Η Apple θέλει να αλλάξει το “Hey Siri” σε σκέτο “Siri”

apple siri, Η Apple θέλει να αλλάξει το “Hey Siri” σε σκέτο “Siri”

Η Apple εργάζεται σε μια ενημερωμένη εμπειρία Siri προκειμένου να αφήσει πίσω τη φράση ενεργοποίησης “Hey ‌Siri‌” που απαιτείται για την κλήση του ψηφιακού φωνητικού βοηθού hands-free, όπως αναφέρει ο Mark Gurman του Bloomberg.

Στο τελευταίο του ενημερωτικό δελτίο Power On, ο αναλυτής σημειώνει ότι η Apple εργάζεται σε έναν τρόπο προκειμένου η Siri να μπορεί να κατανοεί φράσεις και εντολές χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιεί τη φράση ενεργοποίησης “Hey ‌Siri‌” αλλά να λέει απλώς “‌Siri”. Σύμφωνα με τον Gurman, η αλλαγή αναμένεται να κυκλοφορήσει κάποια στιγμή το επόμενο έτος ή το 2024.

“Η εταιρεία εργάζεται σε μια πρωτοβουλία για να εγκαταλείψει τη φράση “Hey in the trigger, ώστε ένας χρήστης να χρειάζεται μόνο να πει” Siri “—μαζί με μια εντολή. Αν και αυτό μπορεί να φαίνεται σαν μια μικρή αλλαγή, η πραγματοποίηση της αλλαγής είναι μια τεχνική πρόκληση που απαιτεί σημαντικό όγκο εκπαίδευσης τεχνητής νοημοσύνης και υποκείμενης μηχανικής εργασίας.

Η πολυπλοκότητα περιλαμβάνει το Siri να μπορεί να κατανοήσει την μοναδική φράση “Siri” σε πολλές διαφορετικές προφορές και διαλέκτους. Η χρήση δύο λέξεων—”Hey Siri”—αυξάνει την πιθανότητα το σύστημα να λάβει σωστά το σήμα.”

Ο Gurman αναφέρει επίσης σήμερα ότι η Apple εργάζεται για να ενσωματώσει περαιτέρω τη Siri σε υπηρεσίες και third-party εφαρμογές για να παρέχει περισσότερο περιεχόμενο και βοήθεια στους χρήστες.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.