα πραγματα ρε iFreaks !

George

Άντε ρε androids ( to slim shady ) . Πρωτίμω να είμαι iFreak που δεν είμαι , παρα ανδροειδές ..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.