Apple Statistics, Οι αριθμοί που δείχνουν την κυριαρχία της Apple στον mobile κόσμο

Πολλά και ενδιαφέροντα νούμερα μας παρουσίασε σήμερα ο Tim Cook κατά τη διάρκεια του event για το iPad mini και όχι μόνο. Ούτε λίγο, ούτε πολύ παρουσίασε ότι η Apple έχει εκεί έξω 200 εκατομμύρια συσκευές με iOS 6, 300 δισεκατομμύρια iMessages έχουν σταλεί, ενώ 35 δισεκατομμύρια iOS εφαρμογές έχουν κατέβει σε όλες αυτές τις συσκευές. Αυτό που κρατάμε πάντως είναι ότι έχουν πουληθεί μέχρι σήμερα 100 εκ. iPad, κατακτώντας το 91% της αγοράς ταμπλετών.

Αναμφίβολα, η Apple μπορεί να πανηγυρίζει για την ταχύτατη αποδοχή του νέου λειτουργικού της συστήματος, μιας και μιλάμε για έναν από τους σημαντικότερους ρυθμούς υιοθέτησης ενός νέου λειτουργικού στην ιστορία του software (ας μην ξεχνάμε ότι το iOS 6 δεν έχει ούτε ένα δίμηνο από τότε που κυκλοφόρησε. Στο iCloud υπάρχουν 125 εκατομμύρια έγγραφα, σύμφωνα με την Apple.

Ας δούμε μερικά ακόμα ενδιαφέροντα αριθμητικά στοιχεία. Το ένα είναι ότι υπάρχουν σήμερα 275.000 εφαρμογές αποκλειστικά για το iPad (οι οποίες σημειωτέον ότι θα τρέχουν κανονικά και στο iPad Mini), ενώ τα συνολικά κέρδη των developers από το App Store είναι 6.5 δισεκατομμύρια δολάρια. Κανονική βιομηχανία, δηλαδή… Στο iBook Store υπάρχουν 1.5 δισεκατομμύριο βιβλία, με τα 400 εκατομμύρια από αυτά να έχουν κατέβει από τον Απρίλιο του 2010, όταν ξεκίνησε τη λειτουργία του το iBook Store.

, Apple Statistics, Οι αριθμοί που δείχνουν την κυριαρχία της Apple στον mobile κόσμο

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
sotisell

παιδια η apple ειναι και θα ειναι παντα στην κορυφη. Προχωρα και δεν φοβαται κανενα:)

Στάθης

Δεν υπάρχει ανταγωνισμός πιστεύω 😉

Gabriel

Το 91% αφορούσε tablet web traffic και όχι μερίδιο αγοράς, απλά δε διευκρίνησαν για το πού αναφέρονται, γιατί σε παγκόσμιο επίπεδο δεν παίζει να ισχύει κάτι τέτοιο (στο Cupertino μπορεί).

alexandros

200 εκ. συσκευές σε σύνολο 6 δισ. χμμ δηλαδή 3,3%, εεε δε το λες και κυριαρχία. Οι android συσκευές έχουν ξεπεράσει το 1 δισ. Βλέπω την Apple μόνο με κάτι τέτοιες φωτοβολίδες να προσπαθεί να πείσει τους επενδυτές να παραμείνουν σε κείνη αλλά δυστυχώς χλωμό. Έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαρροές πριν καλά καλά κυκλοφορήσουν τα wp.

Βαγγέλης

Τα στατιστικά μπορούν να παρουσιαστούν με οποιοδήποτε τρόπο. Βλέπε ανεργία στην Ελλάδα. Ποτε δεν δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο.

thanasis

οταν τεράστιες αγορές με ανταγωνιστικά προιόντα (π.χ Ιαπωνία,) αγοράζουν σαν τρελοί τα προιόντα της… αυτό συνεπάγεται αυτόματα την πρωτιά! Μαζί με τις τρελές πωλήσεις σε Ευρώπη-Ασία-Ωκεανία και φυσικά την ίδια την Αμερική (και τον Καναδά) δεν επιτρέπει στον ανταγωνισμό ούτε καν να ανασάνει. (ειδικά στα tablets). Δεν είμαι κάτοχος καμμίας συσκευής της και είμαι κάθετα εναντίον της πρακτικής της αλλά όχι της ποιότητάς της.

azriel84

@Gabriel
Και μόνο US να είναι είναι τραγική διαφορά…θα έπρεπε να το δει ο ανταγωνισμός γιατί συμβαίνει αυτό.

@alexandros
200εκ. συσκευές έχουν πάρει iOS 6 μέσα σε μόλις 1 μήνα. Αυτό λέει. Για πες μου πόσες Android από τα 6 δισ. (εεε;;;) έχουν πάρει ICS ή ακόμα καλύτερα Jelly Bean; Άστο, το JB ούτε σε διψήφιο νούμερο δεν είναι και την άλλη βδομάδα έρχεται και η 4.2…

Σταύρος Παπαγεωργόπουλος

@Alexandros το 200 εκατομμύρια αφορά τις iOS 6 συσκευές της Apple μην μπερδεύεσαι.Η Apple μπορεί να λέτε πως προσπαθεί να φτάσει τον ανταγωνισμό όμως πολύ απλά το ξεπερνά έτσι απλά.Όταν μιλάμε για iPad mini vs Google Nexus 7 τότε κερδίζει το iPad mini γιατί έχει μακράν καλύτερη οθόνη, μακράν καλύτερο λειτουργικό σύστημα και εφαρμογές, πολύ καλύτερη ποιότητα πλαστικών και πολύ καλύτερες κάμερες.Όταν μιλάμε για iPad vs Surface rt/Pro τότε πολύ απλά iPad γιατί αν θες με 800$(rt έκδοση) tablet τότε δεν παίρνεις tablet αλλά κανονικό pc ή laptop ή ακόμη καλύτερα MacBook, για να μην μιλήσω για την Pro έκδοση.
Τι το ψάχνετε; Apple κορυφή.Μία και μοναδική.Και τώρα σας επιτρέπω να προσπαθήσετε να με διαψεύσετε αλλά οκ σας αφήνω να κάνετε μια προσπάθεια, δημοκρατία έχουμε!

Mpampis

@ Σταύρος Παπαγεωργόπουλος. iTunes. Bluetooth. Multitasking. Ξέχασες να προσθέσεις για το ipad mini και μακράν μεγαλύτερη τιμή! Δηλαδή εσύ προτιμάς να δώσεις 800 ευρώ για ipad και δεν θα τα δώσεις για tablet και laptop μαζί? Ε apple fanboy? Πάνε τάισε τώρα 700+ ευρώ την apple για να πάρεις το τραβηγμένο 4αρι. Συγνώμη που σου απαντάω έτσι αλλά δημοκρατία έχουμε! 😀

Dimos

Έτσι ρε Σταύρο..Apple for ever…Και οταν δεν εχεις να φας,στείλε email στον Tim Cook να σου στείλει κανα lightning connector να κοβεις και να τρως…Αντε γεια πορωμένε…

Αποστόλης

Η ιστορία θυμίζει πολύ την ανάλυση των πολιτικών στα γκάλοπ ή τα αποτελέσματα.
Όλοι στο τέλος βγαίνουν κερδισμένοι… και οι πορωμενοι που τους ακούν κοιμούνται χαμογελαστοί… 😉

Solon

@Σταύρο
Μάλλον δεν έχεις καταλάβει τι συμβαίνει. Ήδη έχουν ανακοινωθεί ταμπλέτες με επεξεργαστές clover trail και αρχιτεκτονική x86 που σημαίνει ότι θα τρέχει κανονικά οποιαδήποτε εφαρμογή των windows . Οπότε αγαπητέ μου με 800 ευρώ θα έχεις πλήρες ταμπλέτα-pc και όχι κάποιο κολοβομένο OS.

azriel84

@Solon

Ναι, και όχι στα 800€ αλλά και στα 500€. Αλλά αυτοί τρέχουν με Atom επεξεργαστές. Έ, όσο να’ναι, έχουν διαφορά απ’τους i3/i5 που έχουμε στα desktop μας. Αυτές οι ταμπλέτες που θα είναι πραγματικά σε σύγκριση με τα desktop PC μας, θα είναι οι ακριβές επιλογές.

dimitris

Θα συμφωνήσω με το Βαγγέλη.Τα στατιστικά παρουσιάζονται με όποιον τρόπο βολεύει την κάθε εταιρία ή την κάθε κυβέρνηση,όπως η ανεργία στην Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.